foto

Dušan Rapoš

  • nar. 20.6.1953 (65 let)
    Moravany, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dušan Rapoš (1953) Slovenský scenárista a režisér. Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Komenského a film na VŠMU v Bratislavě. Pracoval v rozhlase i TV. Debutoval celovečerní pohádkou Falešný princ (1984), dále realizoval např. snímky Utíkejme, už jde! (1986), Cinka Panna (2008) či trilogii Fontána pre Zuzanu 1–3 (1985, 1993, 1999).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2018 Když draka bolí hlava
2017 Muzzikanti
2008 Cinka Panna
1999 Fontána pre Zuzanu 3
1996 Suzanne
1995 Miluj život, nie drogy
1993 Fontána pre Zuzanu 2
1992 Lucidor (TV film)
1991 Dido (TV film)
1990 Studňa mladosti (TV film)
1989 Rabaka
1988 F.T.
F.T. na cestách
1986 Utíkejme, už jde!
1985 Fontána pre Zuzanu
1984 Falešný princ

TV seriály

1995 Erotikon (TV seriál)

Dokumentární

2012 Pietro e Lucia (TV film)
2007 Slovenský bigbít (TV seriál)
1993 Karel Kryl - Kdo jsem
1982 Rozviedčik
1981 Koruna tvorstva bez koruny? (TV film)

Hudební videoklipy

2016 Jaromír Nohavica, Peter Cmorik - Kříž svůj neseme (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

1996 Suzanne
1991 Dido (TV film)
1990 Studňa mladosti (TV film)
1987 Začiatok sezóny
1986 Utíkejme, už jde!

Herecká filmografie

TV pořady

2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2008 Prominenti (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace