foto

Jakub Kroner

  • nar. 1987

Biografie

Jakub Kroner zaznamenal nečekaný a mimořádný úspěch ve slovenských kinech už v roce 2007 se svým debutem Bratislavafilm, který navštívilo 70 000 diváků.

Svůj první celovečerní film, hraný dokument, začal točit ve věku osmnácti let jako nízkorozpočtový studentský filmový příběh a na Slovensku zaznamenal větší úspěch než většina české a slovenské filmové produkce. Je absolventem Střední průmyslové školy animované tvorby a bakalářského stupně Ateliéru animované tvorby FTF VŠMU v Bratislavě. Od dětství se věnuje animaci a kreslení komiksů, hrál ve filmu, působil v dabingu, v patnácti natočil svůj první krátkometrážní film.

Filmem Love naplnil ve slovenských kinech očekávání filmového hitu a okamžitě snímek se zařadil k vůbec nejnavštěvovanějším filmům na Slovensku po roce 1990. Love vidělo na Slovensku už přes 100 000 diváků a jeho návštěvnost stále stoupá.V současné době dokončuje tento mladý režisér animovaný sitkom pro dospělé, který bude vysílat už letos v zimě TV JOJ.

Zdroj: Falcon

Režijní filmografie

Filmy

2019 Šťastný nový rok
2015 LokalFilmis
2011 Love
2010 Hvezdár (studentský film)
2009 Bratislavafilm
2006 Čo nás spája

TV seriály

2018 Kuchyňa (TV seriál)
Episode 14 (S01E14)
Episode 13 (S01E13)
Episode 12 (S01E12)
další epizody (14)
Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2011 Lokal TV (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Strapo feat. Matej Straka - Zlý (hudební videoklip)
2016 Moloch Vlavo feat. King Ivan - Život naruby (hudební videoklip)
2014 Druhá Strana - Všetko sa ti... (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 LokalFilmis
2011 Love

TV seriály

2011 Lokal TV (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Strapo feat. Matej Straka - Zlý (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2015 LokalFilmis
2009 Bratislavafilm
2000 Amálka, ja sa zbláznim! (TV film)

Dokumentární

2014 FilmKód

Host

TV pořady

2014 Festivalové minúty ARTFILM (TV pořad)

Střihačská filmografie

Hudební videoklipy

2017 Strapo feat. Matej Straka - Zlý (hudební videoklip)
2016 Moloch Vlavo feat. King Ivan - Život naruby (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce