foto

Zachary Quinto

  • nar. 2.6.1977 (39 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z Pittsburghu, kterému v žilách koluje italsko-irská krev, odpromoval v roce 1995 na Central Catholic High School a v roce 1999 dokončil Carnegie Mellon School of Drama.

Jeho první role byla v roce 1994 v seriálu Dotek Anděla. Následně účinkoval v několika dalších seriálech jako například Čarodějky, C.S.I.: Kriminálka Las Vegas nebo Odpočívej v pokoji. V roce 2004 dostal příležitost od televize FOX zahrát si počítačového experta Adama Kaufmana v populárním seriálu 24 hodin. O dva roky později se objevil po boku Tori Spelling v komediálním seriálu So noTORIous.

Ve stejném roce dostal nabídku od televize NBC hrát v seriálu HEROES. V této dosud největší roli ztvárnil nebezpečného seriového vraha Gabriela "Sylara" Graye, obdařeného nadpřirozenými schopnostmi.

Petr "B*e*r*r*y*" Beranek

Herecká filmografie

Filmy

2019 Star Trek 4
2017 Aardvark
2016 Snowden
Star Trek: Do neznáma
Tallulah
2015 Hitman: Agent 47
I Am Michael
2014 Čas předbudoucí
Za láskou do Paříže
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Dog Eat Dog
Periods.
2011 Co ty jsi za číslo?
Girl Walks Into a Bar
Margin Call
2010 Before After
2009 Boutonniere
Rukojmí
Star Trek
2001 American Town, An (TV film)

TV seriály

2015 Girls (TV seriál)
Potíže s tátou (S04E09)
Zeptej se mě na jméno (S04E07)
Hannibal (TV seriál)
...And the Woman Clothed in Sun (S03E10)
Antipasto (S03E01)
The Slap (TV seriál)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Konec šílenství (S02E13)
Pokračování (S02E12)
Rozlité mléko (S02E11)
další epizody (4)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Ramínko (S02E09)
Nesvatá noc (S02E08)
Temná sestřenka (S02E07)
další epizody (8)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Birth (S01E11)
Rubber Man (S01E08)
Halloween: Part 2 (S01E05)
další epizody (4)
2010 Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (6)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (21)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (13)
2007 Hrdinové (TV seriál) - herec, a.z.
Bezmocnost (S02E11)
Pravda a následky (S02E10)
Čtyři měsíce předtím (S02E08) - a.z.
další epizody (17)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Majáles (S01E09)
další epizody (5)
So noTORIous (TV seriál)
2004 Hawaii (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S03E24)
Day 3: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S03E23)
Day 3: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S03E22)
další epizody (15)
2003 Dragnet (TV seriál)
Joan z Arkádie (TV seriál)
Zázraky (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S03E08)
Day 3: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S03E07)
Day 3: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S03E06)
další epizody (8)
2002 Pronásledovaný (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Lizzie McGuire (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Off Centre (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
2000 Ti druzí (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)

Dokumentární

2016 For the Love of Spock - vyp.
Passage to Mars
2014 Chair, The (TV seriál)
Lennon or McCartney - a.z.
2013 Star Trek Into Darkness Special (TV film)
2012 The Standbys
2009 Star Trek: Aliens
Star Trek: A New Vision
Star Trek: Ben Burtt & the Sounds of Star Trek
Star Trek: Casting
Star Trek: Gag Reel
Star Trek: Gene Rodenberry's Vision
Star Trek: Planets
Star Trek: Props & Costumes
Star Trek: Score
Star Trek: Starships
Star Trek: To Boldly Go
2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
2007 Odmaskovaní hrdinové (TV seriál)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 The 67th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Evening Urgant (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Scream Awards 2007 (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Aardvark
2013 Breakup at a Wedding
2011 Margin Call
2010 Before After
2009 Rukojmí

Dokumentární

2014 Chair, The (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(290)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace