foto

J.D. Williams

  • nar. 22.5.1978 (40 let)
    Newark, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Darnell "J.D." Williams narozen 22. dubna 1978 v městě Newark ve státě New Jersey je americký herec známý z rolí z seriálů HBO jako je Oz nebo The Wire.

Williams studoval školu umění v Newarku. V jedné z jeho prvních větších divadelních rolí v Baltimorském Centerstage divadle, ztvárnil patnáctiletého míšence, který bojuje s rasismem a s nevěrou vlastního otce ve hře A.M. Sunday z roku 2003. Hrál řadu menších rolí v R&B a hip-hopových videklipech mezi lety 2002 a 2005.

Williams se objevil v seriálu Homicide: Life on the Street, který byl inspirován knihou od tvůrce seriálu The Wire Davida Siona, a kde hrál Caspera v episodě "The Why Chromosome". Také měl menśí roli i v seriálu The Sopranos v episodě "46 long", jako postava jménem Special K. Hrál v prvních čtyřech sériích seriálu OZ vezně Kennyho Wranglera z produkce HBO. V HBo se zabydlel na delší dobu a zahrál si jednu z jeho největších rolí a to jednu z hlavních postav světově úspěšného seriálu The Wire a to postavu pouličního dealera Bodieho Broaduse, člena Barksedalova gangu. Na seriál se připravoval tak, že uprostřed noci se oblékl do černé mikiny s kapucou a vyšel do ulic Baltimoru a sledoval noční život v ulicích, kde se inspiroval. Williams se vyjadřil, že by to znovu už neudělal, později si uvědomil jaké velké štěstí měl, že se ze svých nočních výletů vrátil živý. Byl starší o osm let neź jeho postava v seriálu. Objevil se i v několika reklamách, kde například hrál poslíčka z FedExu.

Elvyn George "Ignus.cz" Badelita

Herecká filmografie

Filmy

2016 Guns and Grams
2014 An American in Hollywood
Cymbeline
Shanghai Hotel
2012 Surviving Family
2011 After Hours: The Movie
Happy New Year
2009 Falling Awake
2008 Cash Rules
2002 Mr. Smith Gets a Hustler
2001 Popcorn Shrimp
Snipes
Tak nevyhrožuj
1990 Graffiti Bridge

TV seriály

2016 Jedna noc (TV seriál)
The Season of the Witch (E05)
Subtle Beast (E02)
The Beach (E01)
Saints & Sinners (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Unholiest Alliance (S17E18)
Manhattan Transfer (S17E17)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
Nikomu nevěř (S06E20)
2014 Black Box (TV seriál)
Stoupenci zla (TV seriál)
Otázka důvěry (S02E03)
Pro Joea (S02E02)
Zmrtvýchvstání (S02E01)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Line (S06E01)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
Runnin' With The Devil (S04E16)
2012 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
No Questions Asked (S02E18)
Dobrá manželka (TV seriál)
Waiting for the Knock (S04E05)
2011 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Stone Cold (E16)
Dobrá manželka (TV seriál)
Obětní beránek (S02E17)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Royal Bubbles/Needle Drop (E04)
Dobrá manželka (TV seriál)
Hlasová schránka (S02E08)
2007 Vražedný souboj (TV seriál)
2006 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Vysvědčení (S04E13)
Nový den (S04E11)
Pochybnosti (S04E10)
další epizody (8)
2004 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál) - herec, vyp.
Úkol splněn (S03E12)
Kompromis (S03E11)
Reforma (S03E10) - vyp.
další epizody (11)
2003 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Varování před bouřkou (S02E10)
Zbloudilé kulky (S02E09)
Kryj se (S02E08)
další epizody (6)
2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Rozsudek (S01E13)
Úklid (S01E12)
Hon (S01E11)
další epizody (11)
2001 100 Centre Street (TV seriál)
Big Apple (TV seriál)
2000 Oz (TV seriál)
A Cock and Balls Story (S04E01)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
14 metrů na délku (S01E02)
Třetí hlídka (TV seriál)
Welcome to Camelot (S01E01)
Oz (TV seriál)
Out o' Time (S03E08)
Secret Identities (S03E07)
Cruel and Unusual Punishments (S03E06)
další epizody (8)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Trinity (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Escape from Oz (S02E08)
Animal Farm (S02E07)
Strange Bedfellows (S02E06)
další epizody (7)
Právo a pořádek (TV seriál)
Castoff (S08E13)
1997 Oz (TV seriál)
A Game of Checkers (S01E08)
Plan B (S01E07)
To Your Health (S01E06)
další epizody (6)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace