foto

Rachael Taylor

  • nar. 11.7.1984 (35 let)
    Launceston, Tasmania, Austrálie

Biografie

Tahle tasmánská ďáblice chtěla být herečkou už od dětství a šla si tvrdě za svým cílem. Na riversideské střední škole, kam chodila, hrála v každé hře, kterou škola produkovala. Krom toho se snažila zviditelnit modelingem – stala se například tváří agentury Skye-Jilly International a dostala se také do finále soutěže Miss Teen Tasmania. Ve snaze být modelingu a herectví blíž se Rachael záhy přestěhovala do Sydney. Nastoupila tu na místní univerzitu a začala studovat v bakalářském oboru dějin a politologie.

Svůj herecký debut Rachael zažila v televizním filmu ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH NATALIE WOODOVÉ. O rok později ve filmech DYNASTIE: RUB A LÍC, HERKULES, MAN THING, jednom díle seriálu MCLEODOVY DCERY a konečně i v 58 dílech telenovely HEADLAND. Rachael měla na kariéru dost slušně našlápnuto. V roce 2007 dostala svou dosud asi největší filmovou roli – Michael Bay jí svěřil postavu vědkyně v prvním díle svých TRANSFORMERŮ. Aby ukázala celosvětový záběr tohoto filmu, ponechala si v něm Rachael svůj australský přízvuk.

Následovaly další filmy: CLONA, PODVOD a VÍNO ROKU v roce 2008, KOLOTOČÁŘI, GHOST MACHINE a CEDAR BOYS rok nato a ČERNÁ HODINA a RED DOG ještě o další rok později. V roce 2011 se Rachael objevila v CHIRURZÍCH.

Po odchodu z nich na svůj úspěch zkusila navázat seriálem CHARLIEHO ANDÍLCI, který byl ale takový propadák, že ho po pár odvysílaných dílech zrušili. V roce 2012 získala hlavní roli v seriálu 666 PARK AVENUE, ale ani ten nepřežil moc dlouho – po první sezóně byl zrušen.

Na rok 2014 má Rachael přichystaný pilot seriálu CRISIS.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dámy v černém
Finding Steve McQueen
2017 House of Bond (TV film)
2016 ARQ
Wig Shop
Zlato
2014 Loft
2012 Co dál, Bene?
2011 Red Dog - psí legenda
Černá hodina
2010 Summer Coda
2009 Cedar Boys
Ghost Machine
Kolotočáři
Washingtonienne (TV film)
2008 Clona
Podvod
Víno roku
2007 Transformers
2006 Neviditelné zlo
2005 Dynastie: Rub a líc (TV film)
Herkules (TV film)
Man Thing
2004 Životní příběh Natalie Woodové (TV film)

TV seriály

2019 Jessica Jones (TV seriál)
Alias všechno (S03E13)
Alias samí červi (S03E12)
Alias semetrika (S03E11)
další epizody (13)
2018 Jessica Jones (TV seriál)
AKA Playland (S02E13)
AKA Modlitba za Patsy (S02E12)
AKA Tři životy a stále není konec (S02E11)
další epizody (13)
2017 The Defenders (TV seriál)
The Defenders (E08)
Take Shelter (E05)
Mean Right Hook (E02)
další epizody (4)
2015 Jessica Jones (TV seriál)
AKA Usměj se (S01E13)
AKA Počkej si, sakra (S01E12)
AKA Mám depku (S01E11)
další epizody (12)
2014 Stav ohrožení (TV seriál)
2013 666 Park Avenue (TV seriál)
Lazarus (E13)
The Elysian Fields (E12)
Sins of the Fathers (E11)
další epizody (4)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
Hypnos (E09)
What Ever Happened to Baby Jane? (E08)
Downward Spiral (E07)
další epizody (9)
2011 Charlieho andílci (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Nezletilá bez doprovodu (S07E22)
Já přežiju (S07E21)
Jedna píseň za druhou (S07E18)
další epizody (8)
2005 Headland (TV seriál)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Pillow Talk (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)