foto

Robert Glenister

  • nar. 11.3.1960 (58 let)
    Watford, Hertfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Glenister se narodil dne 11.března v roce 1960 v bohatší rodině, která získala z dědictví nemalé jmění. Jeho otec John Glenister pracoval jako režisér v jedné britské televizi. Z rodiny se herectví věnuje také jeho o tři roky mladší bratr Phillip Glenister. Oba vystudovali Hatch End Comprehensive school.

V roce 1984 si vzal herečku Amandu Redmanovou. Po třech letech se jim narodila dcera Emily. O pět let později tedy v roce 1992 se pár rozvedl. V současnosti má za ženu producentku v rádiu, Celiu. S Celiou má další dítě a to syna Toma.

Robert je dnes pro většinu Angličanů známý televizní herec, díky jeho rolím v britských TV filmech, seriálech a sitcomech. Poprvé se objevil v úspěšném birtském seriálu DOCTOR WHO. Průlomovým bodem v herectví se stal rok 1980, kdy získal jednu z hlavních rolí v sitcomu SINK OR SWIM. Dalším významnějším bodem v jeho kariéře se stává vedlejší role v seriálů INSPEKTOR FROST. Až do roku 2003 byl obsazován do vedlejších rolí anglických seriálů a TV filmů např. nejznámnější HITLER: VZESTUP ZLA.

Rok 2004 byl pro Roberta klíčovým, získal jednu z hlavních rolí v dnes velmi populárním seriálu PODFUKÁŘI (THE HUSTLES), která ho neobyčejně proslavila. Většina lidí ho proto zná jako Ashe Morgana. V současnosti běží premiérové díly osmé řady seriálu na kanále BBC.

Miki8888

Herecká filmografie

Filmy

2017 Journey's End
2014 Tajemná hrobka
2013 Slečna Marplová: Greenshawova Kratochvíle (TV film)
The Great Train Robbery (TV film)
2012 We'll Take Manhattan (TV film)
2011 Vrahova důvěrnice (TV film)
2008 Inspector George Gently: The Burning Man (TV film)
2007 Get Off My Land
2006 Záhady Sally Lockhartové - Rubín v kouři (TV film)
2005 Detektiv Monroe (TV film)
2004 Who Killed Thomas Becket? (TV film)
2003 Eroica (TV film)
Hitler: Vzestup zla (TV film)
Victoria Station
2002 Murder (TV film)
Propustka
Sirens (TV film)
2001 Návštěvníci: Cesta do Ameriky
Prokletý láskou
2000 My Fragile Heart (TV film)
You Can't Dance
1995 Aristophanes: The Gods Are Laughing (TV film)
Hlavní podezřelý: Unesené dítě (TV film)
Persuasion
1994 Landing On the Sun, A (TV film)
1993 Secret Rapture, The
1990 Blood Rights (TV film)
1989 Ending Up (TV film)
1985 Me and the Girls (TV film)
1981 Strike: The Birth of Solidarity (TV film)

TV seriály

2016 Nepříteli nablízku (TV seriál)
Paranoid (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
The Level (TV seriál)
Tři mušketýři (TV seriál)
The Prize (S03E09)
Prisoners of War (S03E08)
2015 Code of a Killer (TV seriál)
2014 Law & Order: UK (TV seriál)
Repeat to Fade (S08E08)
Hard Stop (S08E07)
Bad Romance (S08E06)
další epizody (8)
2013 Law & Order: UK (TV seriál)
Dependent (S07E06)
Mortal (S07E05)
Fatherly Love (S07E04)
další epizody (6)
2012 Law & Order: UK (TV seriál)
Fault Lines (S06E07)
Dawn Till Dusk (S06E06)
Line Up (S06E05)
další epizody (7)
2011 Law & Order: UK (TV seriál)
Deal (S05E06)
Intent (S05E05)
Tick Tock (S05E04)
další epizody (6)
2010 Law & Order: UK (TV seriál) - herec, vyp.
Skeletons (S04E06) - vyp.
Help (S04E05) - vyp.
Duty of Care (S04E04) - vyp.
další epizody (19)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 1 (S09E01)
2009 Jak běží život (TV seriál)
Law & Order: UK (TV seriál) - vyp.
Alesha (S01E07) - vyp.
Paradise (S01E06) - vyp.
Buried (S01E05) - vyp.
další epizody (7)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 6 (S08E06)
Epizoda 5 (S08E05)
Epizoda 3 (S08E03)
další epizody (5)
2008 MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S07E08)
Epizoda 7 (S07E07)
Epizoda 4 (S07E04)
další epizody (4)
2007 MI5 (TV seriál)
Epizoda 9 (S06E09)
Epizoda 2 (S06E02)
Epizoda 1 (S06E01)
2006 MI5 (TV seriál)
Epizoda 2 (S05E02)
Epizoda 1 (S05E01)
2005 Jane Hall (TV seriál)
Podfukáři (TV seriál)
Eye of the Beholder (S02E06)
Old Acquaintance (S02E05)
Missions (S02E04)
další epizody (6)
2004 Podfukáři (TV seriál)
The Last Gamble (S01E06)
A Touch of Class (S01E05)
Cops and Robbers (S01E04)
další epizody (6)
2003 Between the Sheets (TV seriál)
2001 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Temný podzim (S04E05)
2000 Dirty Work (TV seriál)
1998 Roger Roger (TV seriál)
1997 Drovers' Gold (TV seriál)
1995 Kavanagh QC (TV seriál)
1994 Pie in the Sky (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
Inspektor Frost (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1990 Hazardér (TV seriál)
Medics (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
1985 Zahalte jí tvář (TV seriál)
1984 Lonelyheart Kid, The (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1981 Only Fools and Horses.... (TV seriál)
1980 Escape (TV seriál)
Juliet Bravo (TV seriál)
Sink or Swim (TV seriál)
1972 Crown Court (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hustle the Hard Way
Válečníci: Spartakus (TV film)
2007 Válečníci (TV seriál)
1953 Panorama (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Jak běží život (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace