foto

Juliet Aubrey

  • nar. 17.12.1966 (53 let)
    Fleet, Hampshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Napůl Velšanka a napůl Angličanka Juliet Aubrey studovala archeologii na King's College v Londýně. Když odjela v rámci školy na rok do Itálie, převládla u ní láska k herectví a připojila se tam k putovní divadelní společnosti. Rozhodla se, že po návratu zažádá o přijetí na divadelní školu  a tři roky navštěvovala Central School of Speech and Drama.

Její první role, s Oxford Stage Company, byla Miranda ve hře Williama Shakespeara Bouře. První filmovou roli dal Juliet režisér Roberto Faenza ve filmu Look to the sky (Jona che visse nella balena), který se odehrává během holocaustu. Za roli získala cenu Davida Donatelliho pro nejlepší herečku. Úspěch ji přinesl hlavní roli v seriálu BBC Middlemarch zasazený do dob průmyslové revoluce. Za tuto roli získala cenu BAFTA pro nejlepší televizní herečku. Nadále však pokračovala v divadelním herectví v Národním divadle nebo v divadle Soho. I její další film Go Now se dočkal ocenění. Jde o příběh mladého fotbalisty, kterého postihne roztroušená skleróza.

Z televizní práce můžeme jmenovat minisérii Five Daughters, který popisuje skutečné události z Ipswiche, kde zmizelo z ulic pět mladých žen nebo historický seriál  Bílá královna. V seriálu Pravěk útočí si zahrála archeoložku, tedy obor, který původně studovala.

Juliet je ambasadorkou organizace, která pomáhá ženám v zemích postižených válkou, má dvě děti a je sestřenicí The Edge, kytaristy kapely U2.

Lukáš "Ludus" B

Herecká filmografie

Filmy

2020 LX 2048
2016 Infiltrátor
Mine
Pád
2015 Christmas Eve
2011 Obří sopka (TV film)
2010 F
2008 Přistižen při činu
2007 A Class Apart (TV film)
2006 Good Murder, A (TV film)
2005 Nepohodlný
2003 Casterbridgeský starosta (TV film)
2002 Bertie a Elizabeth (TV film)
Ella a její matky (TV film)
2001 Cyclops (TV film)
Iris
Once Seen
1999 Amante perduto, L'
Extremely Dangerous (TV film)
Tempo dell'amore, Il
1998 Still Crazy - Pořád naplno
The Unknown Soldier (TV film)
1997 Food of Love
For My Baby
Supply & Demand (TV film)
The Moth (TV film)
Vítejte v Sarajevu
1996 Death of a Salesman (TV film)
Take Pity
1995 Go Now
1994 Bible - Starý zákon: Jákob (TV film)
Measure for Measure (TV film)
1993 Jona che visse nella balena
Poslední upír (TV film)

TV seriály

2020 Van Der Valk (TV seriál)
Only in Amsterdam (E02)
2018 Podfu(c)k (TV seriál)
Job Done (S02E10)
Close Quarters (S02E09)
Diamonds Ain't Forever (S02E08)
další epizody (10)
2017 Podfu(c)k (TV seriál)
A Family Affair (S01E10)
Creepers (S01E09)
Pear Shaped (S01E08)
další epizody (10)
2014 Vesnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 2 (S02E02)
2013 Bílá královna (TV seriál)
Poison and Malmsey Wine (E07)
Love and Death (E06)
War at First Hand (E05)
další epizody (7)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
Pronásledovaná (TV seriál)
Snow Maiden (E08)
Khyber (E07)
2011 Vera (TV seriál)
Hidden Depths (S01E01)
Pravěk útočí (TV seriál)
Das Ende der Zukunft (2) (S05E06)
Der Prototyp (S05E04)
2010 Five Daughters (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Smrtící zima (S04E01)
2009 Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Vice (S01E03)
Pravěk útočí (TV seriál)
Gefangen (S03E10)
Eve (S03E09)
Im Namen der Zukunft (S03E03)
další epizody (5)
2008 Criminal Justice (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
Episode 3 (S01E03)
další epizody (5)
Město neřesti (TV seriál)
Pravěk útočí (TV seriál)
Das Opfer (S02E07)
Die Falle (S02E06)
Nur ein paar Käfer (S02E05)
další epizody (5)
2007 Pravěk útočí (TV seriál)
Der gnadenlose Jäger (S01E06)
Aus heiterem Himmel (S01E05)
Verschwörungstheorie (S01E04)
další epizody (5)
2006 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Venkovský život (S09E06)
2005 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Vykopávky (S09E03)
2001 Judge John Deed (TV seriál)
1998 The Canterbury Tales (TV seriál)
1994 Middlemarch (TV seriál)
1992 The Big Battalions (TV seriál)
1991 Z deníku Sherlocka Holmese (TV seriál)

Dokumentární

1998 An Awfully Big Adventure (TV seriál) - vyp.