foto

Charlie Day

  • nar. 9.2.1976 (44 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Tento herec se narodil 9. února 1976 v New Yorku, pochází však z Rhode Islandu. Jeho matka Mary učí na piáno na Pennfieldské škole v Portsmouthu. Otec Thomas Charles Day je také učitelem, a to angličtiny a hudby na Salve Regina University v Newportu. Navštěvoval Penffieldskou školu, dále absolvoval Abbey School v Portsmouthu a pokračoval na Merrimack college v Massachusetts.

První jeho role byl Charlie Kelly v seriálu IT´S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA. Byl také jedním z producentů a tvůrců tohoto snímku. Také se objevil v jiných televizních relacích, jako THIRD WATCH, LAW AND ORDER, NEBO RENO 911.

Větší role ho čekaly v podobě filmu DÁL NEŽ SE ZDÁLO, kde si zahrál kamaráda Justina Longa a hrál po boku Drew Barrymore. V roce 2011 dostal roli ve filmu ŠÉFOVÉ NA ZABITÍ, kde hraje spolu s Jennifer Aniston, Jamie Foxxem nebo Colinem Farrellem. Má se objevit v novém filmu Guillerma del Tora - PACIFIC RIM.

Oženil se s Mary Elizabeth Elis, s kterou se seznámil při natáčení seriálu It´s always sunny in Philadelphia v roce 2001. Pokud nepracuje na filmu, rád se věnuje hudbě, má v oblibě několik různých žánrů a od mala se učil hrát na klavír. Několik skladeb dokonce napsal pro seriál It´s always Sunny in Philadelphia.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2019 LEGO® příběh 2
2018 Hotel Artemis
Pacific Rim: Povstání
2017 I Love You, Daddy
Na férovku, pane učiteli
2016 Hollarovi
2015 Bláznivá dovolená
2014 LEGO® příběh
Party Central
Šéfové na zabití 2
2013 Pacific Rim - Útok na Zemi
Univerzita pro příšerky
2011 Šéfové na zabití
2010 Dál než se zdálo
2008 A Quiet Little Marriage
2007 Danny DeVito & the Contract (TV film)
2003 First to See the Sun

TV seriály

2019 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Waiting for Big Mo (S14E10)
Paddy's Has a Jumper (S14E09)
A Woman's Right to Chop (S14E08)
další epizody (10)
2018 Cool Kids (TV seriál)
Smuteční hostina (E01)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Mac Finds His Pride (S13E10)
The Gang Wins the Big Game (S13E09)
Charlie's Home Alone (S13E08)
další epizody (10)
2017 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis' Double Life (S12E10)
A Cricket's Tale (S12E09)
The Gang Tends Bar (S12E08)
další epizody (10)
2016 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Goes to Hell: Part Two (S11E10)
The Gang Goes to Hell (S11E09)
Charlie Catches a Leprechaun (S11E08)
další epizody (10)
2015 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Ass Kickers United: Mac and Charlie Join a Cult (S10E10)
Frank Retires (S10E09)
The Gang Goes on Family Fight (S10E08)
další epizody (10)
2013 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Squashes Their Beefs (S09E10)
The Gang Makes Lethal Weapon 6 (S09E09)
Flowers for Charlie (S09E08)
další epizody (10)
2012 Unsupervised (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Adventures in Hayleysitting (S09E06)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Reynolds vs. Reynolds: The Cereal Defense (S08E10)
The Gang Dines Out (S08E09)
Charlie Rules the World (S08E08)
další epizody (10)
2011 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The High School Reunion Part 2: The Gang's Revenge (S07E13)
The High School Reunion (S07E12)
Thunder Gun Express (S07E11)
další epizody (13)
2010 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
A Very Sunny Christmas (S06E13)
Dee Gives Birth (S06E12)
The Gang Gets Stranded in the Woods (S06E11)
další epizody (13)
2009 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Reignites the Rivalry (S05E12)
Mac and Charlie Write a Movie (S05E11)
The D.E.N.N.I.S. System (S05E10)
další epizody (12)
2008 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Nightman Cometh (S04E13)
The Gang Gets Extreme: Home Makeover Edition (S04E12)
The Gang Cracks the Liberty Bell (S04E11)
další epizody (13)
2007 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Dances Their Asses Off (S03E15)
Bums: Making a Mess All Over the City (S03E14)
The Gang Gets Whacked: Part 2 (S03E13)
další epizody (15)
2006 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis and Dee Get a New Dad (S02E10)
Charlie Goes America All Over Everybody's Ass (S02E09)
The Gang Runs for Office (S02E08)
další epizody (10)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Charlie Got Molested (S01E07)
The Gang Finds a Dead Guy (S01E06)
Gun Fever (S01E05)
další epizody (7)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
Spanking the Monkey (S05E19)
Family Ties: Part 2 (S05E17)
Family Ties: Part 1 (S05E16)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Old Dogs, New Tricks (S03E11)
2001 Třetí hlídka (TV seriál)
Childhood Memories (S03E07)
Právo a pořádek (TV seriál)
Swept Away - A Very Special Episode (S11E15)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2020 Mythic Quest: Raven's Banquet (TV seriál)
Pilot (E01)
2018 Cool Kids (TV seriál)
Smuteční hostina (E01)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Mac Finds His Pride (S13E10)
2017 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis' Double Life (S12E10)
PTSDee (S12E07)
Hero or Hate Crime? (S12E06)
další epizody (4)
2016 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Chardee MacDennis 2: Electric Boogaloo (S11E01)
2015 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Frank Retires (S10E09)
The Gang Goes on Family Fight (S10E08)
The Gang Misses the Boat (S10E06)
další epizody (5)
2013 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Mac Day (S09E05)
Gun Fever Too: Still Hot (S09E02)
The Gang Broke Dee (S09E01)
2012 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Reynolds vs. Reynolds: The Cereal Defense (S08E10)
Charlie and Dee Find Love (S08E04)
The Maureen Ponderosa Wedding Massacre (S08E03)
další epizody (5)
2011 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The ANTI-Social Network (S07E08)
Chardee MacDennis: The Game of Games (S07E07)
Sweet Dee Gets Audited (S07E04)
2010 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
A Very Sunny Christmas (S06E13)
Who Got Dee Pregnant? (S06E07)
The Gang Buys a Boat (S06E03)
2009 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Gang Reignites the Rivalry (S05E12)
The Waitress Is Getting Married (S05E05)
The Gang Hits the Road (S05E02)
2008 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
The Nightman Cometh (S04E13)
The Gang Gets Extreme: Home Makeover Edition (S04E12)
Mac & Charlie Die: Part 2 (S04E06)
další epizody (7)
2007 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Bums: Making a Mess All Over the City (S03E14)
The Gang Sells Out (S03E07)
The Gang Solves the North Korea Situation (S03E06)
další epizody (6)
2006 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Charlie Goes America All Over Everybody's Ass (S02E09)
The Gang Exploits a Miracle (S02E07)
The Gang Gives Back (S02E06)
další epizody (4)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Charlie Wants an Abortion (S01E02)
The Gang Gets Racist (S01E01)

Tvůrcovská filmografie

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(27)