foto

Sendhil Ramamurthy

  • nar. 17.5.1974 (44 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sendhil Ramamurthy se narodil v USA indickým rodičům (oba dva lékaři) kteří do Chicaga přišli z Bangalore v Indii. Má jednu sestru, která je po rodičích také lékařka a spolu vyrůstali v San Antoniu, kde Sendhil navštěvoval střední školu Keyston. Zde odmaturoval roku 1991. Má manželku, herečku Olgu Sosnovskou a s ní jednu dceru.

Navštěvoval Tuftsovu univerzitu, kde zpočátku kráčel ve šlépějích svých rodičů. Byl členem seskupení Theta Delta Chi Kappa, kde se poprvé začal zajímat o herectví. Dostal roli ve školním divadle a od té chvíle změnil své cíle. Odpromoval s titulem z historie, a následně začal navštěvovat školu dramatických umění Douglese Webera, kde odpromoval v roce 1999.

Sendhil zpočátku své nadání uplatňoval v londýnských divadlech. Ze všech jmenujme alespoň „Soho Repertory Theatre“. Poté se zaměřoval zvláště na televizní show a seriály, jako např. Ellen, Guiding Light, nebo Ultimate Force. Jeho nejúspěšnější seriály jsou Chirurgové, Numb3rs a HEROES.

B*e*r*r*y*

Herecká filmografie

Filmy

2018 After Everything
2013 Brahmin Bulls
The Lifeguard
2011 Shor in the City
2010 Báječný život po životě
2009 The Slammin' Salmon
2006 Rande naslepo
Thanks to Gravity
2004 My Sexiest Mistake (TV film)
2001 Orient Expres
2000 Na počátku (TV film)

TV seriály

2019 New Amsterdam (TV seriál)
Six or Seven Minutes (E10)
2018 New Amsterdam (TV seriál)
As Long As It Takes (E09)
Reverie (TV seriál)
Point of Origin (E10)
The Key (E09)
Despedida (E08)
další epizody (10)
MacGyver (TV seriál)
Matty + Ethan + Fidelity (S03E10)
2017 Šťastlivec od Stana Lee (TV seriál)
Double Bluff (S02E03)
2016 Šťastlivec od Stana Lee (TV seriál)
Leap of Faith (S01E10)
The House Always Wins (S01E09)
My Brothers Keeper (S01E08)
další epizody (7)
Hrdinové: Znovuzrození (TV seriál)
Send in the Clones (E11)
Jak prosté (TV seriál)
Špatné zprávy (S05E06)
Griffinovi (TV seriál)
Road to India (S14E20)
2015 Hrdinové: Znovuzrození (TV seriál)
Sundae, Bloody Sundae (E09)
June 13th - Part Two (E08)
June 13th - Part One (E07)
další epizody (4)
Jurský svět: Indominus na útěku (TV seriál)
2013 Vzpomínky (TV seriál)
Incognito (S02E02)
Kancl (TV seriál)
Finale (S09E23)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Free Family Portrait Studio (S08E24)
Angry Andy (S08E21)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Střelba z vlastních řad (S10E12)
2011 V utajení (TV seriál)
Letter Never Sent (S02E16)
What's the Frequency, Kenneth? (S02E15)
Horse to Water (S02E14)
další epizody (15)
2010 V utajení (TV seriál)
When the Levee Breaks (S01E11)
I Can't Quit You Baby (S01E10)
Fool in the Rain (S01E09)
další epizody (9)
Hrdinové (TV seriál)
Prošel / Neprošel (S04E16)
Tobě nablízku (S04E15)
Na této skále (S04E13)
2009 Agentura Jasno (TV seriál)
Vraždy po indicku (S04E06)
Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (14)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (13)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Bezmocnost (S02E11)
Pravda a následky (S02E10)
Příběhy s poučením (S02E09)
další epizody (21)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Majáles (S01E09)
další epizody (11)
Krvavé svědectví (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
První služba (S01E01)
Vražedná čísla (TV seriál)
Špinavá bomba (S01E10)
2002 Ultimate Force (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace