foto

Alberto Bevilacqua

  • nar. 27.6.1934
    Parma, Itálie
  • zem. 9.9.2013 (79 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Začínal jako literární kritik. V roce 1962 vydal svůj první román ZAMILOVANÉ MĚSTO, popisující historicky údobí fašismu až do války ve Španělsku. Pak vydal několik politicky angažovaných románů, které si později sám scenáristicky upravil a natočil.

V roce 1970 natočil film o sociálních bojích obyvatelů chudých čtvrtí města proti politice průmyslníků KALIFKA s Romy Schneiderovou a Ugo Tognazzim. Roku 1972 natočil autobiografický příběh muže,jehož život je poznamenán vzpomínkami z dětství na perzekuci svého otce fašistickým režimem TAKOVÁ ZVLÁŠTNÍ LÁSKA s Ugo Tognazzim a Jean Sebergovou. Za zmínku stojí jeho film z roku 1975 ATTENTI AL BUFFONE s Nino Manfredim a hudbou kterou složil Ennio Morricone. Ve svých filmech často popisuje problémy společnosti. Naposledy natočil v roce 1999 snímek s názvem GIALLOPARMA.

Zdroj: 666 profilů zahraničních režisérů

Režijní filmografie

Filmy

1999 Gialloparma
1987 Tango blu
1985 Žena snů
1981 Bosco d'amore
1975 Attenti al buffone
1972 Taková zvláštní láska
1970 Kalifka

TV seriály

1981 Rose di Danzica, Le (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2004 Mario Bava: Operazione paura (TV film)
1991 Un livre un jour (TV seriál)
1970 Angeli bianchi... angeli neri

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace