foto

Stefan Faldbakken

Biografie

Vystudoval produkci ve Stockholmu na Dramatic Institutet – College of Film and Television. Jeho absolventský film Stora & små mirakel (2000), jenž také produkoval, byl nominován na Oscara v kategorii krátkého filmu. Kosmonaut (2001), kterého Faldbakken režíroval a sám k němu napsal scénář, měl premiéru na MFF v Benátkách a obdržel několik cen, včetně ceny za nejlepší film na australském festivalu krátkých filmů v Melbourne. Snímek Jednotka URO (2006) je jeho celovečerní debut a byl nominován na pět norských cen Amanda.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2010 Detektiv Varg Veum: Nápis na zdi
2006 Jednotka URO
2003 Kosmonaut
2002 Anolit

Dokumentární

2015 Pravdivé selfie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky