foto

Erica Leerhsen

  • nar. 14.2.1976 (42 let)
    Ossining, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Erica Leerhsen se narodila na den svatého Valentýna, 14. února 1976 v New Yorku. Vyrůstala spolu se svým otcem Charlesem Leerhsenem, dlouhodobým editorem časopisu Us Weekly, a se svými dvěma mladšími sestrami Debbie a Norou v malém městě Ossining poblíž New Yorku. Erica navštěvovala St. Augustine's School a Ossining High School a promovala na Boston University College of Fine Arts v roce 1998. Leerhsen žije v Los Angeles. Vdala se v roce 2007 za cyklistu Antonyho Galvana, ovšem hned rok nato se rozvedli. Mezi její záliby patří běh, basketbal a jóga. Její dobrou přítelkyní je herečka Emily Deschanel, se kterou chodila na stejnou vysokou školu.

Erica si odbyla svůj herecký debut v krátkometrážním snímku JUNIOR CREATIVE v roce 2002. První větší role se jí dostalo hned v tom samém roce, kdy si zahrála v pokračování úspěšného hororu, ZÁHADA BLAIR WITCH 2. Film byl kritiky hodnocen velmi negativně, ovšem vydělal nemalé peníze. V roce 2001 si Erica zahrála epizodní roli lesbické instruktorky tenisu v seriálu RODINA SOPRÁNŮ. O rok později si zahrála vedlejší roli ve filmu Woodyho Allena HOLLYWOOD V KONCÍCH. V roce 2003 dostala roli v hororovém remaku TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU. Tuto roli dostala také díky tomu, že její křik byl velmi hlasitý, dokonce tak hlasitý, že při testech si lidé v jiných patrech budovy, kde testování probíhalo, mysleli, že je nějaká dívka napadena a volali policii. Texaský masakr byl velmi úspěšný, celosvětově vydělal více jak 100 miliónů amerických dolarů. V roce 2003 se Erica objevila také v epizodní roli v televizním seriálu ALIAS a zahrála si v dalším filmu Woodyho Allena, tentokrát v romantické komedii COKOLIV.

V roce 2004 se objevila v thrilleru THE WARRIOR CLASS, o rok později si zahrála ve filmech ZAMILOVANÍ BLÁZNI a LITTLE ATHENS. V roce 2007 si zahrála v dalším hororu, v pokračování buranského hororu PACH KRVE 2: CESTA NIKAM. Erica zde ztvárnila hlavní roli Niny. Film byl ve Spojených státech komerčně úspěšný a kritici ho ohodnotili víceméně kladně. V roce 2008 si zahrála v dalším hororu ORGANIZM, kde si zahrála roli Carrie. V roce 2009 to byl další horor LONELY JOE. V roce 2011 by se měla Erica objevit v thrilleru THE MESSAGE. Erica svoje role s nadsázkou komentuje následovně: „Je to divné, ale vždy ve svých rolích zemřu, ráda bych to změnila, nechtěla bych být takto zaškatulkována.“

Jiří "Hrabka" Hrabala

Herecká filmografie

Filmy

2014 Kouzlo měsíčního svitu
2013 Mischief Night
Phobia
2012 Message, The
The Butterfly Room
2010 First Dates
2009 Lonely Joe
2008 Organizm (TV film)
2007 Pach krve 2: Cesta nikam
The Warrior Class
2005 Little Athens
Zamilovaní blázni
2003 Cokoliv
Texaský masakr motorovou pilou
2002 Hollywood v koncích
2000 Záhada Blair Witch 2

TV seriály

2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Critical (S02E07)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Žárlivost (S02E22)
2006 Kriminálka Miami (TV seriál)
Skóre (S04E12)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2003 Alias (TV seriál)
Při smyslech (S03E09)
2002 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Privilege (S01E13)
Causality (S01E12)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Home (S01E11)
Loyalties (S01E10)
The Funnies (S01E09)
další epizody (11)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Sousedé pana Rugerria (S03E01)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace