foto

Ingvar Eggert Sigurðsson

  • nar. 22.11.1963 (54 let)
    Reykjavík, Island
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

..... často označovaný jako Ingvar E. Sigurdsson je původem z Islandu. Ingvar se narodil v Reykjaviku, kde vychoval své dvě děti. Syna Áslákura a dceru Snaefrídur. Vystupoval v divadle, rozhlasu, ale pracoval také jako scénárista.V roce 1990 dokončil divadelní školu na Islandu. O rok později v se začal objevovat v tamním národním divadle, kde si zahrál několik malých i větších rolí.

V roce 2006 ( BJÖRN ) a 2007 ( FORELDRAL ) se podílel na vzniku dvou filmů jako producent. K druhému zmíněnému napsal i scénář.

Edduverdlaunin - Edda Awards ( cena, udělována islandskou televizí a filmovou akademií v různých oblastech filmu ) mu byla udělena celkem pětkrat, z toho čtyřikrát za nejlepší herecký výkon ( 1998 - SLURPINN & CO; 2000 - ANDĚLÉ VŠEHOMÍRA; 2004 - KALDALJÓS; 2006 - MÝRIN ) a jednou v roce 2007 za nejlepší film ( FORELDRAR ).

Stanislav "brasilian" Šotola

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
2017 Labuť
Salvation
2016 Eiðurinn
Fyrir framan annað fólk
Vodní efekt
2015 Everest
Mizející kouzelník Dirk Ohm
Vrabčáci
2014 Finále v Istanbulu
Harry a Heimir
Krev odvážných
2013 En maler
Hlava plná metalu
O koních a lidech
Þetta Reddast
2012 I Against I
Tumult
2011 Město mafie
Vybraná společnost
2010 Královská cesta
Spodní proud
2008 8
Harmsaga
Malebná svatba
Skrapp út
The Letter
Vyšší vliv
Z Reykjavíku do Rotterdamu
2007 Border Work
Rodiče
2006 Severní blata
Áramótaskaup 2006 (TV film)
2005 Beowulf: Král barbarů
2004 Chladné světlo
2003 Druhá přirozenost (TV film)
Njálssaga (TV film)
Stormy Weather
2002 K-19: Stroj na smrt
Sokoli
2001 Nic takového
Villiljós
Áramótaskaup (TV film)
2000 Andělé všehomíra
1998 Slurpinn & Co.
Sporlaust
Áramótaskaup 1998 (TV film)
1997 Perlur og svín
Počítej se mnou
1996 Ďáblův ostrov
1995 Í draumi sérhvers manns
1994 Zámek v oblacích
1992 Ingaló

TV seriály

2018 V pasti (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2016 V pasti (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2014 Ævar Vísindamaður (TV seriál)
2009 Fangavaktin (TV seriál)
1997 Léto v sedle (TV seriál)
1994 Sigla himinfley (TV seriál)

Dokumentární

2004 Love Is in the Air

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Rodiče

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace