foto

Ray Stevenson

  • nar. 24.5.1964 (53 let)
    Lisburn, Severní Irsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec ze Severního Irska, který se narodil 24.5.1964, zaujme na první pohled svou mohutností. Během své dosavadní herecké kariéry už účinkoval v několika desítkách filmů. Většinou to však byly televizní filmy nebo seriály, které běžný český divák nikdy neviděl. Hrál ovšem i ve známějších snímcích, jako třeba KRÁL ARTUŠ nebo ve slavném seriálu HBO ŘÍM. V tomto seriálu hraje Ray Stevenson postavu římského legionáře sloužícího Caesarovi.

Jeho matka byla Irka, po otci má francouzské kořeny. Herectví ho lákalo už od mala, ale než se mu začal věnovat profesionálně, pracoval jako interiérový designer. Vystudoval hereckou školu Old Vic Theatre School. Za svůj vzor považuje Johna Malkoviche. Je ženatý a jeho manželkou je nepříliš známá herečka Ruth Gemmell.

Moviegod

Herecká filmografie

Filmy

2017 Accident Man
Thor: Ragnarok
2015 Kurýr: Restart
Rezistence
2014 Divergence
Sejmi prezidenta
2013 G.I. Joe 2: Odveta
Thor: Temný svět
2012 Co čas nezahojil
2011 Sejmout zabijáka
Thor
Tři mušketýři
2010 Benga v záloze
Kniha přežití
2009 Upírův pomocník
2008 Bunkr smrti
Kat: Válečná zóna
2007 Babylon Fields (TV film)
Life Line (TV film)
2004 Král Artuš
2002 Green-Eyed Monster (TV film)
2001 Dalziel a Pascoe: Pravda a následky (TV film)
1999 G:MT Greenwich Mean Time
Real Women II (TV film)
1998 Teorie létání
1995 Some Kind of Life
1994 Return of the Native, The (TV film)
1993 Dámský průvodce nevěrou (TV film)

TV seriály

2017 Black Sails (TV seriál)
XXXI. (S04E03)
XXX. (S04E02)
XXIX. (S04E01)
2016 Black Sails (TV seriál)
XXVIII. (S03E10)
XXVII. (S03E09)
XXIV. (S03E06)
další epizody (8)
2015 Saints & Strangers (TV seriál)
2013 Bez hranic (TV seriál)
2012 Dexter (TV seriál)
Helter Skelter (S07E09)
Argentina (S07E08)
Chemistry (S07E07)
další epizody (9)
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
2005 Řím (TV seriál)
Ukradený orel (S01E01)
2003 Červené barety (TV seriál)
2000 At Home with the Braithwaites (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
Love in the 21st Century (TV seriál)
1998 City Central (TV seriál)
1997 Drovers' Gold (TV seriál)
1996 Tide of Life, The (TV seriál)
1995 Zlatá klec (TV seriál)
1994 Dwelling Place, The (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu: Tři mušketýři ve 3D
2005 Blood on the Land: The Making of a King

TV pořady

2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad) - a.z.
2000 The Wright Stuff (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace