foto

James Denton

  • nar. 20.1.1963 (55 let)
    Nashville, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec se narodil ve znamení kozoroha, v městě Nashville ve státě Tennesee, jako druhý ze tří dětí. Jeho otec, dentista, byl členem místní divadelní komunity, kam se James později také přihlásil. V mládí se vedle školy věnoval basketbalu, který má dnes jen jako koníček.

K hraní se dostal ve 23 letech, kdy dostal svou první roli, a to ve filmu OUR TOWN. Následovaly další nabídky z rodného města, postupem času i z Chicaga či Kalifornie. Mihnul se například v komedii STARÁ LÁSKA NEREZAVÍ. Po několika filmových a seriálových rolích se dostal k hraní výraznější postavy v seriálu CHAMELEON, kde ztvárnil ne příliš příjemného pana Lylea.

Divákům se však nejvíce vryl do paměti postavou sympatického instalatéra Mikea Delfina v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, díky které se mu dostalo největší obliby. V té době ho časopis People zařadil do žebříčku „Nejvíce sexy žijící muži“.

V současné době se ve volném čase vedle své manželky Erin, syna Shepparda (*2003) a dcery Malin (*2005) příležitostně věnuje zpívání a hraní na kytaru v kapele The Band From TV, která své veškeré výdělky věnuje na charitu. Členem této kapely je například i představitel Dr. House Hugh Laurie.

dragosta

Herecká filmografie

Filmy

2018 Wake.
2016 For Love and Honor (TV film)
2015 Dancer and the Dame
Nejlepší přítel (TV film)
Ovation
2014 The Black Rider: Revelation Road
V zajetí ráje (TV film)
2013 4Closed
Nadějná Grace
2012 Karaoke Man
2011 Superhvězda Superman
2008 Muka
2007 Ascension Day
Právo být otcem (TV film)
Živí nebo (ne)mrtví
2006 Ztracen v oblacích
2001 Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
1998 Barvy moci
1997 Stará láska nerezaví
Tváří v tvář

TV seriály

2018 Good Witch (TV seriál)
Tossing the Bouquet (S04E10)
How to Make a Middleton Quilt (S04E09)
All Dressed Up (S04E08)
další epizody (10)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Checkmate (2) (S04E24)
2017 Good Witch (TV seriál)
Good Witch Spellbound (S03E11)
Not Getting Married Today, Part 2 (S03E10)
Not Getting Married Today, Part 1 (S03E09)
další epizody (11)
2016 Good Witch (TV seriál)
Secrets of Grey House (S02E11)
A Perfect Match, Part 2 (S02E10)
A Perfect Match, Part 1 (S02E09)
další epizody (11)
Devious Maids (TV seriál)
Grime and Punishment (S04E10)
I Saw the Shine (S04E08)
The Maid Who Knew Too Much (S04E06)
další epizody (7)
2015 Good Witch (TV seriál)
Good Witch Halloween (S01E11)
True Colors (S01E10)
Homecoming (S01E09)
další epizody (11)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
Odpočívej v pokoji (S08E17)
Nic není jisté (S08E16)
další epizody (9)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Vše pod kontrolou (S08E07)
Jak na věc (S08E05)
další epizody (17)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Čeho se nejvíc bojíte? (S07E06)
Se mnou se pobavíš (S07E05)
další epizody (20)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (23)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat ze tmy (S05E10)
Po požáru (S05E09)
Město v plamenech (S05E08)
další epizody (17)
2007 Mistři science fiction (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
Nesuď knihu podle obálky (S04E07)
další epizody (22)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Malé královny krásy (S03E09)
Děti a Art (S03E08)
další epizody (22)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat domů (S02E10)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
Odvrácená strana (S02E07)
další epizody (22)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
Vrať se ke mně (S01E10)
Vinni (S01E08)
Za každou cenu (S01E07)
další epizody (9)
2003 JAG (TV seriál)
Dítě štěstěny (S08E18)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Philly (TV seriál)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
The Midterms (S02E03)
Ally McBealová (TV seriál)
Chceš si zatančit? (S03E19)
1996 Chameleon (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Hemlock (S01E14)

Dokumentární

2014 Hunger in America

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Vítejte doma! (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace