foto

Petr Štěpán

  • nar. 20.5.1974 (43 let)
    Šumperk, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent Divadelní fakulty JAMU, obor herectví, studium ukončil v roce 1996. Od té doby působí v Brně. Je členem Městského divadla Brno. Patří k výrazným osobnostem mladé herecké generace. Je představitelem významných rolí činoherního i muzikálového repertoáru: Orin v dramatu Eugena O' Neilla Smutek sluší Elektře, Algernon Montcrief ve Wildeově komedii Jak je důležité míti Filipa, Riffa v muzikálu West Side Story, Nikola Šuhaj v muzikálu Koločava, Eusebio v Calderónově hře Znamení kříže a další. V Divadle U stolu vytvořil hlavní role v dramatu Život je sen a Tragická historie o doktoru Faustovi. V současné době je v angažmá v Divadle pod Palmovkou. Z filmů a pohádek, ve kterých jste mohli Petra Štěpána vidět, připomínáme: Četnické humoresky, Král ozvěny, Jak se Matěj učil čarodějem, O princezně se zlatým lukem, O Ječmínkovi, Znamení Kříže. V roce 2007 získal Cenu Thálie za úlohu Darryla, kterou vytvořil v muzikálu Čarodějky z Eastwicku v Městském divadle v Brně. O Vánocích jej uvidíte v roli Plaváka v pohádce Ztracený princ, která se natáčí v ostravském televizním studiu. V současné době žije s hereckou kolegyní Lucií Zedníčkovou.

Zdroj: Česká televize

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Ptačí ostrov
Řachanda
2015 Jan Hus (TV film)
Se zvířátky o vesmíru
2014 Poslední cyklista (TV film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Definice lásky (TV film)
Stín smrtihlava (TV film)
2011 Škola základ života (divadelní záznam)
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)
Domina (TV film)
2009 Zakázaný člověk (TV film)
2008 Hrobník (TV film)
Lovec vodního ticha (TV film)
Na vlky železa (TV film)
Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
Ztracený princ (TV film)
2007 Škodná (TV film)
2006 Znamení kříže (divadelní záznam)
2003 O Ječmínkovi (TV film)
2002 Babylon (divadelní záznam)
Byla láska... (TV film)
Koločava (divadelní záznam)
O princezně se zlatým lukem (TV film)
Únos domů
2001 Nikdo neměl diabetes (TV film)
1999 Král ozvěny (TV film)
1998 Harumpant (TV film)
Jak se Matěj učil čarodějem (TV film)
1996 Eine kleine Jazzmusik (TV film)

TV seriály

2017 Mordparta (TV seriál)
Motivátor (S02E04)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Rozchod (S02E31)
Lázeňské bagety (S01E07)
Kuchařská celebrita (S01E06)
další epizody (5)
Polda (TV seriál)
Alibi na míru (S01E07)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
2011 Aféry (TV seriál)
Okno do hřbitova (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Klaudynka (S02E01)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jan Hus - Cesta bez návratu (TV film)
2003 Muzikály na cestách (TV film)

TV pořady

2012 Farma (TV pořad) - vyp.
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace