foto

Luciano Castro

  • nar. 16.3.1975 (45 let)
    Buenos Aires, Federal District, Argentina

Biografie

Luciano Castro je argentinský herec. Jeho otec byl brankař fotbalové klubu Atlético Chacarita Juniors. Rovněž působil jako brankář až do sedmé divize v klubu Parque a Argentinos Juniors a stal se předběžným výběrem pro argentinský tým U-20. Šestnáct let je fanouškem poloprofesionálního boxu. V roce 2002 se stal otcem svého prvního syna Matea, kterého měl se svou tehdejší partnerkou, rozhlasovou hlasatelkou Elizabeth Vernaci, se kterou žil po dobu 4 let. Od roku 2010 má vztah se Sabrinou Rojas, se kterou se o 6 let později oženil, mají dvě děti – syna Fausta a dceru Esperanzu.

V televizi začal pracovat v 17 letech, a to v jednom cyklu Cris Moreny Jugate Conmigo. Také se účastnil programů Life college, i jeho divadelní verze v divadle Gran Rex. Později získal menší role v seriálech jako jsou Chiquititas (1955), Montaña rusa, otra vuelta (1996), Como pan caliente (1996), R.R.D.T (1997), Campeones de la vida (1999), PH (2001), Son amores (2002), Durmiendo con mi jefe (2003), Los Roldán (2004–2005). V těchto letech hrál mimo jiné i v divadelních hrách „Rita, la salvaje“ (2000), „Hipólito y Fedra“ (2005), „Jack se fue a remar (2008)“.

V roce 2006 získal důležitou roli v seriálu El tiempo no para (2006). V roce 2007 získal poprvé svou první hlavní rolí po boku herečky Carly Peterson v úspěšném seriálů Lalola (2006). Za svůj výkon v tomto seriálu dostal cenu Martín Fierro v kategorii nejlepší komediální herec. V roce 2008 hrál s Natalií Oreiro v cyber telenovele Amanda O (2008). V roce 2009 získal svou první filmovou roli ve filmu All People Alone (2009) a také hrál v jednom z největších hitů své kariéry, a to v telenovele Valientes (2009). Tato telenovela byla nejsledovanější beletrií společností Pol-Ka a také telenovela s největším publikem roku. Díky úspěchu společně s Marianem Martínezem a Gonzalem Heredia hrál i v divadelní verzi. 

Po zvláštních účastech na televizních seriálech Malparida (2010), Ciega a Citas (2009) a Lo que el tiempo nos dejó (2010) se vrací jako hlavní postava v telenovele Herederos de una venganza (2011). V roce 2012 hrál v divadelní hře „Camino Negro“ a ve filmu Amor a Mare (2012). Od poloviny roku 2012 do poloviny roku 2013 hrál s Celeste Cid v mýdlové opeře Sos mi hombre (2012), za tuto fikci byl nominován na ceny Tato a Martín Fierro Awards za nejlepšího herce. V roce 2014 byl jeden z hlavních protagonistů spolu s Joaquínem Furrielem, Peto Menahem a Luciano Cáceresem v serialů Señores Papis (2014). V roce 2016 hraje jednu z hlavnich postav v seriálu Los ricos no piden permiso (2016).

Beze "Cvalek" Jména

Herecká filmografie

Filmy

2016 Me casé con un boludo
2015 El Encuentro de Guayaquil
2012 Amor a mares
2009 Toda la gente sola

TV seriály

2019 Pequeña Victoria (TV seriál)
2017 Las Estrellas (TV seriál)
2016 Los ricos no piden permiso (TV seriál)
2015 Conflictos modernos (TV seriál)
2014 Sres. Papis (TV seriál)
2012 Sos mi hombre (TV seriál)
2011 Herederos de una venganza (TV seriál)
2010 Lo que el tiempo nos dejó (TV seriál)
Malparida (TV seriál)
2009 Ciega a citas (TV seriál)
Valientes (TV seriál)
2008 Amanda O (TV seriál)
2007 Lalola (TV seriál)
2006 Tiempo no para, El (TV seriál)
2005 Mandrake (TV seriál)
2004 Los Roldán (TV seriál)
2003 Durmiendo con mi jefe (TV seriál)
2002 Son amores (TV seriál)
2001 PH (TV seriál)
1999 Campeones de la vida (TV seriál)
1997 R.R.D.T (TV seriál)
1996 Como pan caliente (TV seriál)
1995 Chiquititas (TV seriál)
Montaña rusa, otra vuelta (TV seriál)
¡Hola Papi! (TV seriál)
1994 Life College (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky