foto

Sarah Alexander

  • nar. 3.1.1971 (48 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Sarah Alexander se narodila 3. ledna 1971 v Londýnské čtvrdi Hammersmith. Jejím otcem byl Frank Smith, televizní producent a režisér, který pracoval například na nejdéle běžícím publicistickém pořadu světa, Panorama. To Sarah umožnilo vyrůstat ve filmovém prostředí. Od jedenácti let navštěvovala dívčí školu Godolphin and Latymer v Hammersmithu. Z této školy vzešly opravdové celebrity, jakými jsou například Sophie Ellis-Bextor či Kate Beckinsale. V devatenácti letech Sarah opustila domov a odcestovala do Edinburgu na kulturní festival, kde chtěla započít svou hereckou kariéru. Rodiče je přemlouvali, aby se dále věnovala studiu. Jenže Sarah odmítla místo na univerzite v Manchesteru a šla za svým snem stát se herečkou.

V roce 1993 získává svou první větší roli, když dostává možnost zahrát si Muriel v komediálním dramatu LOVEJOY stanice BBC. Od té doby o pořádnou roli nezavadila a hrála spíše v seriálech. Mihla se například v pseudohistorickém seriálu COVINGTON CROSS či v detektivkách ANNA LEE a VRAŽDY V MIDSOMERU. V roce 1996 získala možnost zahrát si Beatrice v Gate Theatre Studio v britské premiéře hry Octavia Paza Rappacciniho dcera. V polovině devadesátých let potkala komika Bena Millera, když spolu natáčeli reklamu na jednorázové fotoaparáty. Ten jí v roce 1996 nabídl vystoupení ve skečové show ARMSTRONG AND MILLER, na které spolupracoval s Alexandrem Armstrongem. Od té doby se zaměřila zejména na komediální role, což potvrzuje další působení ve skečových show, jako byli SMITH AND JONES a SMACK THE PONY. V populárním britském sitcomu ČERVENÝ TRPASLÍK si zahrála roli francouzské princezny v díle Nachystejte květináče v sedmé sérii.

Zlom v její kariéře přišel v roce 2000. Nejprve se objevila v komediálním seriálu THE STRANGERERS a poté jako spoluhostitelka satirického pořadu THE 11 O'CLOCK SHOW. Vrcholem její kariéry se však stala role Susan Walkerové v sitcomu PÁROVÁNÍ, který běžel až do roku 2004. V seriálu THE WORST WEEK OF MY LIFE si zahrála po boku svého přítele Bena Millera roli Mel a v komediálním seriálu z nemocníčního prostředí GREEN WING doktorku Angelu Hunter. Tou dobou už měla za sebou i malou filmovou roličku ve slavném DENÍKU BRIDGET JONESOVÉ. Poté ale ještě následovaly dvě další seriálové role. První z nich byla v americkém remaku britské seriálu TEACHERS (2006) a druhá v seriálu MUTUAL FRIENDS. Nicméně mimo to se objevila i po boku hvězd, a to ve filmech NESTANU SE TVOJÍ ŽENOU (s Michelle Pfeiffer) a známém HVĚZDNÉM PRACHU (s Robertem De Nirem). Zatím naposledy ji mohli diváci zahlédnou v detektivním filmu SLEČNA MARPLOVÁ: PLAVÝ KŮŇ.

Jakub "Kubasino" Vrba

Herecká filmografie

Filmy

2015 We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2010 Slečna Marplová: Plavý kůň (TV film)
2007 Hvězdný prach
Nestanu se tvojí ženou
2005 Harry
2004 Cizinec (TV film)
2001 Deník Bridget Jonesové
2000 Skvělý časy v podsvětí
Summer in the Suburbs (TV film)
1999 C. Cooksonová: Tilly Trotterová (TV film)
The New Adventures of Pinocchio
1994 Seaview Knights
1993 You Me + It (TV film)
Zamilovaná princezna

TV seriály

2015 Drunk History (TV seriál)
Marley's Ghosts (TV seriál)
2012 Me and Mrs Jones (TV seriál)
2011 Jury II, The (TV seriál)
2009 All the Small Things (TV seriál)
2008 Mutual Friends (TV seriál)
2006 Teachers. (TV seriál)
2004 Green Wing (TV seriál)
Nejhorší týden mého života (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
2001 Dr. Terrible's House of Horrible (TV seriál)
2000 Párování (TV seriál)
The Strangerers (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Zahrada smrti (S04E01)
1999 People Like Us (TV seriál)
Ženská liga (TV seriál)
1997 Armstrong and Miller (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Nachystejte květináče (S07E02)
1994 Anna Lee (TV seriál)
1993 Chris Cross (TV seriál)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Hrdina (E05)
Natural Lies (TV seriál)
1990 Drop the Dead Donkey (TV seriál)
Kappatoo (TV seriál)
1986 Lovejoy (TV seriál)
1984 Alas Smith & Jones (TV seriál)

Dokumentární

2018 Nejluxusnější letecká společnost světa (TV film) - vyp.

Host

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2005 Derren Brown: The Gathering (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
1991 Noel's House Party (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace