foto

Diederik van Rooijen

  • nar. 26.12.1975 (44 let)

Biografie

Diederik van Rooijen (1975, Nizozemsko) vyrůstal částečně v Řecku a ve Spojených státech. V roce 2001 absolvoval Holandskou filmovou akademii. Věnuje se natáčení krátkých snímků: A Funeral for Mr. Smithee, Babyphoned (cena NPS za nejlepší krátký film roku 2002), Mass, The Messenger, Dummy. Jeho první celovečerní film Zulaika promítali nejen v holandských kinech, ale i v zahraničí. Diederik van Rooijen je zároveň úspěšný televizní režisér a tvůrce reklam.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2007

Režijní filmografie

Filmy

2019 Penoza: The Final Chapter
2018 Ve spárech ďábla
2013 Daglicht
2012 Nahranej
2009 Hrdina z Bollywoodu
Stellina válka
2007 Boze oog, Het
Trui voor kip saar, Een
2006 Figurína
Genji
2005 Bode, De
Mass
2003 Zulaika
2002 Babyphoned
Funeral for Mr. Smithee, A
2001 Chalk
1998 Uitgang

TV seriály

2020 Vampieren in de nacht (TV seriál)
2019 Nattens arvinger (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2010 Kuplířka (TV seriál)
2008 Deadline (TV seriál)
2006 Zmizeli beze stopy (TV seriál)
2005 Keyzer & de Boer advocaten (TV seriál)
Parels & zwijnen (TV seriál)
2002 Meiden van de Wit (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Penoza: The Final Chapter
2013 Daglicht
2012 Nahranej
2009 Hrdina z Bollywoodu
Stellina válka
2006 Figurína
2005 Mass
1998 Uitgang

TV seriály

2019 Nattens arvinger (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)

Kameramanská filmografie

Filmy

2001 Bovenman, De

Střihačská filmografie

Filmy

2003 Zulaika

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Nattens arvinger (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky