foto

Petr Štěpán

  • nar. 20.5.1974 (46 let)
    Šumperk, Československo

Biografie

Absolvent Divadelní fakulty JAMU, obor herectví, studium ukončil v roce 1996. Od té doby působí v Brně. Je členem Městského divadla Brno. Patří k výrazným osobnostem mladé herecké generace. Je představitelem významných rolí činoherního i muzikálového repertoáru: Orin v dramatu Eugena O' Neilla Smutek sluší Elektře, Algernon Montcrief ve Wildeově komedii Jak je důležité míti Filipa, Riffa v muzikálu West Side Story, Nikola Šuhaj v muzikálu Koločava, Eusebio v Calderónově hře Znamení kříže a další. V Divadle U stolu vytvořil hlavní role v dramatu Život je sen a Tragická historie o doktoru Faustovi. V současné době je v angažmá v Divadle pod Palmovkou. Z filmů a pohádek, ve kterých jste mohli Petra Štěpána vidět, připomínáme: Četnické humoresky, Král ozvěny, Jak se Matěj učil čarodějem, O princezně se zlatým lukem, O Ječmínkovi, Znamení Kříže. V roce 2007 získal Cenu Thálie za úlohu Darryla, kterou vytvořil v muzikálu Čarodějky z Eastwicku v Městském divadle v Brně. O Vánocích jej uvidíte v roli Plaváka v pohádce Ztracený princ, která se natáčí v ostravském televizním studiu. V současné době žije s hereckou kolegyní Lucií Zedníčkovou.

Zdroj: Česká televize

Herecká filmografie

Filmy

2020 3Bobule
Vysoká hra (TV film)
2018 Rašín (TV film)
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Ptačí ostrov
Řachanda
2015 Jan Hus (TV film)
Se zvířátky o vesmíru
2014 Poslední cyklista (TV film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Definice lásky (TV film)
Stín smrtihlava (TV film)
2010 Domina (TV film)
2009 Hrobník (TV film)
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Lovec vodního ticha (TV film)
Na vlky železa (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2007 Škodná (TV film)
2003 O Ječmínkovi (TV film)
2002 Byla láska... (TV film)
O princezně se zlatým lukem (TV film)
Únos domů
2001 Nikdo neměl diabetes (TV film)
1999 Král ozvěny (TV film)
1998 Harumpant (TV film)
Jak se Matěj učil čarodějem (TV film)
1996 Eine kleine Jazzmusik (TV film)

TV seriály

2020 Einstein (TV seriál)
Kinetika (E01)
2019 Kriminálka 5.C (TV seriál)
Případ převlečeného křečka (E03)
2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Macátko na odchodu (S05E47)
2017 Mordparta (TV seriál)
Motivátor (S02E04)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Střelba naslepo (S04E08)
Staronová podezřelá (S04E06)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Policie Modrava (TV seriál)
Hajný, který zmizel (S02E06)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Rozchod (S02E31)
Lázeňské bagety (S01E07)
Kuchařská celebrita (S01E06)
další epizody (5)
Polda (TV seriál)
Alibi na míru (S01E07)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
Vyprávěj (TV seriál)
Au-pair (S05E02)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Skořápkáři (S04E16)
Civilka (S04E15)
Politika, kam se podíváš... (S04E12)
další epizody (7)
2011 Aféry (TV seriál)
Nenažranec (E05)
Okno do hřbitova (TV seriál)
Milenka mrtvého (E03)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Dlužní úpis (S01E13)
Velký flám (S01E12)
Vítězství (S01E11)
další epizody (13)
Soukromé pasti (TV seriál)
Ukradená spermie (S01E08)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2003 Četnické humoresky (TV seriál)
Klaudynka (S02E01)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Padni komu padni (E11)
Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Případ Anděla (E18)

Dokumentární

2017 Domov můj (TV seriál) - vyp.
Epizoda 6 (S01E06) - vyp.
Epizoda 5 (S01E05) - vyp.
Epizoda 4 (S01E04) - vyp.
další epizody (6)
Vyhnáni po Chartě (TV seriál) - vyp.
Jan Bednář (E05) - vyp.
Ondřej Kohout (E04) - vyp.
Jefim Fištejn (E03) - vyp.
další epizody (5)
2015 Dokud nás víra nerozdělí (TV seriál) - vyp.
Epizoda 6 (E06) - vyp.
Epizoda 5 (E05) - vyp.
Epizoda 4 (E04) - vyp.
další epizody (6)
Jan Hus - Cesta bez návratu (TV film)
2010 Prvních 7 325 dnů Elišky a Jana (TV film)
2003 Muzikály na cestách (TV film)

Divadelní záznam

2015 Mrtvé duše (divadelní záznam)
2011 Škola základ života (divadelní záznam)
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)
2008 Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
2006 Znamení kříže (divadelní záznam)
2002 Babylon (divadelní záznam)
Koločava (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2012 Farma (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)

Fanoušci tvůrce