foto

Daniel Bernhardt

  • nar. 31.8.1965 (55 let)
    Worblaufen BE, Švýcarsko

Biografie

Daniel Bernhardt sa narodil v roku 1965 v Švajčiarsku. Prvé kontakty zo showbiznisom získal prácou modela. Do sveta filmu mu ale pomohla najmä výborná znalosť bojových umení. Vo veku 15 rokov začal s tréningom kung fu a tento šport ho očaril natoľko, že sa mu venoval niekoľko hodín denne. Začína študovať aj ďalšie bojové štýly, a to konkrétne box, kickbox, thajský box, karate a šermovanie.

Neskôr sa stretáva s legendárnym majstrom taekwonda Hee Il Chom, vďaka ktorému si osvojil aj tento bojový štýl. S ním spolupracoval aj na príprave jeho prvých filmov Bloodsport 2 a Bloodsport 3, ktoré boli pokračovaním Van Dammovho hitu Bloodsport (1988). Neskôr pridáva aj štvrté pokračovanie tejto série a zahrá si úlohu Sira v seriáli Mortal Combat: Conquest. Do roku 2003 natočil Daniel niekoľko menej známych nízkorozpočtových filmov, ako sú True Vengeance, Perfect Target alebo Global Effect.

V roku 2003 si ale strihol úlohu agenta Johnsona vo filme Matrix Reloaded, čo sa dá označiť za vrchol jeho doterajšej filmovej kariéry. Po tomto filme sa opäť vracia do béčkových až céčkových vôd a na úlohu vo výraznejšom filme musel čakať desať rokov, keď si zahral nájomného vraha vo filme Parker a postavil sa zoči-voči Jasonovi Stathamovi. Dovtedy stojí za zmienku iba úloha záporáka vo filme Cutter, kde bol jeho protivníkom už 65-ročný Chuck Norris, ktorý po tomto filme ohlásil koniec filmovej kariéry (ale neskôr sa vrátil v menšej úlohe v snímke Expendables 2).

V blízkej budúcnosti si Daniel strihne úlohy vo filmoch Knock 'em Dead a pokračovaní Hunger Games: Catching Fire. Okrem bojových športov Daniel vyniká aj v jazde na koni. Nemožno mu uprieť ani snahu zlepšiť svoje herecké schopnosti, lebo poctivo bral lekcie od špičky hereckých učiteľov.

ywo "ywo666" Nepoviem

Herecká filmografie

Filmy

2021 MR-9
2020 Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
The Rose in the Flame
2019 Plán útěku 3
2017 Atomic Blonde: Bez lítosti
Kill'em All
2016 Nebezpečný náklad
Term Life
2015 The Vatican Tapes
2014 John Wick
Knock 'em Dead
2013 Parker
2012 Foodfight!
Santa's Summer House
2011 Creature
2010 Supreme Champion
2007 Voskové děti
2005 Cutter
2004 Ničivá hrozba
2003 Matrix Reloaded
Únos mé sestry
2002 Globální dopad
1998 Bloodsport: The Dark Kumite
G2
1997 Black Sea Raid
Budoucí válka
Důležitý terč
Ultimátum
1996 Krvavý sport 3
Krvavý sport II.: Konfrontace

TV seriály

2019 Barry (TV seriál)
The Truth Has a Ring to It (S02E06)
ronny/lily (S02E05)
What?! (S02E04)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Roger a já (S03E12)
2018 Půjčovna masa (TV seriál)
Nora Inu (S01E07)
Z minulosti (S01E01)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Láska je přítěž (S08E02)
2006 Desire (TV seriál)
1999 Na život a na smrt (TV seriál)
Vengeance (E22)
Stolen Lies (E21)
Balance of Power (E20)
další epizody (11)
1998 Na život a na smrt (TV seriál)
Thicker Than Blood (E11)
Unholy Alliance (E10)
Quan Chi (E09)
další epizody (11)

Dokumentární

2004 Burly Man Chronicles, The
2003 Crash Course

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky