foto

Tomáš Vorel st.

  • nar. 2.6.1957 (60 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (15)

  • Instalatér z Tuchlovic (2016)

    - Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)

  • Instalatér z Tuchlovic (2016)

    - Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

  • Instalatér z Tuchlovic (2016)

    - Natáčelo se v několika časových etapách, z velké části v obci Tuchlovice na Kladensku, ve skutečném domě skutečného instalatéra z Tuchlovic. „Točili jsme v jeho dílně, na jeho zahradě, v jeho domku. Točili jsme v Tuchlovicích, ale také v okolních vesnicích a městečkách, kam náš filmový instalatér jezdí na kole opravovat porouchaná umyvadla, odpady a záchody,“ říká režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

  • Vejška (2014)

    - Václav Marhoul hrál již ve třetím filmu Tomáše Vorla staršího policistu. První byl film Gympl (2007), druhým pak Ulovit miliardáře (2009). (pavelbedi)

  • Vejška (2014)

    - Režisér Tomáš Vorel chtěl Vladimira 518 už pro film Gympl (2007). Tehdy ho odmítl, a proto se ho bál u Vejšky znovu oslovit. Díky smluvené schůzce přes Pastu, spoluautora scénáře, ale na novou spolupráci kývl. (MTHRFCKR)

  • Vejška (2014)

    - Tomáš Vorel starší spolupracoval na filme aj s ľuďmi z reálnej graffiti scény. Na scenári sa napríklad podieľal najznámejší český streetartista Pasta Oner, ktorý taktiež dabloval Tomáša Vorla mladšieho (Petr Kocourek) v scénach, kde hlavní hrdinovia sprejujú. Ako poradca spolupracoval už na Gympli. Svojho dabléra dostal aj Jiří Mádl (Michal Kolman). (Sufferer)

  • Vejška (2014)

    - Tomáš Vorel starší pôvodne pokračovanie nezamýšľal. Vďaka veľkému diváckemu ohlasu a obecne priaznivému prijatiu Gymplu sa ho však odhodlal natočiť. (Sufferer)

  • Maturita (2013)

    - Maturitu napsal autor námětu a scenárista filmu Gympl (2007). Původně se mělo jednat o pokračování zmíněného filmu, ale autor se nedohodl s Tomášem Vorlem. (Guillam)

  • Cesta do lesa (2012)

    - Barbora Nimcová-Schlesinger, která ve filmu ztvárnila manželku  Maráka (Tomáš Hanák), žila nějaký čas s režisérem Tomášem Vorlem st. (M.B)

  • Cesta do lesa (2012)

    - Tomáš Vorel ml., představitel hlavní role, je synem režiséra Tomáše Vorla st., který se ve filmu v menší roli také objevil. (M.B)

  • Ulovit miliardáře (2009)

    - Filmový casting trval rok, přičemž nejdéle byl hledán hlavní představitel. Do hlavní role tvůrci zvažovali obsazení Ivana Trojana, Jiřího Macháčka, Pavla Lišky, Jiřího Langmajera, Miroslava Etzlera, Karla Rodena, Tomáše Hanáka, Milana Šteindlera i režiséra Vorla. (FFilipCZ)

  • Ulovit miliardáře (2009)

    - Film je prvním českým snímkem natočeným na vysoce kvalitní digitální kameru Red One 4K, kterou si režisér Tomáš Vorel a kameraman Marek Jícha nemohou vynachválit. Snímaný obraz je ovšem natolik kvalitní, že výrazně vzrostly nároky například na pečlivost líčení a někteří si herci si museli nechat narůst pravé vousy, protože ty nalepené by šly ve filmu snadno poznat. (Niktorius)

  • Gympl (2007)

    - K natočení pokračování Vejška (2014) se režisér Tomáš Vorel rozhodl, přestože se přiznal, že nemá rád filmová pokračování a všechny ty - jeho slovy - „dvojky a trojky". (Olík)

  • Kamenný most (1996)

    - Film sa v kinách dočkal veľkého finančného neúspechu a bol aj negatívne prijatý kritikou. Z tohto dôvodu sa Tomáš Vorel st. dostal do ťažkých depresií a uvažoval dokonca aj o samovražde. (Jello Biafra)

  • Kopytem sem, kopytem tam (1988)

    - Tomáš Hanák se svým obsazením souhlasil až po nátlaku režisérky Chytilové a kolegů Vávry a Šteindlera. Ve stejné době totiž natáčel režisér Vorel film Kouř (1990), kde měl Hanák ztvárnit hlavní roli. (mchnk)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Cesta domů
2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa
2009 Ulovit miliardáře
2007 Gympl
2005 Skřítek
2000 Cesta z města
1996 Kamenný most
1994 Tak dělejte něco! (TV film)
1991 Kouř
1988 Pražská 5
1986 Chemikál (studentský film)
1985 ING. (studentský film)
1984 Dáreček (studentský film)
1983 Je dobrá, slaďoučká (studentský film)
1982 Stařec a řeka (studentský film)
1981 Kašpárek
To můj Láďa...
1979 Rychlé šípy
1978 Zákon samurajů

TV seriály

1994 Historky od krbu (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu: Cesta do lesa (TV film)
2006 Začátky filmových hvězd
2002 Z města cesta
1983 Ze života popelnic (studentský film)

Hudební videoklipy

2013 Vladimir 518 & Mike Trafik: Zdrhej (hudební videoklip)
2007 Supercrooo: Pulzní hajzl (hudební videoklip)
1996 Lenka Dusilová feat. David Koller: Kamenný most (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Cesta domů
2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa
2009 Ulovit miliardáře
2007 Gympl
2005 Skřítek
2000 Cesta z města
1996 Kamenný most
1994 Tak dělejte něco! (TV film)
1991 Kouř
1988 Pražská 5
1986 Chemikál (studentský film)
1985 ING. (studentský film)
1984 Dáreček (studentský film)
1983 Je dobrá, slaďoučká (studentský film)
1981 Kašpárek
To můj Láďa...
1978 Zákon samurajů

TV seriály

1994 Historky od krbu (TV seriál)

Dokumentární

2002 Z města cesta

Producentská filmografie

Filmy

2016 Instalatér z Tuchlovic
2007 Gympl
2005 Skřítek
1996 Kamenný most

Dokumentární

2002 Z města cesta

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Vejška
2012 Cesta do lesa

Dokumentární

2002 Z města cesta

Scénografická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

2012 Cesta do lesa

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(306)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace