foto

Matěj Ruppert

  • nar. 12.3.1978 (42 let)
    Praha, Československo

Biografie

Zpěvák a duší „šoumen“ Matěj Ruppert vydal se svou domovskou skupinou Monkey Business již šest alb. Dvakrát byl oceněn Akademií populární hudby v kategorii Zpěvák roku soškou Anděla a jako hosta si jej do nahrávacích studií či na koncerty přizvala řada hudebníků a skupin (Gulo čar, Connection, Psychonaut, Michal Horáček a hiphopový projekt Orikoule). S kapelníkem Monkey Business Romanem Holým a zpěvačkou Terezou Černochovou založil vedlejší hudební projekt G-Point Hunters.

V případě filmu 3 sezóny v pekle se zdaleka nejedná o jeho herecké začátky, v menších rolích se představil ve filmu Pupendo (režie: Jan Hřebejk, 2003), v česko-britském koprodukčním snímku Sklapni a zastřel mě (režie: Steen Agro, 2004) nebo v Pusinkách (režie: Karin Babinská, 2007). Matěj Ruppert se narodil v Praze, vystudoval Střední pedagogickou školu a svá první veřejná vystoupení absolvoval jako malý chlapec ve folklórním souboru Rosenka.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bourák
2019 Úhoři mají nabito
2018 Toman
2016 Jak se zbavit nevěsty
Lichožrouti
2015 Lesapán (studentský film)
Padesátka
2014 Parádně pokecal
2009 3 sezóny v pekle
2007 Pusinky
2005 Sklapni a zastřel mě
2003 Pupendo

TV seriály

2014 Až po uši (TV seriál)
Kancelář Blaník (TV seriál)
První máma (1) (S02E10)
Vinaři (TV seriál)
Kladeňáci (S01E02)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (S01E02)

Dokumentární

2020 Jaro v nouzi (TV film)
Karel Svoboda: Šťastná léta
2019 Alsa - koncert hvězd proti bezmoci (koncert)
Monkey Business v ostravském Brickhousu (koncert)
Pivní putování (TV seriál) - mod.
Západní Čechy (E12) - mod.
Severní Morava a Slezsko (E11) - mod.
Kolem Džbánu (E10) - mod.
další epizody (12)
Ze života Ivana Trojana (TV film)
2018 Dáreček Live! (koncert)
2017 Ewa Farna 10: Neznámá známá
2015 Tajemství rodu (TV seriál)
Matěj Ruppert (S02E09)
2014 Epoque Quartet 15 let (koncert)
Tajemství Evy Pilarové (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Patrika Hezuckého (S09E32)
2013 Noc na Karlštejně (koncert)
Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
ČT Live: Karel Černoch - 70 (koncert)
2012 Tribute (koncert)
2011 ČT Live - Eva Pilarová (koncert)
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
2009 ČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ES (koncert)
2008 20ers - Making Of...
2007 Film o filmu: Pusinky (TV film)
Monkey Business - Nokia Tour 2007 (koncert)
Monkey Business - Peeing With The Proletariat (koncert)
2006 Michal Pavlíček - Beatová síň slávy (koncert)
2005 ČT Live - Monkey Business (koncert)
2001 Monkey Business (koncert)

Hudební videoklipy

2018 Monkey Business - Kick the Stupid (hudební videoklip)
2017 Marek Ztracený - Léto 95 (hudební videoklip)
2016 Visací zámek - Popsong (hudební videoklip)
2014 Vladivojna La Chia ft. Matěj Ruppert - Holka (hudební videoklip)
2013 Monkey Business feat. Orion, Vladimir 518, Kato: Rockin' at the Lobby Bar (hudební videoklip)
Vladimir 518: Kilovej Bůh (hudební videoklip)
2012 Buty: Píseň práce (hudební videoklip)

Koncert

2019 Epoque Quartet - 20 let (koncert)

Host

TV pořady

2020 Luděk Staněk se baví (TV pořad)
2019 Ceny Anděl 2018 (TV pořad)
Koptashow (TV pořad)
Marta (TV pořad)
ON AIR (TV pořad)
To se ví (TV pořad)
2018 Ceny Anděl 2017 (TV pořad)
Manu a Matěj na cestě do Říma (TV pořad)
SuperStar 2018 (TV pořad)
2017 COOLTalk (TV pořad)
Hvězdy tančí pro Paraple (TV pořad)
Linka (TV pořad)
Ocenění E.ON Energy Globe (TV pořad)
Tajemství těla (TV pořad)
Zdravotní test národa (TV pořad)
2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
Pečeme podle hvězd (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Kombo (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
Ekologický Oskar (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Ekologický Oskar (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
QI - na vše máme odpověď (TV pořad)
QI XL (TV pořad)
Slávik 2012 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Barování (TV pořad)
Cesta na Hrad (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
Možná přijde i charita (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 E.ON Energy Globe Award ČR 2011 (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
Pelíšky slavných (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2004 T-music (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Prima jízda (TV pořad)
1997 Caruso Show (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)