foto

Jaime Murray

  • nar. 21.7.1976 (43 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Někteří lidé se s talentem narodili. Ačkoliv nebyla prokázána dědičnost výjimečných hereckých schopností, není snad příliš opovážlivé předpokládat, že potomek herce má výrazně větší šanci zazářit na rozsáhlém hereckém poli. Při letmém pohledu na jméno otce Jaime Murray můžete nabýt dojmu, že ta holka to musela mít sakra jednoduché, ale po druhém přečtení vás ve jméně Billy Murray do očí jistě praští to nadbytečné „y“. Tím však v žádném případě nechci deklasovat schopnosti tohoto britského herce, který za sebou má již více než třicet let práce pro televizi (zmiňme alespoň úspěšnou soap operu EastEnders). Mnohdy pro tu samou televizi, jež nabídla první role také jeho dceři.

Jaime Murray přišla na svět 21. 7. 1977. Třemi sedmičkami v datu narození, třemi čísly označovanými za šťastná se nemůže pochlubit kdekdo. Účastí v sedmi seriálech během čtyř let ostatně také ne. Jaime prvně přičichla k herectví během studia filozofie a psychologie na London School of Economic and Political Science, kam začala docházet na popud rodičů, jež pro svou dceru chtěli vždy jen to nejlepší, k čemuž paradoxně neřadili po finanční stránce nespolehlivé hraní. Své vysněné povolání si roku 2002 mohla vyzkoušet díky malé roličce v nevýrazném seriálu z lékařského prostředí CASUALTIES.

Zásadní průlom přišel teprve po účasti v řadě dalších počinů nevalných kvalit. Slávu a obdiv tisíců fanoušků ji přinesl mimořádně kladně přijatý seriál s výstižným titulem PODFUKÁŘI. Ten od svého prvního vypuštění do éteru čítá již 24 epizod. Stacie Monroe je jedinou dívkou z pětičlenné partičky šarmantních podvodníků a své přednosti, zahrnující mimo jiné okouzlující úsměv a nebezpečně svůdný pohled, umí náležitě využít. Kritiky i diváky s nadšením přijatý seriál se zjevně inspiroval legendárním PODRAZEM a schválně, zkuste si vedle již tak dost charismatického Paula Newmana a Roberta Redforda představit ještě Jaime – no řekněte, nesvěřili byste podobné trojici ochotně a důvěřivě všechny své úspory?

U Podfukářů kariéra Jaime Murray pochopitelně nekončí, právě naopak začíná. Sympatických podfuků Stacie Monroe si již všimli zámořští producenti, výsledkem jsou role v hororech LEKCE UMÍRÁNÍ, BOTCHED a především přijatá nabídka na ztvárnění nejvýraznější z nových postav v jiném dobře zavedeném seriálu, v DEXTEROVI. Ano, jsou to hlavně seriály, díky kterým se jméno Jaime Murray pomalu protlačuje do obecného povědomí. I kdyby tomu tak mělo být do budoucna, není myslím důvod naříkat, vždyť - který filmový hrdina vám pravidelně dělá společnost po tolik (obvykle napjatě očekávaných) večerů? V případě Jaime jde navíc o společnost nezvykle příjemnou.

Martin "Matty" Šrajer

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Nanny
2015 The Rapture
2013 Noc hrůzy 2
Samuel Bleak
2012 Possessions
2010 Devil's Playground
2007 Botched
Demons (TV film)
Lekce umírání
2005 Monstrum
What Goes Up (Must Come Down)
Zkrocení zlé ženy (TV film)

TV seriály

2019 Gotham (TV seriál)
They Did What? (S05E11)
I Am Bane (S05E10)
13 Stitches (S05E06)
další epizody (5)
2018 Midnight, Texas (TV seriál)
Patience Is a Virtue (S02E08)
The Originals (TV seriál)
When The Saints Go Marching In (S05E13)
There in the Disappearing Light (S05E10)
The Kindness of Strangers (S05E08)
další epizody (7)
2017 Bylo, nebylo (TV seriál) - herec, a.z.
The Eighth Witch (S07E10) - a.z.
Konečná bitva 2/2 (S06E22)
Konečná bitva 1/2 (S06E21)
další epizody (7)
2015 Defiance (TV seriál)
Upon the March We Fittest Die (S03E13)
The Awakening (S03E12)
Of a Demon in My View (S03E11)
další epizody (13)
Ospalá díra (TV seriál)
Vertala (S02E14)
2014 Defiance (TV seriál)
I Almost Prayed (S02E13)
All Things Must Pass (S02E12)
Doll Parts (S02E11)
další epizody (13)
Skladiště 13 (TV seriál)
Bez konce (S05E06)
2013 Defiance (TV seriál)
Everything Is Broken (S01E12)
Past Is Prologue (S01E11)
The Bride Wore Black (S01E10)
další epizody (12)
Skladiště 13 (TV seriál)
Instinkt (S04E15)
2012 Jan (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
An Orphan Walks Into a Bar (E01)
Nebezpečná identita (TV seriál)
Tomu se říká improvizace (E21)
Bridget mi zabila syna (E17)
Na to, abys šel do vězení, jsi moc krásný (E16)
další epizody (5)
Skladiště 13 (TV seriál)
Druhá šance (S04E08)
Nekonečný zázrak (S04E07)
Nová naděje (S04E01)
2011 Nebezpečná identita (TV seriál)
Nevydáš ani hlásku (E09)
Tak si pořídíme psa (E08)
Podezření (E03)
další epizody (4)
Spartakus: Bohové arény (TV seriál)
Pod maskou (E04)
Hlava rodiny (E03)
Milost (E02)
další epizody (4)
Skladiště 13 (TV seriál)
Svědectví (S03E12)
Emily Lakeová (S03E11)
Napříč časem (S03E05)
další epizody (4)
2010 Skladiště 13 (TV seriál)
Nový začátek (S02E12)
Skladiště 2 (S02E11)
Zpátky v čase (S02E10)
další epizody (6)
2009 The Beautiful Life: TBL (TV seriál)
Eli Stone (TV seriál)
Flight Path (S02E13)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vždy věrný (S06E24)
2008 Valentine (TV seriál)
2007 Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (10)
2005 Love Soup (TV seriál)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Podfukáři (TV seriál)
Eye of the Beholder (S02E06)
Old Acquaintance (S02E05)
Missions (S02E04)
další epizody (6)
Hercule Poirot (TV seriál)
Záhada modrého expresu (S10E01)
2004 Podfukáři (TV seriál)
The Last Gamble (S01E06)
A Touch of Class (S01E05)
Cops and Robbers (S01E04)
další epizody (6)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2013 Muse of Fire
2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)
2008 Hustle the Hard Way
2006 Behind the Scenes: Agatha Christie's Poirot (TV film)