foto

Lee Thompson Young

  • nar. 1.2.1984
    Columbia, South Carolina, USA
  • zem. 19.8.2013 (29 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Narodil se 1. února 1984 ve městě Columbia v Jižní Karolíně. Už na základní škole se rozhodl, že bude hercem. Přiměla ho k tomu role Martina Luthera Kinga ve hře A Night of Stars and Dreams. Už jako mladý se ukázal v seriálu THE FAMOUS JETT JACKSON. Pod hlavičkou Disney Channel si zahrál i v jiných filmech.

Po zrušení show JETT JACKSONA hostoval v THE GUARDIAN. Zahrál si postavu Chris Comera ve sportovním dramatu SVĚTLA PÁTEČNÍ NOCI. Poté se objevil v několika seriálech jako např. SMALLVILE nebo SOUTH BEACH.

Další větší roli dostal ve filmu AKEELAH, kde si zahrál bratra hlavní postavy. Malou roli dostal i v hororu HORY MAJÍ OČI 2. V roce 2009 si zahrál postavu nafoukaného praktikanta v komediálním hitu SCRUBS. Českým divákům se dostal nejvíce do povědomí rolí agenta FBI Ala Gougha v seriálu FLASHFORWARD. Jeho postava sice spáchala po sedmi epizodách sebevraždu, přesto byla jedna z těch větších.

V pondělí 19.srpna bylo nalezeno jeho bezvládné tělo v jeho domě. Policisté dorazili na místo až po tom co Young nedorazil na natáčení. Jednalo se o sebevraždu pistolí. Zármutek vyjádřil celý štáb, televize TNT a Disney Channel.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2012 Just an American
2010 Bastard
2008 Five Year Plan (TV film)
2007 Hory mají oči 2
Mano
2006 Akeelah
2004 Světla páteční noci
Vykoupení (TV film)
2001 Jett Jackson (TV film)
1999 Johnny Tsunami (TV film)

TV seriály

2013 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dokonalé vraždy (S04E12)
Soudce, porota a kat (S04E11)
2012 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Co tě nezabije (S03E01)
2011 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Sbohem, táto (S02E09)
Můj nejhorší nepřítel (S02E08)
Dědictví krve (S02E07)
další epizody (9)
Událost (TV seriál)
Inostranka (E12)
Kriminálka New York (TV seriál)
Unwrapped (S08E17)
2010 Polda a polda (TV seriál)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Absolutní oběť (S01E10)
Mé vnitřní zvíře (S01E09)
Kostlivec v mrazáku (S01E08)
další epizody (10)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Nikdo nás nedostane (E16)
Smallville (TV seriál)
Spása (S09E21)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál) - herec, a.z.
Karty s kojotem (E08) - a.z.
Dar (E07)
Strašidla a příšery (E06)
další epizody (8)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj úplněk (S08E13)
Jejich příběh II. (S08E12)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Heavy Metal (S01E04)
2007 Smallville (TV seriál)
Spolek spravedlivých (S06E11)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
South Beach (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Kyborg (S05E15)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
2003 Jake 2.0 (TV seriál)
Xiaolin Showdown (TV seriál)
2002 Philly (TV seriál)
There's No Business Like No Business (E17)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Dark (S02E09)
The Beginning (S01E22)
Lawyers, Guns and Money (S01E19)
další epizody (4)
2001 Express Yourself (TV seriál)
The Proud Family (TV seriál)
1999 The Jersey (TV seriál)
1998 The Famous Jett Jackson (TV seriál)

Dokumentární

2007 Exploring the Hills: The Making of 'The Hills Have Eyes 2'
Hills Have Eyes 2: Mutant Attacks, The

Scenáristická filmografie

TV seriály

1998 The Famous Jett Jackson (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2000 Steps and Youngstown in Concert (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky