foto

Ron Glass

  • nar. 10.7.1945
    Evansville, USA
  • zem. 25.11.2016 (71 let)
    Los Angeles, Kalifornie, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec buddhistického vyznání se narodil 10.7.1945 v Evansville, Indiana. Vystudoval na univerzitě v Evansville, kde získal titul Bakalář umění a to ve dvou hlavních oborech Drama a Literatura. O několik let později, ocenila univerzita jeho práci u filmu a udělila mu nejvyšší vyznamenání Medal of Honor.

Než se Glass přestěhoval do Hollywoodu hrál v divadle Guthrie v Minneapolis. Jeho první televizní role byly v seriálech SANFORD AND SON (1972) a GOOD TIMES (1974). V roce 1975 přijal roli Rona Harrise v seriálu BARNEY MILLER (tento seriál byl oceněn zlatým Globem a Emmy) jehož natáčení pokračovalo až do roku 1982.

Od té doby se objevil například v dětské sérii TEEN ANGEL, zahrál si také ve STAR TREK: VOYAGER, ale především ztvárnil roli pastora Booka v kultovním sci-fi FIREFLY.

Matouš "dr.block" P.

Herecká filmografie

Filmy

2013 Komorník - a.z.
2012 Strange Frame
2010 Horší než smrt
2008 Dům na špatné adrese
2005 Serenity
2001 Přestávka: Škola mimo provoz
Rugrats Kwanzaa Special, A (TV film)
1999 Doživotní šance
Incognito (TV film)
Unbowed
1997 Studený jako kámen 2
1996 Poslední večírek
1995 Nevítaná návštěva
1987 Temný vesmír
1986 Perry Mason: Případ střílejícího herce (TV film)
1985 Gus Brown and Midnight Brewster (TV film)
1983 Sound of Sunshine - Sound of Rain
1978 Katastrofa letu 401 (TV film)
1975 Foster and Laurie (TV film)
Let's Switch! (TV film)
1974 The Crazy World of Julius Vrooder
1973 Beg, Borrow, or Steal (TV film)
Shirts/Skins (TV film)

TV seriály

2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Magical Place (S01E11)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Není nad domov (S02E09)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
To What End? (S07E11)
2008 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Verdict (S02E05)
The Star Witness (S02E03)
2007 Žralok (TV seriál)
Student Body (S02E05)
2006 Žralok (TV seriál)
Dial M for Monica (S01E09)
Dr. Feelbad (S01E03)
2003 All Grown Up (TV seriál)
Firefly (TV seriál)
Srdce ze zlata (E13)
Poslední zpráva (E12)
Past (E11)
2002 Firefly (TV seriál)
Objekty ve vesmíru (E14)
Válečné historky (E10)
Ariel (E09)
další epizody (11)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
The Education of Max Bickford (TV seriál)
The Proud Family (TV seriál)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Nightingale (S07E08)
1999 Jack & Jill (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak Joey neměl pojištění (S06E04)
Jak Ross objal Rachel (S06E02)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Teen Angel (TV seriál)
1996 Mr. Rhodes (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
1992 Rhythm & Blues (TV seriál)
1991 Royal Family, The (TV seriál)
1990 Lumpíci (TV seriál)
1989 Adam 12 (TV seriál)
Family Matters (TV seriál)
1988 Sonny Spoon (TV seriál)
1986 Amen (TV seriál)
Designing Women (TV seriál)
1985 227 (TV seriál)
Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1982 The New Odd Couple (TV seriál)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
1975 Barney Miller (TV seriál)
Když je všechno jinak (TV seriál)
1974 Good Times (TV seriál)
1973 Griff (TV seriál)
The New Perry Mason (TV seriál)
1972 Bob Newhart Show, The (TV seriál)
Maude (TV seriál)
Sanford and Son (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 All in the Family (TV seriál)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
1960 Insight (TV seriál)

Dokumentární

2006 Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity'
2003 Here's How It Was: The Making of 'Firefly'

TV pořady

2005 TV Land Confidential (TV pořad)
1982 The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 Family Feud (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1991 Stat (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace