foto

Sonya Walger

  • nar. 6.6.1974 (45 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Sonya Walger se narodila v Londýně. Studovala anglickou literaturu na Oxfordu. Protože otec pochází z Argentiny mluví plynně i španělsky. Herectví bylo jejím velkým snem a věnovala se mu už během školy. Po skončení studia začínala v anglických televizních seriálech GOODNIGHT SWEETHEART, HEAT OF THE SUN, THE VICE a filmech NOEMOVA ARCHA, VŠICHNI KRÁLOVI VOJÁCI . V roce 1998 si zahrála v seriálu VRAŽDY V MIDSOMERU v epizodě Death of Hollow Man.

Nakonec uspěla v amerických televizních projektech. Její první role byla Donna Barnes v seriálu UTRPENÍ ŽENATÉHO MUŽE. Následoval remake britského sitcomu PÁROVÁNÍ (SVÁDĚNÍ). Proslavila se ale hlavně jako Desmondova přítelkyně Penny v seriálu LOST. Další úspěšné seriály byly KRIMINÁLKA NEW YORK, V UTAJENÍ, VRAŽEDNÁ ČÍSLA. V televizním filmu FLYN CARSEN: HONBA ZA KOPÍM OSUDU hraje odvážnou ochránkyni hlavního hrdiny. Za tento film byla v roce 2005 nominována na cenu Saturn za vedlejší roli v TV filmu. Ve druhém dílu účast odřekla. Účinkovala i v divadelních hrách.

V roce 2008 si zahrála v TV filmu SWEET NOTHING IN MY EAR. V současné době hraje v seriálu TERMINÁTOR: PŘÍBĚH SARAH CONNOROVÉ a v kontroverzním seriálu televize HBO ŘEKNI MI, ŽE MĚ MILUJEŠ. Tady Sonya natočila velice otevřenou sexuální scénu. Ale jak říká tvůrce seriálu Cynthia Mort: „ Nic co držela Sonya v ruce, nebylo pravé.“

Letos půjde do kin horor THE FACTORY, kde si zahrála společně s Johnem Cusackem. Sonya Walger žije střídavě v Buenos Aires, kde žije její otec a v Londýně. Ve volném čase poslouchá latinsko-americkou hudbu čte a překládá ze španělštiny.

Jan "swiss" Tomíček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Clementine
2018 Anon
Then Came You
2016 Summer of 8
The Escort
Visible
2014 Sestry na život a na smrt (TV film)
The Gambler
2013 Admission
Pasadena
2012 Únos
2010 Lost: The Final Journey (TV film)
2008 Sweet Nothing in My Ear (TV film)
2006 Caffeine
2004 Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film)
2002 40
2001 The Search for John Gissing
2000 Eisenstein
1999 Noemova archa (TV film)
Všichni královi vojáci (TV film)

TV seriály

2017 The Catch (TV seriál)
The Mockingbird (S02E10)
The Hard Drive (S02E06)
The Bad Girl (S02E05)
další epizody (7)
Bloodline (TV seriál)
Part 31 (S03E08)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (10)
2015 Power (TV seriál)
Ghost Is Dead (S02E10)
You're Not the Man (S02E07)
Who You Are and Who You Want to Be (S02E05)
Pozůstalí (TV seriál)
Čočka (S02E06)
Transparent (TV seriál)
Cherry Blossoms (S02E04)
Tým Škorpion (TV seriál)
US vs. UN vs. UK (S02E09)
2014 Power (TV seriál)
Loyalty (S01E07)
Jak prosté (TV seriál)
Pět oranžových korálků (S03E02)
2012 Skandál (TV seriál)
Společná terapie (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Father Dearest (S13E20)
2011 Reception (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Odpočítávání: část druhá (E22)
Odpočítávání: část první (E21)
Vyjednávání (E20)
další epizody (12)
V odborné péči (TV seriál)
Adele - týden 6. (S03E24)
Sunil - týden 6. (S03E21)
Sunil - týden 1. (S03E01)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Šťastní až navěky (S06E11)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Oznámení (E10)
Věřit (E09)
Karty s kojotem (E08)
další epizody (10)
Ztraceni (TV seriál)
Proměnná (S05E14)
Mrtvý znamená mrtvý (S05E12)
Mezek (S05E03)
další epizody (5)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Past na myši (S02E03)
Boj o elektrárnu (S02E02)
Královský gambit (S01E05)
další epizody (5)
Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Konstanta (S04E05)
2007 Řekni, že mě miluješ (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Hlava 22 (S03E17)
Záblesky před očima (S03E08)
2006 V utajení (TV seriál)
Fitna (S02E07)
Al-Baqara (S02E01)
Vražedná čísla (TV seriál)
Všechno je fér (S02E18)
Kriminálka New York (TV seriál)
Obhaj si svůj post (S02E24)
Hrobařík americký (S02E17)
Ztraceni (TV seriál)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
2005 V utajení (TV seriál)
Youmud Din (S01E10)
Hijack (S01E09)
Intramural (S01E08)
Kriminálka New York (TV seriál)
Čím blíže (S01E22)
Zločin a provinění (S01E19)
Pád (S01E17)
další epizody (6)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Důstojník v modrém (S01E09)
Tři generace stačí (S01E08)
2003 Svádění (TV seriál)
2001 Utrpení ženatého muže (TV seriál)
1999 Zvláštní oddělení (TV seriál)
1998 Heat of the Sun (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt darebáka (S01E03)
1995 Dangerfield (TV seriál)
1993 Goodnight Sweetheart (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)