foto

Michael Caton-Jones

  • nar. 15.10.1957 (61 let)
    Broxburn, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Michael Jones je filmový režisér a Skotský rodák. Narodil se 15. října roku 1957 v Broxburnu. Navštěvoval akademii v Bathgate a studoval na National Film and Television School, což je škola, která vychovává talenty pro britský filmový průmysl. Jones je ženatý s Beverly Caton, po sňatku s ní si Michael přidal do svého příjmení Caton. Později se spolu rozvedli. Mají spolu dvě dcery - Daisy, která kráčí v otcových šlépějích a chce se věnovat filmu a Molly.

Film, který znamenal "start jeho kariéry" je dozajista válečné drama z roku 1990 MEMPHISKÁ KRÁSKA, které Caton-Jones precizně zrežíroval. O rok později je zapsán v titulcích (v kolonce režie) i u romantické komedie DOKTOR HOLLYWOOD, ve které hlavní pár ztvárnila dvojice Julie Warner a Michael J. Fox. V roce 1993 usedl na reřisérské křeslo a pustil se do filmu DOSPÍVÁNÍ PO AMERICKU, v tomto dramatu o konfliktech mezi otčímem a nevlastním synem, které ztvárnily ostřílená a vycházející hvězda Robert De Niro a Leonardo DiCaprio.

Přichází rok 1997 a s ním akční krimi film v hlavních rolích s Brucem Willisem a Richardem Gerem ŠAKAL. Po historickém dramatu STŘELBA NA PSY z roku 2005 natočil Michael Caton-Jones ještě pokračování ZÁKLADNÍ INSTINKT 2 se Sharon Stone, ten určitě nedosáhl kvalit prvního dílu a Jones za ni byl "oceněn" nechvalně proslulou cenou Razzies. V současné době se snaží si napravit reputaci dramatickým filmem AFTER THE WEDDING.

Michael Caton-Jones je celoživotním fanouškem skotského fotbalového klubu FC Celtic. Je podruhé ženatý. Druhá žena se jmenuje Laura Viederman. Jeho oblíbený film je SEDM SAMURAJŮ 1954.

Mičl

Režijní filmografie

Filmy

2018 Asher
2015 Urban Hymn
2006 Základní instinkt 2
2005 Střelba na psy
2002 Hodina pravdy
1997 Šakal
1995 Rob Roy
1993 Dospívání po americku
1991 Doktor Hollywood
1990 Memphiská kráska
1989 Aféra Profumo
1988 Lucky Sunil (TV film)

TV seriály

2012 Na věky věků (TV seriál)
2010 MI5 (TV seriál)
Epizoda 3 (S09E03)
Epizoda 2 (S09E02)
1998 Trinity (TV seriál)
1987 Brond (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1997 Šakal
1991 Doktor Hollywood

Dokumentární

1990 Moving Pictures (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace