foto

Jaromír Polišenský

  • nar. 28.1.1966 (54 let)
    Prostějov, Československo

Biografie

Režisér a scénárista Jaromír Polišenský se narodil 28. Ledna 1966 v Prostějově. Vystudoval režii na FAMU. Ještě před nástupem na Filmovou akademii múzických umění natočil krátkometrážní amatérský snímek PORTRÉT. Během studia vytvořil filmy: VĚCI A LIDÉ, DŮM, SLUŽBA, …A ODPUSŤ JIM JEJICH VINY, ZPRÁVA PRO PŘÍŠTÍ STOLETÍ . Povídkou GARDENPARTY S VERNISÁŽÍ, která byla součástí povídkového cyklu MALOSTRANSKÉ HUMORESKY, zakončil svá studia.

Po absolvování vysoké školy se věnoval televizní režii v České televizi, režíroval např. bakalářské povídky BEDŘICH MÁ PSY RÁD a BLOČEK či pořad PTÁKOVINY. K jeho televizním snímkům patří: GAMBIT, IN NOMINE PATRIS či SWINGTIME. V posledních letech se věnoval hlavně seriálům: ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, SVĚTLA PASÁŽE, ZÁZRAKY ŽIVOTA a CESTY DOMŮ.  Kromě televizní činnosti se věnuje také dabingové režii: TOY STORY, TANEC S VLKY, DEN NEZÁVISLOSTI, LVÍ KRÁL, 101 DALMATINŮ, POCAHONTAS…. Jako herec se objevil ve svém filmu ZLÁŠTNÍ SCHOPNOSTI a také v Hášově snímku DOKTOR MUNORY A JINÍ LIDÉ.

nezavisla

Režijní filmografie

Filmy

2007 Swingtime (TV film)
2005 Stříbrná vůně mrazu (TV film)
2004 In nomine patris (TV film)
2001 Chytit vítr (TV film)
2000 Gambit (TV film)
1998 Bedřich má psy rád (TV film)
Bloček (TV film)
Ex offo (TV film)
1995 Malostranské humoresky
1993 Zpráva pro příští století (studentský film)
1992 ...a odpusť jim jejich viny (studentský film)

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Zrození nepřítele (E14)
Lásky (E13)
Ženské zbraně (E12)
další epizody (6)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Lidské bingo (S02E25)
Ztracená hrdinka (S02E16)
Podivný případ se psem (S02E15)
další epizody (9)
Modrý kód (TV seriál)
Mám zůstat, anebo mám jít? (S03E49)
Loučení (S03E48)
Jednou a dost (S03E47)
další epizody (5)
2018 Krejzovi (TV seriál)
První polibek je nejsladší (S01E32)
Šťastná myšlenka (S01E31)
Alkoholik a cesta ke hvězdám (S01E30)
další epizody (6)
Modrý kód (TV seriál)
Dobrý skutek (S03E32)
Dluhy se musí platit (S03E31)
Rána pod pás (S03E30)
další epizody (35)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Vstříc osobním dramatům (S02E20)
Narozeniny (S02E19)
Sebeobětování? (S02E12)
další epizody (12)
Přístav (TV seriál)
Mazací služba (S04E08)
Vášeň mi jde (S04E07)
Otec a syn (S04E06)
další epizody (4)
2016 Přístav (TV seriál)
Potřebuju lodivoda (S03E10)
Rallye Zátoka (S03E09)
Duch starého Krupičky (S03E08)
další epizody (16)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (13)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Havaj (E12)
Uzavřená záležitost (E11)
Harém (E10)
Zázraky života (TV seriál)
Volný vztah (S02E12)
Rozvod (S02E11)
Rozloučení (S02E10)
další epizody (8)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
Miminko (S01E13)
Nevím, čí jsem (S01E12)
Maruška (S01E11)
další epizody (8)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Všechno přebolí (S03E37)
Končím (S03E36)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Druhý pokus (S03E33)
další epizody (12)

Dokumentární

1993 O Plzni vážně i nevážně s Miroslavem Horníčkem aneb Být Plzeňákem...

TV pořady

1994 Ptákoviny (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1997 Doktor Munory a jiní lidé (TV film)
1993 Zvláštní schopnosti (TV film)

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Prsten pro princeznu (E20)
Čarodějka psů (E11)

Fanoušci tvůrce