foto

Sofia Milos

  • nar. 27.9.1965 (52 let)
    Curych, Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sofia Milos se narodila 27. 9. 1965 v Curychu. Její matka je Řekyně a otec Ital. Díky tomu v dětství hodně cestovala, učila se cizí jazyky, což se ji v současnosti velmi hodí ve filmových rolích. Mluví plynně anglicky, španělsky, řecky, italsky, francouzsky a německy.

Svoji kariéru odstartovala v roce 1992 seriálem OUT OF CONTROL, pokračovala dalšími seriály CAFE AMERICAIN, PŘÁTELÉ, PLATYPUS MAN, VANISHING SON, WEIRD SCIENCE, TOO SOMETHING, STRANG LUCK nebo MAD ABOUT YOU. Ve všech těchto seriálech se objevila maximálně ve dvou epizodách, takže nešlo o žádné velké role. Mimo seriálů si zahrála i v televizním filmu SHADOW-OPS. V roce 1998 si zahrála větší roli v seriálech CAROLINE IN THE CITY a THE SECRET LIVES OF MEN, objevila se i v parodii MAFFIÓSSO a v úspěšném RODINA SOPRÁNŮ.

Psal se rok 2000, když si Sofia zahrála i ve filmu. Konkrétně v POSLÁNÍ, HRA NA DVĚ STRANY, VÁŠNIVOST a THE CROSS. Mimo to přišel další seriál DESIRE. Čeští diváci si ji pamatují nejvíce jako detektiva Jelinu Salas z KRIMINÁLKY MIAMI, kde se poprvé objevila v roce 2003 jako jedna z hlavních postav. Postupem času se její role zmenšovala, ale občas se v epizodních rolích vracela. V roce 2008 si zahrála tentokrát speciální agentku Biancu Lagarda v seriálu HRANICE. V roce 2011 se mihla v epizodní roli seriálu MÍSTO ČINU.

I když ovládá spoustu jazyků, sama sebe označuje jako italo-řekyni.

toy79

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fake News
2016 The Stranger Inside
2011 Tatort - Wunschdenken (TV film)
2004 Part Time (TV film)
2002 Cross, The
Vášnivost
Zio d'America, Lo (TV film)
2001 Hra na dvě strany
Poslání
2000 Family Jewels
M.K.3 (TV film)
Proutník
1999 O kolečko víc
1998 Maffiósso
1995 Tajní operátoři (TV film)
1992 Hranice vášně

TV seriály

2017 Chicago Justice (TV seriál)
Dead Meat (E06)
2012 First Family, The (TV seriál)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
V nebezpečných vodách (S07E16)
2008 Hranice (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Běsnící kanibal (S07E04)
Vzkříšení (S07E01)
Přepadení (S06E15)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Nalezený syn (S06E01)
Spáleniště (S05E22)
2006 Desire (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Rio (S05E01)
2005 My Crazy Life (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Zmrtvýchvstání (S03E24)
Dům na pláži (S03E23)
Pomsta (S03E22)
další epizody (12)
Larry, kroť se (TV seriál) - a.z.
The End (S05E10) - a.z.
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Závislost (S03E11)
Po pádu (S03E10)
Piráti (S03E09)
další epizody (24)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Extrém (S02E10)
Návnada (S02E09)
Velký bratr (S02E08)
další epizody (16)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Zloději (TV seriál)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
Affirmative Action (S01E09)
The Pants Tent (S01E01)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Panoptikum (S02E13)
Commendatori (S02E04)
1998 Getting Personal (TV seriál)
Loď lásky (TV seriál)
The Secret Lives of Men (TV seriál)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Cena (S04E21)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Platypus Man (TV seriál)
Podivné náhody (TV seriál)
Too Something (TV seriál)
Vanishing Son (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Životní šance (S01E06)
Weird Science (TV seriál)
1993 Cafe Americain (TV seriál)

TV pořady

2008 2008 World Magic Awards, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 SoapTalk (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace