Reklama

Reklama

Jaroslava Vošmiková

Jaroslava Vošmiková

nar. 08.01.1943 (81 let)
Praha, Protektorát Čechy a Morava

Zajímavosti (4)

  • Důvod, proč přestala hrát a režírovat, byla její emigrace do USA, kde se filmové práci nevěnovala. (sator)

Prázdniny pro psa (1980)

  • Tomáši Holému (Petr Mráz) se už další film natáčet nechtělo a režisérka Jaroslava Vošmiková ho tak musela nějakým způsobem přesvědčit, aby změnil názor, a ještě s ní jeden projekt natočil. Vydala se za Tomášem domů, kde ji maminka Tomášovi představila jako kolegyni z práce. V té době měl Tomáš už hodně zameškáno ve škole a když přišel domů, hned mu bylo jasné, že to není jen obyčejná návštěva. Na stole leželo něco, co až moc připomínalo scénář. Tomáš tak kolem návštěvy prošel a neměl v úmyslu se do hovoru zapojit. Vošmiková tak musela najít způsob, jak upoutat jeho pozornost. Dostala nápad, že by si ve filmu mohl zahrát se svým psem, se kterým byl evidentně naladěný na jednu notu. Nakonec se jí podařilo Tomáše nalákat na ranč „Zlámaná podkova“ v Suchdole nad Odrou, protože si chtěl zkusit zajezdit na koni. Tomáš se na statku velmi rychle rozkoukal a poté sem často jezdil, jakmile byl nějaký volný čas. A právě na cestě zpátky ze Suchdola Tomáš na nabízenou roli kývl. (HawkeyP)

Prázdniny pro psa (1980)

  • Před natáčením se režisérka Jaroslava Vošmiková spřátelila s Tomášovou maminkou Marií. Do filmu ji dokonce přibrala jako choreografku, která se starala o všechny výstupy psa Altona. Také si zahrála roli mladší ze dvou zvědavých sousedek v okně. Toto přátelství pak trvalo celý život. (Skarface)

Prázdniny pro psa (1980)

  • Po tomto filmu byl napsán i scénář k pokračování, který měl nést název Bouda na strýčka. Ale vedení Barrandova už pokračování nechtělo. Kopie scénaře je do dneška uchovaná a vlastní ji režisérka Jaroslava Vošmiková. (Skarface)

Režisér

Filmy
1983

Evo, vdej se!

1980

Prázdniny pro psa

1978

Deti z tehlového dvora (TV film)

1976

Jakub

Herec

Filmy
1976

Jakub

1970

Na kometě

1964

Místo v houfu

1963

Pražské blues

Dokumentární
2013

Příběhy slavných (seriál)

 

Malá hvězda nezapadá (S13E12)

Reklama

Reklama