foto

Judi Bowker

  • nar. 6.4.1954 (66 let)
    Shawford, Hampshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Tato anglická herečka se hraní věnovala již od dětství. Od té doby se objevila v řadě zajímavých televizních projektů např. DOBRODRUŽSTVÍ ČERNÉHO BLESKA (1970 –1972) nebo několika filmech např. BRATR SLUNCE, SESTRA LUNA (1972).

V roce 1981 vstupuje do kin dobrodružný snímek SOUBOJ TITÁNŮ. Film je plný bájných postav jako Perseus, Zeus, Kraken nebo Andromeda. Právě role krásné princezny, jež má být brzy obětována Krakenovi, je hereččiným největším úspěchem. Veleúspěšný film byl od té doby nesčetněkrát reprízován v televizi, a již dávno patří mezi klasiky daného žánru.

Judi Bowker je vdaná za britského herce, dramatika a režiséra Harryho Meachera. V minulosti se kromě herectví, věnovala také baletu.

Lenka "blackmam" Braná

Herecká filmografie

Filmy

2016 Feast of Varanasi
Tales of Albion
1985 Anna Karenina (TV film)
The Shooting Party
1983 Mít své děti jen na neděli (TV film)
1981 Dům plný růží (TV film)
Souboj Titánů
1977 Count Dracula (TV film)
East of Elephant Rock
1976 Hindle Wakes (TV film)
1975 In This House of Brede (TV film)
1973 Dr. Jekyll and Mr. Hyde (TV film)
1972 Bratr Slunce, sestra Luna

TV seriály

1994 Kurtuluş (TV seriál)
1988 Menace Unseen (TV seriál)
1986 Hříchy (TV seriál)
Worlds Beyond (TV seriál)
1984 Ellis Island (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1979 Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1977 Jubilee (TV seriál)
1976 The Glittering Prizes (TV seriál)
1974 South Riding (TV seriál)
1972 Dobrodružství Černého bleska (TV seriál)
1970 Crime of Passion (TV seriál)
Play for Today (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)