foto

Alexandra Breckenridge

  • nar. 15.5.1982 (38 let)
    Bridgeport, Connecticut, USA

Biografie

Tato americká herečka a dabérka se narodila 15. května 1982 v Bridgeportu, ve státě Connecticut. Až do deseti žila v Darienu, když se pak s matkou odstěhovala do Los Angeles. Tam ale vydržela jen rok a opět se stěhovala, tentokrát do Mill Valley. Ve 13 letech se začala zajímat o herectví, fotografování a zpěv. Proto přesvědčila matku, aby se v jejích 15 letech přestěhovali zpět do Los Angeles a ona mohla zkusit štěstí u filmu.

Začala se objevovat v malých rolích v několika televizních seriálech. Zahrála si i v jedné epizodě kultovního seriálu MACHŘI A ŠPRTI, kde hrála členku matematického týmu Shelly. Poté se objevila i v DAWSONOVĚ SVĚTĚ, BUFFY, PŘEMOŽITELCE UPÍRŮ nebo ČARODĚJKÁCH. V roce 2002 dostala i první roli ve filmu VELKÝ TLUSTÝ LHÁŘ.

Následovaly opět epizodní role tentokrát v seriálech JAG, MEDIUM nebo AGENTURA JASNO. Dostala se k dabingu. Práci jí nabídl Seth MacFarlane, to znamená, že začala dabovat některé postavy ve FAMILY GUY u nás také známý pod jménem GRIFFINOVI. Brala vážně i fotografování a v roce 2008 se jí podařilo uspořádat výstavu.

Objevila se i ve filmu SUPER NÁHRADNÍK. V roce 2007 začala natáčet s Courteney Cox seriál DIRT, kde hrála mladou ambiciózní novinářku Willu McPherson. Většinou hraje jen vedlejší postavy a nejinak tomu má být i ve čtvrté sérii TRUE BLOOD. V roce 2005 natočila scény k filmu SVĚRACÍ KAZAJKA, jenže nakonec skončila na podlaze střižny.

Byla dokonce dva roky vdaná za umělce Bryten Gosse, jenže on 26. řijna 2006 zemřel na selhání srdce. Alex má na těle několik tetování.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2020 Love in Store (TV film)
2018 Christmas Around the Corner (TV film)
2016 Broken Vows
2015 Always Watching: A Marble Hornets Story
Dark
Other People's Children
Probuzená posedlost
2012 Ticket Out
2011 Cooper and Stone (TV film)
2010 True Love (TV film)
2009 The Bridge to Nowhere
Waiting for Jevetta
2006 Super náhradník
2005 Kruhy
Romy and Michele: In the Beginning (TV film)
2004 Mystery Girl (TV film)
2003 D.E.B.S.
2002 Klan upírů
Nebezpečná přání
Orange County
Velký tlustý lhář
1999 Locust Valley

TV seriály

2020 Tohle jsme my (TV seriál)
Strangers: Part Two (S04E18)
A Hell of a Week: Part Two (S04E12)
2019 Virgin River (TV seriál)
Nečekané konce (E10)
Každý má tajemství (E09)
Na světlo (E08)
další epizody (10)
Tohle jsme my (TV seriál)
Neber mi moje sluníčko (S03E16)
2018 Tohle jsme my (TV seriál)
Svatba (S02E18)
Až přijde ten den (S02E13)
Griffinovi (TV seriál)
Pal Stewie (S17E03)
2017 Tohle jsme my (TV seriál)
Nejzklamanější člověk (S02E07)
Bratři (S02E05)
Pořád tam je (S02E04)
další epizody (10)
Griffinovi (TV seriál)
Gronkowsbees (S15E11)
2016 Pure Genius (TV seriál)
Pilot (E01)
Griffinovi (TV seriál)
American Gigg-olo (S15E03)
The New Adventures of Old Tom (S14E18)
2015 Extant (TV seriál)
Adaptace (S02E02)
Živí mrtví (TV seriál)
Není úniku (S06E09)
Od začátku do konce (S06E08)
Postřeh (S06E07)
další epizody (7)
Griffinovi (TV seriál)
Brokeback Swanson (S14E08)
2014 Mizera (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
The Simpsons Guy (S13E01)
The Most Interesting Man in the World (S12E17)
další epizody (5)
2013 Save Me (TV seriál)
Holier Than Thou (E07)
Heavenly Hostess (E06)
Whatever the Weather (E05)
další epizody (7)
American Horror Story (TV seriál)
Příchod sekerníka (S03E06)
Žertíky s nemrtvými (S03E04)
Griffinovi (TV seriál)
Roads to Vegas (S11E21)
Farmer Guy (S11E20)
Save the Clam (S11E19)
další epizody (7)
2012 Muži sobě (TV seriál)
Wake and Bake (S01E08)
Griffinovi (TV seriál)
Yug Ylimaf (S11E04)
Experiment (S10E17)
Neodbytný úlovek (S10E14)
další epizody (4)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Po zrození (S01E12)
Strašidelná dívenka (S01E09)
Den otevřených dveří (S01E07)
další epizody (6)
Franklin a Bash (TV seriál)
Bachelor Party (S01E09)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Studený šedý rozbřesk (S04E07)
Já a ďábel (S04E05)
Voníš jako večeře (S04E02)
další epizody (4)
Griffinovi (TV seriál)
Amišská lekce (S10E07)
Příběh Brendy Q (S10E03)
Loterijní horečka (S10E01)
další epizody (5)
2010 Změna je život (TV seriál)
Thanks Ungiven (S02E10)
Storm Weathered (S01E11)
Family Therapized (S01E10)
další epizody (5)
Griffinovi (TV seriál)
Brian píše bestseller (S09E06)
Welcome Carter se kaje (S09E03)
Partial Terms of Endearment (S08E21)
další epizody (4)
2009 Griffinovi (TV seriál)
Business Guy (S08E09)
Dog Gone (S08E08)
Brian's Got a Brand New Bag (S08E04)
další epizody (6)
2008 Seznam ex (TV seriál)
Dirt (TV seriál)
In Lieu of Flowers (S02E07)
And the Winner Is (S02E06)
What Is This Thing Called? (S02E05)
další epizody (7)
Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
Nový Brian (S07E05)
Prázdniny bez Stewieho (S07E04)
další epizody (7)
2007 Dirt (TV seriál)
Ita Missa Est (S01E13)
Caught on Tape (S01E12)
Pap Smeared (S01E11)
další epizody (13)
Agentura Jasno (TV seriál)
Duch šílené Sherry (S01E15)
Griffinovi (TV seriál)
Peterova dcera (S06E07)
Padre de familia (S06E06)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
další epizody (9)
2006 Americký táta (TV seriál)
With Friends Like Steve's (S02E15)
Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
Ženský svět podle Petera (S05E07)
Do uší ne! (S05E06)
další epizody (9)
2005 Médium (TV seriál)
Jump Start (S01E07)
Griffinovi (TV seriál)
Zhubni, nebo zhyň (S04E17)
Přátelství nade vše (S04E11)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Povolené šrouby (S04E21)
JAG (TV seriál)
V sousedství (S10E08)
2002 Čarodějky (TV seriál)
Paige z minulosti (S04E10)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Lekce (S07E01)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
2000 Opposite Sex (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
Paráda a olympiáda (E11)
Dawsonův svět (TV seriál)
Valentine's Day Massacre (S03E14)

Dokumentární

2017 The Walking Dead: Behind the Dead (TV film)