foto

Laura Allen

  • nar. 21.3.1974 (45 let)
    Portland, Oregon, USA

Biografie

Laura se narodila v oregonském Portlandu jako prostřední ze tří sester. Starší sestra se jmenuje Jennifer, mladší je Lindsay. Laura vyrůstala na Bainbridge Island ve Washingtonu. Studovala sociologii na Wellesley College a studium úspěšně dokončila v roce 1996. Předtím, než se začala věnovat herectví, pracovala jako poradce pro oběti domácího násilí u newyorské policie.

Její první role, která jí také v dětství přinesla značnou popularitu, byla role Laury Kirk v soap opeře ALL MY CHILDREN. Po této úspěšné roli však nastal v její kariéře dlouhodobý útlum a další herecké nabídkya úspěchy přišly až po roce 2000. V roce 2003 si zahrála Susan Delacorte v romantické komedii ÚSMĚV MONY LISY, která byla zasazena do prostředí stejné střední školy, na které Laura studovala. Diváci si ji mohou pamatovat také jako Julii Malloryovou ze seriálu DIRT. V tomto seriálu, ve kterém si zahrála společně s Courteney Cox a Ianem Hartem, představovala hollywoodskou ženu trpící závislostí na heroinu a neustálou přítomností papparazzi. Objevila se ale také v seriálech NORTH SHORE (Monique), MYŠLENKY ZLOČINCE, 4400 (Lily Tyler), ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI a CHRIRGOVÉ (Beth Whitmanová). V roce 2008 jsme mohli Lauru vidět v mysteriózním hororovém thrilleru FROM WITHIN o mladé dívce z malého křesťansky založeného městečka, ve kterém za záhadných okolností začnou umírat lidé. V roce 2009 pak budeme mít příležitost vidět Lauru v hlavní roli komediálního dramatu CHERRY a v rodinné komedii OLD DOGS, ve které se objeví po boku Johna Travolty a Robia Williamse.

V září roku 2006 se Laura v italské Pienze provdala za modela Bruce Weymana. O dva roky později, v září roku 2008, se jim narodil syn Harper Edward. Laura ovláda japonštinu a k jejím oblíbeným jídlům patří sushi. Zajímavostí je, že je vzdálenou příbuznou monacké princezny Grace.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Příběh
2014 Dokonalá chůva
Prokletý klaun
2013 Red Car
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
2010 Cherry
Hysteria
2009 Starý páky
2008 Prokletí
The Collective
2005 Chuť pláče
2004 Sucker Free City (TV film)
2003 Úsměv Mony Lisy

TV seriály

2018 Unspeakable (TV seriál)
Záchranáři L. A. (TV seriál)
Ohnisko (S01E05)
2017 Wisdom of the Crowd (TV seriál)
Clear History (E05)
American Horror Story (TV seriál)
Holes (S07E05)
Neighbors From the Hell (S07E03)
2016 Myšlenky zločince: Za hranicemi (TV seriál)
2015 Kravaťáci (TV seriál)
Faith (S05E10)
Hitting Home (S05E07)
2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Ten, kdo mě hlídá (S01E07)
2013 Ravenswood (TV seriál)
2012 Procitnutí (TV seriál)
2010 Čmuchalové (TV seriál)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Chirurgie hrou (S05E15)
Zvýšená tepová frekvence (S05E14)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Rozpuštěný (S07E24)
2007 Dirt (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Lovecká sezóna (S02E21)
4400 (TV seriál)
One of Us (S04E10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Alternate (S09E01)
2006 4400 (TV seriál) - a.z.
Nový svět (S03E01) - a.z.
Dr. House (TV seriál)
Sázka na život (S02E17)
2005 4400 (TV seriál)
Mámy šéfové (S02E12)
Pátá stránka (S02E11)
Pod zámkem (S02E10)
další epizody (12)
2004 4400 (TV seriál)
Bílé světlo (S01E05)
Zkouška ohněm (S01E04)
Shromáždění (S01E03)
další epizody (5)
North Shore (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Pozdní návraty (S01E19)
2000 The $treet (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2004 Daytime's Greatest Weddings
1987 Biography (TV seriál)

Host

TV pořady

2002 The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace