Reklama

Reklama

Cristiano Donati

Cristiano Donati

nar. 09.01.1987 (37 let)
Cividale del Friuli, Friuli-Venezia Giulia, Itálie

Biografie

Cristiano Donati začal s herectvím už jako dítě ve školním divadle. Jeho rodiče však jeho herecké nadšení moc nepodporovali a musel se tak během dospívání věnovat hlavně studiu a také fotbalu, ke kterému ho vedl jeho otec. Během studií na univerzitě v Gorizii odjel Cristiano za prospěchové stipendium poprvé do Prahy, kde se na Karlově univerzitě učil česky. Českou republiku vnímal jako dobrou příležitost posunout se dál. Jakmile poté dokončil studia v Itálii, přestěhoval se do Prahy a odstartoval svou českou kariéru natáčením reklamy pro známou značku nápojů.

Později se stal členem ochotnického hereckého souboru, hrál v dalších reklamách a navštěvoval herecké kurzy v Prague Playhouse amerického herce Briana Caspeho a soukromé lekce amerického divadelního režiséra a herce Steva Josephsona.

V české produkci účinkoval v seriálu Ulice (TV Nova) jako italský manažer a přítel Terezy Jordánové (Patricie Solaříková) Lorenzo Favero. Epizodní roli si zahrál dále v seriálu Trapný padesátky (Česká televize) po boku herečky Aleny Mihulové. V americké produkci hrál v seriálu Legenda a dále v celovečerním americkém filmu The Catcher Was a Spy po boku herců Paula Rudda a Sienny Miller

V produkci TV Prima si zahrál roli mafiánského bosse jménem Luca Benoni v seriálu Duch. Pracoval na reklamách pro Frisco, Bacardi, Schweppes, Canal Kitchen, Heureka, Baťa, Insolia atd. Měl také hlavní roli v reklamě na nápoje Targa Florio pro společnost Kofola.

Gabriela Jiráková

Herec

Filmy
2022

Il Boemo

 

Když prší slzy

2018

The Catcher Was a Spy

Seriály
2024

Iveta

 

Epizoda 1 (S03E01)

2023

Eliška a Damián

 

Specialisté

 

V pasti (S07E21)

2022

Duch

 

Mrtvá voda (E03)

2017

Trapný padesátky

 

Bůh sexu (E03)

2015

Legenda

 

Příběh Terrence Gravese (S02E05)

2005

Ulice

Krátkometrážní
2019

And Then God Laughed

2015

Prázdno (studentský film)

Reklama

Reklama