foto

Brad Garrett

  • nar. 14.4.1960 (58 let)
    Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bradley "Brad" Garrett, prípadne Bradley H. Gerstenfeld, ako znie jeho pravé meno, je americký stand-up komik, dabingový herec a herec, populárny najmä vďaka účinkovaniu v rôznych komediálnych seriáloch. Okrem svojho komediálneho pôsobenia je Brad aj profesionálny pokrový hráč.

Brad pochádza z Kalifornie, z rodiny predavača ušných načúvacích prístrojov a ženy v domácnosti. Má dvoch starších bratov, nik však okrem neho v šoubiznise nepôsobí. Svoju komediálnu kariéru započal už počas pôsobenia na Univesity of California. Štúdium však kvôli kariére opustil. Svoju stand-up kariéru začal Brad v klube The Improv v Hollywoode, kde pôsobili napríklad Richard Pryor alebo Steve Martin. Výraznejšie zviditeľnenie prišlo v roku 1984, po tom, ako v súťaži Star Search zvíťazil a odniesol si 100 000 dolárov. Tu si ho všimol Johnny Carson z The Tonight Show, ktorý ho okamžite obsadil a v 23 rokoch sa stal najmladším komikom, vystupujúcim v tejto show.

Prvé herecké obsadenie ešte neukázalo jeho tvár, ale iba jeho hrubý hlas. V kreslenom seriáli Hulk Hogan's Rock 'n' Wrestling nadaboval hlas ústrednej postavy, wrestlingovej legendy Hulka Hogana a taktiež nadaboval transformera Trypticona v seriáli Transformers. Neskôr sa Brad pretĺkal rôznymi sitcomami a TV show.

Pre divákov česko-slovenských televízií sa stal pravdepodobne najznámejším vďaka postave Roberta v seriáli Raymonda má každý rád. Tento sitcom sa vysielal deväť sezón a Bradovi Garrettovi priniesol 3 ceny Emmy.

Garrettov hlas v originálnom znení možno poznať zo známych animovaných komédií, ako napríklad Kocour Raplík, Pirát Divoký Jack, Dextrovo laboratórium, Batman a iné, vysielané prevažne na detský programoch. Okrem rozosmievania ľudí, Brad pózoval v roku 1979 na obale albumu Discovery od hudobnej skupiny Electric Light Orchestra. Tu ho zobrazili ako muža v arabskom oblečení.

Michal "toi-toi" Fatura

Herecká filmografie

Filmy

2018 Gloria Bell
Kryštůfek Robin
2017 Michael Jackson's Halloween (TV film)
2016 Želvy Ninja 2
2014 Clockwork Girl, The
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Letadla: Vitamočka - Letecká show
2013 Kouzelníci
Letadla
2012 Not Fade Away
2011 Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
2010 Na vlásku
2008 Bajky naruby - 3 prasátka a nemluvně
2007 A zase jsou tu Vánoce
Finding Nemo Submarine Voyage
Hudbu složil, slova napsal
Ratatouille
2006 Asterix a Vikingové
Noc v muzeu
2005 Mickey's Around the World in 80 Days
Ochránce
Tarzan 2
The Moguls
Tom a Jerry letí na Mars
2004 Garfield ve filmu
2003 Hledá se Nemo
2002 Country Bears
Jackie Gleason (TV film)
Myšák Stuart Little 2
Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
2001 Bleacher Bums (TV film)
ClubLand (TV film)
2000 An Extremely Goofy Movie
1999 Facade
Hercules: Zero to Hero
Sladký ničema
Sob Robbie a Velké sobí závody (TV film)
1998 Pocahontas 2: Cesta domů
Postal Worker
Život brouka
1997 Batman a Superman (TV film)
Don King: Jenom v Americe (TV film)
George B.
Mighty Ducks the Movie: The First Face-Off
Nerovná partie
1996 A Delicatessen Story
Agent WC 40
Siegfried & Roy: Masters of the Impossible
Superman: The Last Son of Krypton (TV film)
1995 Casper
1994 Jak medvídci zachránili Vánoce (TV film)
1993 Hollyrock-a-Bye Baby (TV film)
1990 Jetsonovi

