foto

Mamie Gummer

  • nar. 3.8.1983 (35 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mary Willa „Mamie“ Gummer (nar. 8. srpna 1983) je dcerou sochaře Dona Gummera a herečky Meryl Streep. Vyrostla střídavě na venkově v Connecticutu a v Los Angeles společně se starším bratrem Henrym a dvěma mladšími sestrami – Grace a Louisou.

Díky profesi matky se Mamie poprvé před kamerou objevila už v několika měsících jako filmová dcera Meryl a Jacka Nicholsona ve filmu Mikea Nicholse ve filmu HOŘKOST. Jako mladší verze své matky se objevila také ve filmu DŮM DUCHŮ a nejnověji ve snímku TEN VEČER.

Mamie studovala obory drama a komunikace na Northwestern University kde absolvovala v roce 2005. V témže roce si odbyla i divadelní debut ve hře Mr.Marmalade, o rok později hrála v neworském Second Stage Theatre ve hře The Waters Edge. Za ztvárnění rolí v obou představeních získala ocenění kritiky a nominace na divadelní ceny, které v jednom případě také proměnila.

Opravdový filmový debut na Mamie čekal ve filmu SKANDÁL Lasse Hallstroma. O rok později se objevila po boku hereček jako Vanessa Redgrave, Claire Danes nebo Toni Collette jako mladší verze své matky v už zmiňovaném filmu TEN VEČER. Dále jsme ji mohli vidět v dramatu VE SLUŽBÁCH VÁLKY a epické minisérii HBO s názvem JOHN ADAMS. Nejnovějším filmem, v němž si zahrála, je ZAŽÍT WOODSTOCK renomovaného režiséra Anga Lee. Mamie také úspěšně pokračuje v kariéře divadelní herečky – tentokrát už na Broadwayi vystupovala ve hrách Velmi nebezpečné známosti nebo Strýček Váňa.

Zajímavostí zůstává, že jsme Mamie mohli zahlédnout také ve filmu ĎÁBEL NOSÍ PRADU, kde Meryl Streep ztvánila jednu z hlavních rolí. Nestalo se tak, protože krátká scéna, v níž se Mamie objeví jako obsluha v kaváně Starbucks, kam Anne Hathaway alias Andy chodí pro kávu své nadřízené, nakonec skončila na podlaze střižny. Zůstává ale zvěčněná v bonusech k filmu. Mamie Gummer je v sezóně podzim/zima 2009/10 tváří francouzské módní značky Gerard Darel. Na tomto postu vystřídala herečku a zpěvačku Charlotte Gainsbourg.

Beagle

Herecká filmografie

Filmy

2018 An Actor Prepares
Out of Blue
2015 Claire's Cambodia
Konec šňůry
Nikdy není pozdě
2014 Dort
Echo Park
The Money (TV film)
2013 He's Way More Famous Than You
The Lifeguard
Vedlejší účinky
2010 Kouč
The Ward
Twelve Thirty
2009 Strážce majáku
Zažít Woodstock
2008 Ve službách války
Ztráta diamantové slzy
2007 All Saints Day
Ten večer
2006 Skandál
1986 Hořkost

TV seriály

2019 Temný případ (TV seriál)
Now Am Found (S03E08)
Hunters in the Dark (S03E06)
The Hour and the Day (S03E04)
další epizody (5)
2018 Castle Rock (TV seriál)
Henry Deaver (S01E09)
Dobrý boj (TV seriál)
Day 429 (S02E04)
2016 Kolekce (TV seriál)
Nabídka (E08)
Zrada (E07)
Víkend (E06)
další epizody (8)
2015 Poručík Backstrom (TV seriál)
Walker, The (TV seriál)
Manhattan (TV seriál)
The Threshold (S02E03)
Dobrá manželka (TV seriál)
Nevinní (S07E02)
Zbraně pro každého (S06E15)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Terra Pericolosa (S03E06)
2013 Doktorka Emily (TV seriál)
Emily and... The Leap (E13)
Emily and... The Perfect Storm (E12)
Emily and... The Teapot (E11)
další epizody (6)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Next Day (S05E06)
A More Perfect Union (S04E21)
2012 Doktorka Emily (TV seriál)
Emily and... the Good and the Bad (E07)
Emily and... the Question of Faith (E06)
Emily and... the Tell-Tale Heart (E05)
další epizody (7)
Ve znamení raka (TV seriál)
Nudný patron (S03E08)
Bazar (S03E07)
Nástup (S03E05)
Dobrá manželka (TV seriál)
After the Fall (S03E16)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
Off the Map (TV seriál)
There's a Lot to Miss About the Jungle (E13)
Hold on Tight (E12)
Everything's as It Should Be (E11)
další epizody (13)
Dobrá manželka (TV seriál)
Žárlivost (S02E22)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Velký úklid (S02E04)
Hra (S01E13)
2008 John Adams (TV seriál)

TV pořady

2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace