Reklama

Reklama

Katrina Kaif

Katrina Kaif

nar. 16.07.1983 (40 let)
Hong Kong, Hongkong

Biografie

Není proč skrývat, že tato vycházející hvězda Bollywoodu má fanoušky především mezi mužskými diváky, kteří ji do role sex-symbolu pasovali v obdivu k jejímu exotickému vzhledu a dokonalým křivkám. Katrina se narodila 16. července 1984 v Hong Kongu. Ač je kvůli své vizáži někdy mylně považována za Peršanku, oba její rodiče jsou občany Velké Británie. Otec Mohammed Kaif ovšem pochází původem z indického Kašmíru.

Po brzkém rozchodu rodičů vyrůstala Katrina nejprve na Havaji, kde se jako čtrnáctiletá poprvé dostala k modelingu. V práci modelky později pokračovala i po přestěhování do Londýna. Tam si jí všiml indický filmař Kaizad Gustaf a obsadil ji do svého snímku BOOM. Film o odvrácené straně modelingu skončil jako naprostý propadák, nicméně scéna v níž Katrina odhazuje svršky a kroutí se v lascivních pózách má díky YouTube a jiným serverům pro sdílení videa zajištěnou nesmrtelnost. Po této zkušenosti se mladá Katrina nakonec usadila v Mumbaí. V indické megalopoli o zakázky na modeling nebyla nouze, ale filmový průmysl se jí nejprve vyhýbal, protože neuměla příliš dobře tančit a hlavně neovládala žádný z indických jazyků a bylo nutno ji dabovat.

Ledy se ale brzy prolomily a v krátkém čase se Katrina objevila v několika hindských a telugských filmech. V roce 2005 zaujala nejen drobnou rolí v mafiánském snímku SARKAR, ale obdržela též ocenění Stardust Award za svůj výkon v komedii MAINE PYAAR KYUN KIYA? Zásadní pro ni byl rok 2007, kdy účinkovala v několika komerčně úspěšných snímcích, zejména v diváckém hitu NAMASTEY LONDON. O rok později si střihla svou první zápornou roli ve vydařeném thrilleru RACE a zaujala i po boku Akshaye Kumara v blockbusteru SINGH IS KINNG. Jejím zatím posledním filmem je diváky i kritiky oceňovaný NEW YORK režiséra Kabira Khana.

Na konec je nutno dodat, že v roce 2008 Katrina vyhrála anketu o nejvíce sexy ženu Asie a stala se též nejvyhledávanější bollywoodskou celebritou na Googlu. Že by se vyhlášené indické krásky měly bát o své pozice na pomyslných trůnech?

Mirek "Niktorius" Libicher

Související novinky

Herečka

Host

Související novinky

Ovládací panel

Fanklub

(16)

Reklama

Reklama