foto

Martin Zahálka

  • nar. 1.12.1958 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Praze. Po maturitě na SPŠ strojní v Preslově pracoval dva roky jako promítač ve vojenském kině v Boru u Tachova. Následně byl přijat na DAMU, kde vystudoval herectví pod vedením Jany Hlaváčové, Františka Laurina a Jiřího Klema. Absolvoval v roce 1984, prvním angažmá získal v Mahenově divadle v Brně, odkud po roce a půl odešel do divadla J. K. Tyla v Plzni. Pravidelně se objevuje v českých filmech a televizních seriálech a je i zkušeným dabérem. V současné době je v angažmá Divadla na Vinohradech.

Ideafilm.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hašler... (divadelní záznam)
2016 Nepovedený čert (TV film) - vyp.
V jiném stavu
2015 Svatojánský věneček (TV film)
2012 Vrásky z lásky
Šťastný smolař (TV film)
2011 Policie Modrava (TV film)
2010 Višňový sad (divadelní záznam)
2009 Smrť ministra (TV film)
2008 Děti sledující noční vlaky (studentský film)
Šejdrem (TV film)
2007 Láska In Memoriam (TV film)
Operace Silver A (TV film)
V hlavní roli (TV film)
Škodná (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
Swingtime (TV film)
2005 Anděl Páně
Kousek nebe
2004 In nomine patris (TV film)
2003 Falešné obvinění (TV film)
2001 Politik a herečka (TV film)
1998 Tanec kolem zlatého vejce (TV film)
1996 Na hraně (TV film)
Poprask na laguně (divadelní záznam)
1995 Byl jednou jeden polda
Katrin a Rut (studentský film)
1994 Diamantové meče
1992 Gazdina roba (divadelní záznam)
1991 Discopříběh 2
1990 Král kolonád
1989 Divoká srdce
1985 Trpká chuť slávy (TV film)
Šahrazád (TV film)
1984 Jak se rozloučit s Odettkou (TV film)
Nasredin (TV film)
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
1976 Smrt mouchy

TV seriály

2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Macátko na odchodu (S05E47)
Konec jedné lásky (S05E44)
Konec starého policajta (S05E34)
další epizody (6)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Ukradený hotel (S04E33)
Trapné vtípky (S03E47)
Vietnamský bufet (S03E37)
další epizody (6)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
Hajný, který zmizel (S02E06)
Sestřička (S02E05)
další epizody (6)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Za humny je vlk (E08)
Madona (E06)
Rapl (TV seriál)
Agent (S01E08)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (6)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Jak málo stačilo (S01E13)
Vražedné esemesky (S01E12)
další epizody (11)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Výlet (E04)
Moje první láska (E03)
Porod (E02)
další epizody (4)
2014 Nevinné lži (TV seriál)
Zrádce (S02E01)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Májová romance doktora Mráze (S01E02)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Nanečisto (E16)
Skladba pro Vandu (E14)
Tři sta vteřin zpoždění (E06)
Život je ples (TV seriál)
Nebe je moudrý a zlatý (E16)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zámek (S03E10)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
2009 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zlatej chlap (S05E01)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Dvě plus jeden (S05E10)
Infarkt (S05E04)
2007 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Učitelky s praxí (S04E01)
2005 Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Štědrý večer navrátilce V. (S02E08)
Oběti (TV seriál)
Hadí tanec (E05)
2001 Duch český (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Loupežník (S02E12)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Obránci (S01E14)
1995 Muž v pozadí (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)

Dokumentární

2013 Jelen ve svetru (studentský film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Michaela Hofbauera (S08E20)
1988 Chceš zabít?

TV pořady

2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace