foto

Julie Taymor

  • nar. 15.12.1952 (67 let)
    Newton, Massachusetts, USA

Režijní filmografie

Filmy

2020 The Glorias
2010 Bouře
2007 Across the Universe
2002 Frida
1999 Titus
1993 Oedipus Rex (TV film)
1992 Fool's Fire (TV film)
1986 Tempest, The

TV seriály

2006 Metropolitan Opera: Live in HD (TV seriál)

Divadelní záznam

2014 Sen noci svatojánské Julie Taymor (divadelní záznam)
2006 La Flûte enchantée (Pathé Live) (divadelní záznam)

Diskuze k tvůrci (0)

    • 15.12.2012  21:36
    Narcis
    (hodnocení, komentáře)

    Vsecko nejlepsi, dekuju za Fridu a Tituse ...

    • 13.8.2012  23:54
    Gemini
    (hodnocení, komentáře)

    Díky našemu hradeckému (toho času zaniklému) kinu Centrál jsem měl možnost vidět inscenaci Mozartovy Kouzelné Flétny, kterou režírovala pro Metropolitní Operu v New Yorku. Je to "rodinná" verze - má něco málo pod dvě hodiny a zpívá se anglicky. Ale co je hlavní - má cílové skupině diváctva přizpůsobenou, ale přesto (a možná právě proto) naprosto úchvatnou výpravu a kostýmy, které taky dělala sama Paní Režisérka. Nathan Gunn jako Papageno exhibuje způsobem, který dostane každé dítě a dospělého neurazí (přičemž já se smál skoro celou dobu;)) a Erika Miklosa coby zlá, zlá, zlá Královna Noci je naprosto úžasná. Stylizace je hozená hodně do orientálna, v jednu chvíli na jevišti spolu s hrdiny pobíhají pětimetroví bílí vlci a jinde zase baletí překrásní jeřábi (nebo spíš jeřábice) na chůdách. Bylo to prostě něco neuvěřitelného a kromě toho, že mě to obrovsky potěšilo, mi to i dokázalo, že Julie Taymor prostě je taková - kreativní hračička a precizní řemeslnice. Jsem zvědav, kdy se zase chopí filmu. PS: Maličká ochutnávka z Kouzelné Flétny - je to oficiální propagační video MET - http://www.metoperafamily.org/metupload/video/2008-09/MagicFlute/index.html - a ještě jedno lepší video s hůř vybranou hudbou;) http://www.youtube.com/watch?v=qDeerMpJGEc .

    • 28.6.2011  19:50
    Narcis
    (hodnocení, komentáře)

    Zajimave na ni podle me je jak se neboji vyobrazovat ve filmech brutalitu. U Tituse sem se i chvilema bal a i ta Frida byla v par scenach tezkej zazitek ...

    • 4.3.2009  17:28
    Carbo
    (hodnocení, komentáře)

    Miluju co dokáže vytvořit s kamerou. Oba její filmy mě hodně zaujaly po obrazové i zvukové stránce.

    • 15.9.2008  07:37
    Bay_watch
    (hodnocení, komentáře)

    zatím všechny filmy parádní! z tý ženský něco bude...

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(33)