TV seriály

2018 Single Parents (TV seriál)
Pilot (E01)
K smrti trapný (TV seriál)
Plus One (S02E02)
Gone with the Wind (S02E01)
2017 Bull (TV seriál)
The Illusion of Control (S02E04)
2016 This Is Us (TV seriál)
The Big Three (S01E02)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Heartfelt Passages (S17E23)
Intersecting Lives (S17E22)
2015 Fargo (TV seriál)
The Gift of the Magi (S02E05)
Fear and Trembling (S02E04)
The Myth of Sisyphus (S02E03)
další epizody (5)
2013 How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life) (TV seriál)
The Crazy Ones (TV seriál)
2010 Glory Daze (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2006 V dobrém i zlém (TV seriál)
2005 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Tajemství (S09E15)
Síla slůvka "ne" (S09E14)
Švagrová (S09E13)
další epizody (7)
2004 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Robertův úkol (S09E08)
Debřini rodiče (S09E07)
Psychoterapie pro muže (S09E06)
další epizody (21)
2003 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Jazzové desky (S08E10)
Pták (S08E09)
Oslava s překvapením (S08E08)
další epizody (23)
2002 Kim Possible (TV seriál)
Ozzy & Drix (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Důležitý je nápad (S07E11)
Mariiny brýle (S07E10)
Ta pravá (S07E09)
další epizody (24)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Myšmaš Kabaret (TV seriál)
The Chris Isaak Show (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Veselé Vánoce (S06E12)
Fanda (S06E11)
Rejbert (S06E10)
další epizody (26)
2000 Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Vánoční dárek (S05E11)
Kýchnutí (S05E10)
Manželské problémy u tchánů (S05E09)
další epizody (24)
1999 Mickey Mouse Works (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Vánoční fotografie (S04E11)
Repetent (S04E10)
Děkuji, ne (S04E09)
další epizody (25)
1998 Dva z Queensu (TV seriál)
Road Rayge (S01E09)
Herkules (TV seriál)
Pirát divoký Jack (TV seriál)
Toonsylvania (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Opékač topinek (S03E12)
Byt (S03E11)
Zdravá výživa (S03E10)
další epizody (25)
1997 101 dalmatinů (TV seriál)
Nightmare Ned (TV seriál)
One Saturday Morning (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Nic jiného k vánocům nechci (S02E12)
Dopis (S02E11)
Střední škola (S02E10)
další epizody (22)
1996 Dexterova laboratoř (TV seriál)
Mighty Ducks (TV seriál)
Project G.e.e.K.e.R. (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Míč (S01E12)
Kapitán Nemos (S01E11)
Krocan nebo ryba (S01E10)
další epizody (12)
Superman (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Vzorek (S04E18)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Bottle Deposit (S07E20)
1995 The Pursuit of Happiness (TV seriál)
1994 Fantastic Four, The (TV seriál)
Klíšťák (TV seriál)
1993 2 Stupid Dogs (TV seriál)
Motomyši z Marsu (TV seriál)
Problem Child (TV seriál)
Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)
Superman (TV seriál)
Zbrklík (TV seriál)
1992 Batman (TV seriál)
Kocour Raplík (TV seriál)
1991 Kde je Wally? (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
The Pied Piper of Lanford (S03E25)
1990 Don Kojot a Sancho Panda (TV seriál)
Fresh Prince (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 First Impressions (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
1985 Rock 'n' Wrestling (TV seriál)
1984 Transformers (TV seriál)

Dokumentární

2015 Stages
2012 Finding the Funny
2004 TV Land Landmarks: Breaking the Mold (TV film)
1997 College of Comedy with Alan King, The (TV film)

TV pořady

2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2009 2009 World Series of Poker (TV pořad)
Comedy Central Roast of Joan Rivers (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2006 Jay Leno's Garage (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 100 Years of Hope and Humor (TV pořad)
Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 Primetime Glick (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 Match Game, The (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace