foto

Fergie

  • nar. 27.3.1975 (44 let)
    Hacienda Heights, California, USA

Biografie

Stacy Ann Ferguson, světu známá jako Fergie, je zpěvačkou, modelkou a příležitostnou módní návrhářkou a herečkou. Stacy se narodila do rodiny oddaných katolíků a učitelů Terry Jacksonové a Patricka Fergusona. Má také mladší sestru Danu, která se živí jako herečka. Chodila od Mesa Robles Middle School přes A. Wilson High School až na taneční školu. Oba rodiče své nadané dcery podporovali a matka Stacy sehnala i agenta, díky němuž se v roce 1984 dostala k dabování sestry Charlie Browna, Sally, ve speciálech animované dětské karikatury Peanuts s názvy IT'S FLASHBEAGLE, CHARLIE BROWN (1984), SNOOPY'S GETTING MARRIED, CHARLIE BROWN (1985) a ve čtyřech dílech THE CHARLIE BROWN AND SNOOPY SHOW (1985), v těchto projektech okusila i zpěv.

Od roku 1985 až do roku 1990 byla hvězdou dětského hudebního programu KIDS INCORPORATED, šlo o sitcom s hudebními prvky, ve kterém se parta dětí snažila stát rockovou kapelou. Stacy zde vydržela ze všech členů nejdéle. Zajímavostí je, že Stacy Ferguson zde jako jedna z mála působila pod svým jménem Stacy, například další budoucí hvězda Jennifer Love Hewitt zde působila jako Robin.

V roce 1986 se Stacy objevila jako Beth ve valentýnském díle rodinného seriálu MR. BELVEDERE a v šílené hororové komedii společnosti Troma s názvem PŘÍŠERA Z ŠATNÍKU. V roce 1991 Stacy spolu se svou televizní sestrou z KIDS INCORPORATED Renne Sands a se Stefanie Ridel založila hudební skupinu Wild Orchid, která míchala pop, soul a R'n'B. Stacy skupinu opustila po dotočení třetího alba v roce 2001 kvůli častým depresím. S Wild Orchid Stacy zazpívala dvě písně ve fiktivním klubu Peach Pit v jednom díle deváté série seriálu BEVERLY HILLS 90210.

V roce 1994 se objevila v jedné epizodě osmé série populárním sitcomu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, ve které využila Buda, aby se s kamarády dostala blíž ve frontě na lístky na koncert a v roce 1995 si v roli Christy zahrála v jedné epizodě seriálu KAPELA SNŮ. V roce 1998 se poprvé uvedená v titulkách jako Fergie mihla v thrilleru SMRTÍCÍ ZÓNA. V roce 2003 si Fergie zopakovala vytváření dabingu a namluvila postavu popové zpěvačky Shaffiky ve speciálu animovaného seriálu ROCKET POWER.

V tomtéž roce přišel další úspěch, když Fergie přizval její kamarád Will.i.am k natáčení vokálů pro song "Shut up!" pro třetí album skupiny The Black Eyed Peas, nakonec pro album nazpívala další songy a stala se právoplatnou členkou skupiny a je u ní dodnes.

V roce 2005 si měla zahrát v remaku kultovního hororu Johna Carpentera MLHA, bohužel nakonec po konfliktu účast odřekla a roli získala Selma Blair. Ve stejném roce si s The Black Eyed Peas zahrála a zazpívala v komedii BUĎ V KLIDU s Johnem Travoltou a Umou Thurman. V roce 2006 se Fergie vrátila k herectví v roli lodní zpěvačky v remaku POSEIDONa pro film napsala dvě písně a zazpívala v něm i národní hymnu.

V roce 2006 se také vrhla na sólovou dráhu a vydala svůj úspěšný debut The Dutchess za který získala mnoho cen a byla nominována i na Grammy za úspěšný "Big Girls Don't Cry". Jedním z jejich fanoušků je i Quentin Tarantino, který ji v roce 2007 prosadil do části Roberta Rodrigueze PLANETA TEROR ze společného projektu Grindhouse. V roce 2008 nadabovala hrošici v MADAGASKARU 2: ÚTĚK DO AFRIKY a letos se objeví v roli Saraghiny v muzikálu NINE, pro kterou musela přibrat 6 kilo.

Stacy se v roce 2004, když byla jako host v seriálu LAS VEGAS: KASÍNO spolu s The Black Eyed Peas, seznámila a začala randit se svým budoucím manželem, hercem Joshem Duhamelem, který v tomto seriálu představuje Dannyho McCoye. V roce 2007 se při malém obřadu vzali a koupili si dům v Brentwoodu v Kalifornii. Stacy Ferguson se také věnuje dobročinné činnosti a účastni se různych akcí, například proti rakovině a v roce 2007 se účastnila i koncertu pro princeznu Dianu.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2017 Double Dutchess: Seeing Double, the Visual Experience
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
Marmaduk
2009 Nine
2008 Madagaskar 2: Útěk do Afriky
2007 Grindhouse: Planeta Teror
2006 Poseidon
2005 Buď v klidu
1998 Smrtící zóna
1987 Příšera z šatníku
1985 Snoopy's Getting Married, Charlie Brown (TV film)
1984 It's Flashbeagle, Charlie Brown (TV film)

TV seriály

2012 Cleveland show (TV seriál)
Jesus Walks (S03E19)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Buried Pleasure (S01E13)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2004 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Montecito Lancers (S02E07)
1999 Rocket Power (TV seriál)
1996 Goode Behavior (TV seriál)
1994 Ženatý se závazky (TV seriál)
Sežehnutí na troud (S08E21)
1992 Kapela snů (TV seriál)
1985 Mr. Belvedere (TV seriál)

Dokumentární

2012 We Run Sh*t
2011 God Save My Shoes
2009 25 let Rokenrolové síně slávy (koncert)
2007 Black Eyed Peas: Live (koncert)
Concert for Diana (koncert)
2005 Live 8 (koncert)

Hudební videoklipy

2017 Fergie - A Little Work (hudební videoklip)
Fergie - Just Like You (hudební videoklip)
Fergie - Like It Ain't Nuttin' (hudební videoklip)
Fergie - Love Is Blind (hudební videoklip)
Fergie - Love Is Pain (hudební videoklip)
Fergie - Save It Til Morning (hudební videoklip)
Fergie - Tension (hudební videoklip)
Fergie feat. Axl Jack - Enchanté (Carine) (hudební videoklip)
Fergie feat. Nicki Minaj - You Already Know (hudební videoklip)
Fergie feat. Rick Ross - Hungry (hudební videoklip)
2016 Fergie - Life Goes On (hudební videoklip)
Fergie - M.I.L.F. $ (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2014 Fergie feat. YG - L.A. Love (La La) (hudební videoklip)
2013 Fergie feat. Q-Tip & GoonRock: A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) (hudební videoklip)
2011 The Black Eyed Peas - Don't Stop The Party (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough (hudební videoklip)
2010 David Guetta & Chris Willis feat. Fergie & LMFAO: Gettin Over You (hudební videoklip)
Just Stand Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Imma Be (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Rock That Body (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit) (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas: Imma Be Rocking That Body (hudební videoklip)
We Are The World 25 For Haiti (hudební videoklip)
2009 The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Meet Me Halfway (hudební videoklip)
2008 Fergie - Here I come (hudební videoklip)
Nelly feat. Fergie - Party People (hudební videoklip)
Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.
2007 Daddy Yankee feat. Fergie - Impacto (Remix) (hudební videoklip)
Fergie - Big Girls Don't Cry (hudební videoklip)
Fergie - Clumsy (hudební videoklip)
Fergie feat. Ludacris - Glamorous (hudební videoklip)
2006 Fergie - London Bridge (hudební videoklip)
Fergie feat. Will. I. Am - Fergalicious (hudební videoklip)
Sérgio Mendes feat. The Black Eyed Peas - Mas Que Nada (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Bebot (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Pump It (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas ft. Sting - Union (hudební videoklip)
2005 The Black Eyed Peas - Don't Lie (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Don't Phunk With My Heart (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - My Humps (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas feat. Q-Tip, Talib Kweli, Cee-Lo & John Legend - Like That (hudební videoklip)
2004 The Black Eyed Peas - Hey Mama (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Let's Get It Started (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - The APL Song (hudební videoklip)
2003 The Black Eyed Peas - Shut Up (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas - Where Is The Love? (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
Teen Choice 2011 (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
WrestleMania XXI (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Kids Incorporated (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace