foto

Lee Thompson Young

  • nar. 1.2.1984
    Columbia, South Carolina, USA
  • zem. 19.8.2013 (29 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 1. února 1984 ve městě Columbia v Jižní Karolíně. Už na základní škole se rozhodl, že bude hercem. Přiměla ho k tomu role Martina Luthera Kinga ve hře A Night of Stars and Dreams. Už jako mladý se ukázal v seriálu THE FAMOUS JETT JACKSON. Pod hlavičkou Disney Channel si zahrál i v jiných filmech.

Po zrušení show JETT JACKSONA hostoval v THE GUARDIAN. Zahrál si postavu Chris Comera ve sportovním dramatu SVĚTLA PÁTEČNÍ NOCI. Poté se objevil v několika seriálech jako např. SMALLVILE nebo SOUTH BEACH.

Další větší roli dostal ve filmu AKEELAH, kde si zahrál bratra hlavní postavy. Malou roli dostal i v hororu HORY MAJÍ OČI 2. V roce 2009 si zahrál postavu nafoukaného praktikanta v komediálním hitu SCRUBS. Českým divákům se dostal nejvíce do povědomí rolí agenta FBI Ala Gougha v seriálu FLASHFORWARD. Jeho postava sice spáchala po sedmi epizodách sebevraždu, přesto byla jedna z těch větších.

V pondělí 19.srpna bylo nalezeno jeho bezvládné tělo v jeho domě. Policisté dorazili na místo až po tom co Young nedorazil na natáčení. Jednalo se o sebevraždu pistolí. Zármutek vyjádřil celý štáb, televize TNT a Disney Channel.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2012 Just an American
2010 Bastard
2008 Five Year Plan (TV film)
2007 Hory mají oči 2
Mano
2006 Akeelah
2004 Světla páteční noci
Vykoupení (TV film)
2001 Jett Jackson (TV film)
1999 Johnny Tsunami (TV film)

TV seriály

2010 Polda a polda (TV seriál)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Událost (TV seriál)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
South Beach (TV seriál)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Jake 2.0 (TV seriál)
Xiaolin Showdown (TV seriál)
2001 Express Yourself (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Proud Family (TV seriál)
1999 The Jersey (TV seriál)
1998 Famous Jett Jackson, The (TV seriál)

Dokumentární

2007 Exploring the Hills: The Making of 'The Hills Have Eyes 2'
Hills Have Eyes 2: Mutant Attacks, The

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2000 Steps and Youngstown in Concert (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1998 Famous Jett Jackson, The (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace