foto

Poppy Montgomery

  • nar. 19.6.1975 (43 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom Poppy Petal Ema Elizabeth Deveraux Donahue vyrastala v Austrálii. Jej matka Nicol pracovala ako obchodná manažérka a jej otec Phil bol prevádzkovateľ reštaurácie. Má osem súrodencov, pričom len päť z nich vlastných. Mnoho z nich má mená podľa kvetín, ako napríklad Rosie, Lily, Marigold či Daisy. Svoje meno herečka v puberte považovala za meno pre porno herečku. Najznámejší zo súrodencov, okrem Poppyho, je Jethro – rockový muzikant.

V osemnástich rokoch sa rozhodla Poppy odísť do štátov za svojou študentskou láskou. Tou bol americký študent, ktorý navštevoval tamojšiu strednú školu v rámci výmenného pobytu. Avšak už po týždni sa ich vzťah skončil. Keďže nemala kde bývať, rozhodla sa nasadnúť na autobus a skúsiť šťastie v Los Angeles ako herečka. Tu si ju osvojila jej nová matka, slobodná pani Montgomeryová. V začiatkoch kariéry jej pomohol niekdajší objaviteľ Julie Roberts, Bob McGowan.

Medzi tým, ako sa objavovala v niektorých epizódnych postavách v seriáloch NEWYORSKÍ POLICAJTI a SPRÁVNA PÄŤKA, a malej roli vo filme DIABOL V MODROM, pracovala v predajni s oblečením. Po niekoľkých televíznych filmoch v roku 1998 dostáva prvú vážnu úlohu v snímku MŔTVY SPOLUBÝVAJÚCI. V ďalšom roku sa objavila vedľa hereckých veteránov ako Diane Keaton a Eddie Murphy vo filme INÁ SESTRA, resp. DOŽIVOTIE. V nasledujúcich rokoch opäť prijala natáčanie niekoľkých televíznych filmov, až kým sa neobjavila v populárnom kriminálnom seriáli BEZ STOPY (2002 – dnes) ako Samantha Spade. Stále ju však ešte môžeme vidieť v menej známych televíznych filmoch (SNEHOVÝ ZÁZRAK, VRAŽDA V HEMPTONS), či v mysterióznom filme MEDZI SVETAMI (2005).

Poppyným veľkým vzorom je nezabudnuteľná herečka Marilyn Monroe. Dokonca v niekoľkých krátkych televíznych seriáloch si zahrala práve jej rolu (Blonde). Jej obľúbenými hercami okrem Marilyn sú Jack Nicholson, Marlon Brando či Audrey Hepburn. Poppy je vyznavateľkou klasickej hudby, no nepohrdne ani skupinou Rolling Stones. Jej záľubami sú turistické túry, jazdenie na koni, fotografovanie, snowboarding, naopak medzi jej neobľúbenú činnosť patrí varenie.

Žije s hercom Adamom Kaufmanom, s ktorým sa zoznámila práve cez seriál BEZ STOPY, a majú takmer dvojročného syna Jacksona.

Blackberry

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Surrogate's Nightmare (TV film)
2015 Signed, Sealed, Delivered: From Paris with Love (TV film)
2011 Magická slova: Příběh J. K. Rowlingové (TV film)
2010 Popelky (TV film)
True Blue (TV film)
2005 Mezi světy
Milionová vražda (TV film)
Sněhový zázrak (TV film)
2004 50 Ways to Leave Your Lover
Druhá šance (TV film)
2001 Blondýnka (TV film)
2000 Men Named Milo, Women Named Greta
This Space Between Us
1999 Doživotí
Jiná láska
Wonder Cabinet, The (TV film)
1998 Mrtvý na univerzitě
1997 Desert's Edge (TV film)
1996 Mrazivé rovnice (TV film)
Peacock Blues (TV film)
1995 Jake Lassiter: Justice on the Bayou (TV film)
Ďábel v modrém
1994 Tyranosaurus junior

TV seriály

2016 Vzpomínky (TV seriál)
Paranoid Android (S04E13)
Bad Company (S04E12)
About Face (S04E11)
další epizody (8)
2015 Vzpomínky (TV seriál)
All In (S04E05)
Dollars And Scents (S04E04)
Behind the Beat (S04E03)
další epizody (5)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
DOA (S03E13)
Moving On (S03E12)
True Identity (S03E11)
další epizody (19)
2013 Vzpomínky (TV seriál)
Maps and Legends (S02E07)
Line Up or Shut Up (S02E06)
Past Tense (S02E05)
další epizody (7)
2012 Vzpomínky (TV seriál)
The Man in the Woods (S01E22)
Endgame (S01E21)
You Are Here (S01E20)
další epizody (11)
2011 Vzpomínky (TV seriál)
Spirited Away (S01E11)
Trajectories (S01E10)
Golden Bird (S01E09)
další epizody (11)
2009 Beze stopy (TV seriál)
Undertow (S07E24)
True (S07E23)
Devotion (S07E22)
další epizody (14)
2008 Beze stopy (TV seriál)
Cloudy with a Chance of Gettysburg (S07E10)
Push Comes to Shove (S07E09)
Better Angels (S07E08)
další epizody (18)
2007 Beze stopy (TV seriál)
Claus and Effect (S06E10)
One Wrong Move (S06E09)
Fight/Flight (S06E08)
další epizody (23)
2006 Beze stopy (TV seriál)
Fade-Away (S05E11)
The Thing with Feathers (S05E10)
Watch Over Me (S05E09)
další epizody (25)
2005 Beze stopy (TV seriál)
Zatmění (S04E10)
Volný pád (S04E09)
Jeden den v životě (S04E08)
další epizody (23)
2004 Beze stopy (TV seriál)
Výslech (S03E10)
Soudy (S03E09)
Doppelgänger: Part 2 (S03E08)
další epizody (24)
2003 Beze stopy (TV seriál)
Coming Home (S02E10)
Jít dál (S02E09)
Žháři (S02E08)
další epizody (23)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Půlnoční slunce (S01E10)
Okamžik smrti (S01E09)
Malý velký muž (S01E08)
další epizody (10)
Glory Days (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)
2000 Beat, The (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace