foto

Linda Park

  • nar. 9.7.1978 (41 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Linda Park se narodila dne devátého července roku 1978 v Seoulu v Jižní Koreji. Je to jihokorejská herečka, tanečnice a baletka. Ačkoliv se narodila v Jižní Koreji, většinu svého života prožila v San Jose v Californii, protože se do něj ve svém útlém dětství přestěhovala společně s rodiči, a proto se jí dostalo také amerického vzdělání.

Již ve svém dětství navštěvovala řadu divadelních kroužků, kde si cvičila svůj talent pro herectví a drama. Taktéž navštěvovala školy pro herce. Kupříkladu tomu bylo u Notre Dame High School, Bellarmine College Preparatory nebo Bachelor of Fine Arts from Boston University. Když nabyla zletilosti, rozhodla se rozšířit si své obzory ve Velké Británii, a proto usoudila, že bude nejlepší studovat některou z uměleckých škol v Anglii v Londýně. Právě proto začala studovat London Academy of Music and Dramatic Art a Royal Academy of Dramatic Art.

Ve filmu se poprvé objevila v roce 2001, tedy ve svých dvaceti třech letech. Bylo tomu tak ve scifi snímku z přítomnosti věnovanému tézi o tom, co by se stalo, kdyby opět žili dinosauři, avšak jako atrakce, ve filmu Jurassic Park III, kde ztvárnila postavu Hannah. V témže roce pak dostala svoji nejslavnější roli, jako komunikační důstojník Hoshi Sato v televizní sérii kultovního scifi seriálu Star Trek: Enterprise (nejspíše na tom měl i podíl ten fakt, že Linda Park mluví anglicky, korejsky, španělsky a francouzsky).

Za posledních deset let dostala tato herečka pěknou řádku rolí v amerických hollywoodských populárních seriálech jako Law & Order, The Mentalist, NCIS nebo Dr. House, a proto je zcela jasné, že je o ni pořád velký zájem.

Dnes žije v Los Angeles v Kalifornii, kde se věnuje i nadále herectví. Naposledy jsme ji mohli vidět například roku 2014 ve The Face of Love.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2018 Unbelievable!!!!!
2016 A New York Christmas
Star Trek: Captain Pike
2014 Warriors (TV film)
2013 Pohled na lásku
The Ordained (TV film)
Yellow Face
2009 Infestation
2006 My Prince, My Angel
Čest
2004 Geldersma
Spectres
2002 Taken
2001 Jurský park 3

TV seriály

2019 Bosch (TV seriál)
Creep Signed His Kill (S05E10)
Hold Back the Night (S05E09)
Tunnel Vision (S05E05)
další epizody (5)
2018 Doktoři (TV seriál)
Trial & Error (S02E07)
iZombie (TV seriál)
Blue Bloody (S04E02)
Bosch (TV seriál)
Book of the Unclaimed Dead (S04E10)
Rojo Profundo (S04E09)
Dark Sky (S04E08)
další epizody (4)
2017 Drápy (TV seriál)
Autoportrét (S01E06)
Tým SEAL (TV seriál)
Other Lives (S01E02)
Bosch (TV seriál)
The Sea King (S03E10)
Aye Papi (S03E08)
Right Play (S03E07)
další epizody (5)
Noční směna (TV seriál)
Turbulence (S04E05)
Silicon Valley (TV seriál)
Success Failure (S04E01)
2016 Adoptable (TV seriál)
They Do (S01E06)
How Little (S01E05)
When You Realize (S01E04)
další epizody (6)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Posila z Hongkongu (S07E17)
2014 Legenda (TV seriál)
Na vlastní pěst (S01E05)
Chemik (S01E02)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ztraceni v moři (S10E04)
2011 Dr. House (TV seriál)
Náprava (S07E21)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Pět litrů krve (S02E19)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Liberties (S10E21)
2008 Havárie (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
2007 Profesionálky (TV seriál)
Vize zločinu (TV seriál)
2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Toto jsou cesty... (S04E22)
Terra Jedna (S04E21)
Přízraky (S04E20)
další epizody (13)
2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Kir'Shara (S04E09)
Probuzení (S04E08)
Výheň (S04E07)
další epizody (21)
2003 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Říše vyvolených (S03E12)
Symbiont (S03E10)
Severka (S03E09)
další epizody (25)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Na obslužné lávce (S02E12)
Cenný náklad (S02E11)
Pára nad hrncem (S02E10)
další epizody (26)
2001 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Studená fronta (S01E10)
Dítě štěstěny (S01E09)
Civilizace (S01E08)
další epizody (10)
1999 Popular (TV seriál)

Dokumentární

2014 Before Her Time: Decommissioning Enterprise
Star Trek: Enterprise - In a Time of War
2013 Star Trek: Enterprise - In Conversation - The First Crew
Star Trek: Enterprise - Uncharted Territory

Host

TV pořady

1984 Jeopardy! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace