foto

Tomáš Vorel st.

  • nar. 2.6.1957 (60 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Vorel (1957) je scenárista, režisér i herec. Z ČVUT přestoupil na studia režie na FAMU, kterou absolvoval krátkými filmy ING. (1985) a Chemikál (1986). Debutoval povídkovou komedií Pražská 5 (1988), po němž natočil muzikál Kouř (1990). V rámci vlastní produkční společnosti pak režíroval snímky Kamenný moc (1999), Cesta z města (2000), Z města cesta (2002), Skřítek (2005), Gympl (2007), Ulovit miliardáře (2009) a Cesta do lesa (2012).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2017 Cesta domů
2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa
2009 Ulovit miliardáře
2007 Gympl
2005 Skřítek
2000 Cesta z města
1996 Kamenný most
1994 Tak dělejte něco! (TV film)
1991 Kouř
1988 Pražská 5
1986 Chemikál (studentský film)
1985 ING. (studentský film)
1984 Dáreček (studentský film)
1983 Je dobrá, slaďoučká (studentský film)
1982 Stařec a řeka (studentský film)
1981 Kašpárek
To můj Láďa...
1979 Rychlé šípy
1978 Zákon samurajů

TV seriály

1994 Historky od krbu (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu: Cesta do lesa (TV film)
2006 Začátky filmových hvězd
2002 Z města cesta
1983 Ze života popelnic (studentský film)

Hudební videoklipy

2013 Vladimir 518 & Mike Trafik: Zdrhej (hudební videoklip)
2007 Supercrooo: Pulzní hajzl (hudební videoklip)
1996 Lenka Dusilová feat. David Koller: Kamenný most (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Cesta domů
2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa
2009 Ulovit miliardáře
2007 Gympl
2005 Skřítek
2000 Cesta z města
1996 Kamenný most
1994 Tak dělejte něco! (TV film)
1991 Kouř
1988 Pražská 5
1986 Chemikál (studentský film)
1985 ING. (studentský film)
1984 Dáreček (studentský film)
1983 Je dobrá, slaďoučká (studentský film)
1981 Kašpárek
To můj Láďa...
1978 Zákon samurajů

TV seriály

1994 Historky od krbu (TV seriál)

Dokumentární

2002 Z města cesta

Producentská filmografie

Filmy

2016 Instalatér z Tuchlovic
2007 Gympl
2005 Skřítek
1996 Kamenný most

Dokumentární

2002 Z města cesta

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa

Dokumentární

2002 Z města cesta

Scénografická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

2012 Cesta do lesa

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(306)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace