foto

Sean Ellis

  • nar. 1970
    Brighton, Sussex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sean Ellis (1970, Brighton, Velká Británie) se v roce 1994 přestěhoval z Brightonu do Londýna, kde se věnoval fotografii, řemeslu, kterému se vyučil. Spolupracoval s módními časopisy jako i-D, The Face, Visionaire, GQ, Arena, Numero a Vogue. Jeho postupný přechod k filmu byl lemován natáčením reklam pro značky jako Jean Paul Gaultier, Cartier nebo Nike. K jeho krátkometrážní tvorbě patří tituly Left Turn (2001), Cashback (2004) a Voyage d'affaires (2008 – nominace na Cenu BAFTA v kategorii nejlepší krátký film).

Dramatu Anthropoid předcházely celovečerní snímky Cashback (2006, na základě jeho stejnojmenného krátkého snímku), The Broken (Střepy v hlavě, 2008) a Metro Manila (2012); za poslední z nich získal Cenu diváků na festivalu Sundance, tři ceny British Independent Film Awards a nominaci Britské filmové akademie na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Anthropoid
2014 CityLights - původní scénář
2013 Metro Manila - původní scénář
2008 Střepy v hlavě
Voyage d'affaires
2006 Cashback
2005 Selected Shorts #2: European Award Winners
2004 Cashback
2001 Left Turn

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Anthropoid
2013 Metro Manila

Producentská filmografie

Filmy

2016 Anthropoid

Herecká filmografie

TV seriály

1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Pro Se (S06E21)

TV pořady

1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(39)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace