foto

Steve Ditko

  • nar. 2.11.1927
    Johnstown, Pennsylvania, USA
  • zem. 29.6.2018 (90 let)
    New York City, New York, USA

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

    - Ve filmu vidíme vládce Dream Dimension (Snová dimenze), Nightmare. Nejčastěji je vyobrazen jako jeden z hlavních nepřátel Doctor Strange anebo Ghost Rider. Je schopen vytáhnout a přenést astrální formu lidí ve spánku do jeho dimenze, kde své oběti mučí a čerpá z nich potřebnou energii (bez ní by neexistoval). Navíc je všudypřítomný a kolem sebe šíří beznaděj. Tuto postavu jsme mohli poprvé vidět v komiksu „Strange Tales #110“ (1963) od legendárního dua Stan Lee a Steve Ditko. Nightmare je jeden ze zaporáckého týmu démonů – Fear Lords ( D'Spayre, The Dweller-in-Darkness, Kkallakku, Nox, Straw Man), jenž se spojili, aby dobyli a ovládli Zemi strachem. Tato skupina měla základnu v místě zvaném Hall of Fear v domovské dimenzi Nightmare a jeho bratrance The Dweller-in-Darkness zvané Everinnye. (3T)

  • Spider-Man: Daleko od domova (2019)

    - Peter Parker aka Spider-man se prvně objevil v „Amazing Fantasy #15“ (srpen 1962) od dua autorů Steve Ditko a Stan Lee. (3T)

  • Spider-Man: Paralelní světy (2018)

    - Milesův otec Jefferson Davis má v čase 1:06:24 v mobilu kontakt na muže jménem Steve Ditko, což je jeden ze stvořitelů Spider-Mana. (Malyszs)

  • Spider-Man: Paralelní světy (2018)

    - Film je věnován památce spolutvůrce Spider-mana Steva Ditka, který zemřel 6. července 2018 a Stanovi Lee, který má ve filmu cameo, a který zemřel před premiérou tohoto snímku. (10milda)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2022 Doctor Strange in the Multiverse of Madness - komiks
2019 Spider-Man: Daleko od domova - komiks
2018 Spider-Man: Paralelní světy - komiks
2017 Spider-Man: Homecoming - komiks
2016 Doctor Strange - komiks
2014 Amazing Spider-Man 2 - komiks
2012 Amazing Spider-Man - komiks
2007 Spider-Man 3 - komiks
2004 Spider-Man 2 - komiks
2002 Spider-Man - komiks
1979 Spider-Man: The Dragon's Challenge (TV film) - komiks
1978 Dr. Strange (TV film) - komiks
Spider-Man Strikes Back (TV film) - komiks
1977 The Amazing Spider-Man (TV film) - komiks
1973 3 Dev Adam - komiks

TV seriály

1998 Spiderman (TV seriál) - komiks
Spider Wars, Chapter 2: Farewell Spider-Man (S05E13) - komiks
Spider Wars, Chapter 1: I Really, Really Hate Clones (S05E12) - komiks
1997 Spiderman (TV seriál) - komiks
Secret Wars, Chapter 3: Doom (S05E11) - komiks
Secret Wars, Chapter 2: The Gauntlet of the Red Skull (S05E10) - komiks
Secret Wars, Chapter 1: Arrival (S05E09) - komiks
další epizody (22)
1996 Spiderman (TV seriál) - komiks
Chapter 14: The Turning Point (S03E14) - komiks
Chapter 13: Goblin War! (S03E13) - komiks
Chapter 12: The Spot (S03E12) - komiks
další epizody (18)
1995 Spiderman (TV seriál) - komiks
Chapter 10: The Immortal Vampire (S02E10) - komiks
Chapter 9: Blade the Vampire Hunter (S02E09) - komiks
Chapter 8: Duel of the Hunters (S02E08) - komiks
další epizody (22)
1994 Spiderman (TV seriál) - komiks
Night of the Lizard (S01E01) - komiks
1981 Spider-Man and His Amazing Friends (TV seriál) - komiks
1978 Supaidâman (TV seriál) - komiks
1977 The Amazing Spider-Man (TV seriál) - komiks
1967 Spider-Man (TV seriál) - komiks
1966 Iron Man (TV seriál) - komiks

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky