Reklama

Reklama

Radek Kuchař

Radek Kuchař

nar. 22.11.1978 (45 let)
Praha, Československo

Biografie

Narodil se 22. listopadu 1978 v Praze. Po devítileté, povinné školní docházce začal studovat Státní konzervatoř v Praze obor hudebně dramatický. Tam však dostal podmínečně vyloučení, protože v prvním ročníku byla zakázána jakákoliv herecká činnost. V druhém ročníku dostal nabídku na hlavní roli v třináctidílném seriálu Milana Šteindlera točeného pro německou televizi. Konzervatoř na rok přerušil a i když se po roce vrátil za čas ho stejně vyloučili a maturitu si později dodělával na jiné škole. Ihned po odmaturování nastoupil na pět let do Hudebního divadla v Karlíně (Klec bláznů, Někdo to rád horké, Za zvuků hudby a jiné.)

Již od útlého dětství se účastnil mnoha konkurzů na dětské role a jako žák první třídy základní školy si zahrál hned hlavní dětskou roli ve filmu MODROOKÝ, který zde, tehdy ještě, v Československu, točila německá produkce. Dále jsme ho mohli spatřit v dětských rolích ve filmech FREONOVÝ DUCH, O ZAPOMNĚTLIVÉM ČERNOKNĚŽNÍKOVI, CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY. Jeho účinkování na televizních obrazovkách se do povědomí dostalo až začátkem devadesátých let, kdy tři a půl roku společně s Lucií Vondráčkovou uváděli televizní pořady KEČUP a MARMELÁDA (s Lucií společně studovali na konzervatoři).

Postupem času mu byla přidělena nálepka grázla a přidrzlých blonďatých frajírků, které na plátně poprvé ztvárnil ve filmu PERNÍKOVÁ VĚŽ v roli věčně zfetovaného Radka. Naposledy si zahrál grázla a vyděrače ve filmu CRASH ROAD. Zahrál si i v seriálech BUBU A FILIP, PŘÍPADY DETEKTIVNÍ KANCELÁŘE OSTROZRAK, HOSPODA a v neposlední řadě i přidrzlého fotografa v seriálu ON JE ŽENA. Může se pyšnit i tím, že si zahrál po boku Bruce Willise ve filmu HARTOVA VÁLKA.

Za poslední dobu se v televizi moc neobjevil, protože ho můžeme hlavně slyšet. Již hezkých pár let se věnuje dabingu. Za zmínku stojí např. HOSTEL I,II kde daboval Paxtona, seriál 24 HODIN (Ricka Allena), KRIMINÁLKA MIAMI (Eric Delko) a mnohé další.

Na závěr ještě jedna zajímavost. Hlas, který denně komentoval rekapitulace ze show v domě Velkého Bratra (BIG BROTHER - TV NOVA), patřil Radku Kuchařovi. Tři měsíce jezdil do barrandovských studií, aby provázel textem z obrazovky dění v domě.

Karlos "Zeddi" Bajer

Herec

Host

Ovládací panel

Fanklub

(1)

Reklama

Reklama