foto

Zoe R. Cassavetes

  • nar. 29.6.1970 (50 let)
    okres Los Angeles, California, USA

Biografie

Režisérka, scenáristka, producentka a herečka Zoe Cassavetesová se narodila jako dcera slavného režiséra Johna Cassavetese a herečky Geny Rowlandsové. Svoji filmovou kariéru zahájila v roce 1993, když pro televizní kabelový kanál Comedy Central uváděla a vytvářela pořad High Octane společně se Sophií Coppolovou. Její první krátký film Men Make Women Crazy Theory (2000) byl vysoce hodnocen odbornou kritikou a byl uveden na festivalu Sundance. Kromě toho Cassavetesová natáčela různé reklamy a videoklipy. Snímek Lámaná angličtina je její celovečerní debut.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2015 Day Out of Days
2013 The Powder Room
2007 Broken English
2000 Men Make Women Crazy Theory

TV seriály

2020 Emily in Paris (TV seriál)
Falešní přátelé (E05)
Je to jenom polibek (E04)
2018 My Dead Ex (TV seriál)
2008 X Femmes (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1998 Lick the Star
1994 Ciao L. A.
1993 Věc zvaná láska
1992 Fraška
1991 Ted and Venus
1971 Minnie a Moskowitz

Dokumentární

2007 Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

1994 Ciao L. A.

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Day Out of Days

TV seriály

2008 X Femmes (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky