foto

Pavel Lagner

  • nar. 1966
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Lagner je rodákem z Prahy, po maturitě vystřídal několik zaměstnání, byl mimo jiné hlídačem, skladníkem, ale také kulisákem v divadle. V letech 1985-1987 studoval český jazyk a výtvarnou výchovu na pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, souběžně začal hrát divadlo a přešel na obor herectví na DAMU. Prosadil se ale i jako výtvarník a již v 80. letech se zúčastnil několika výstav. Jako student DAMU získal stipendium Českého literárního fondu a začal hrát ve Východočeském divadle v Pardubicích, v rámci divadelního souboru DISK účinkoval v představeních Sen noci svatojánské nebo S čerty nejsou žerty.

V pardubickém Východočeském divadle hrál Lagner do roku 1992, pak dva roky pracoval na ministerstvu kultury, kde byl vedoucím sekretariátu a ředitelem kanceláře ministra kultury, následně byl zaměstnán ve společnosti AB Barrandov a prošel i posty mimo uměleckou sféru (Artinvest, Pojišťovna Zürich). V tomto období se dostal i ke své první filmové roli (KNOFLÍKÁŘI, 1997), další menší úlohou byl pověřen ve filmu OBĚTI A VRAZI (2000).

V letech 2000-2004 byl manažerem Galerie Tvrdohlaví, od roku 2005 působí jako kurátor uměleckých sbírek České pojišťovny a PPF, souběžně se ale nadále věnuje herectví, řadu let hraje v divadelním souboru Kašpar (Cyrano, Běsi, Proměny, Plešatá zpěvačka), poslední jmenované představení bylo zaznamenáno i televizní kamerou. Před filmovou kamerou se Pavel Lagner mihnul v rámci hořké komedie MUSÍM TĚ SVÉST (2002), v posledních letech se také objevil v několika televizních seriálech komerčních televizí (ULICE, 2005; LETIŠTĚ, 2006).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2016 Rudý kapitán
2014 Fair Play
2012 Tenkrát poprvé (studentský film)
2009 Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
2002 Musím tě svést
2000 Oběti a vrazi
1997 Knoflíkáři

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Staré dluhy (E06)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Stín kapradiny (E01)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Vídeňské líbánky (E02)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Kněz (S01E11)
České století (TV seriál)
Musíme se dohodnout (1968) (E06)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)

Dokumentární

2009 Mrtvý student, který se nikdy nenarodil (TV film)
Studenti po dvaceti letech (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace