foto

Ashok Kumar

  • nar. 13.10.1911
    Bhagalpur, Britská Indie
  • zem. 10.12.2001 (90 let)
    Bombaj, Indie

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1997 Achena Atithi
Ankhon Mein Tum Ho
1996 Beqabu
Dushman Duniya Ka
Return of Jewel Thief
1995 Jamla Ho Jamla
Mera Damad
Sajan Ka Dard
1994 Yuhi Kabhi
1993 Aasoo Bane Angaarey
1992 Humlaa
1991 Begunaah
Maut Ki Sazaa
1989 Anjaane Rishte
Clerk
Majboor
Mamata Ki Chhaon Mein
Sachai Ki Taqat
1988 Faisla
Inteqam
1987 Avam
Hifazat
Jawab Hum Denge
Mr. India
Pyaar Ki Jeet
Superman
Watan Ke Rakhwale
Woh Din Aayega
1986 Amma
Asli Naqli
Inteqam Ki Aag
Pyar Kiya Hai Pyar Karenge
Shatru
1985 Bhago Bhoot Aayaa
Durgaa
Ek Daku Saher Mein
Phir Aayee Barsat
Tawaif
1984 Akalmand
Duniya
Farishta
Grahasthi
Hum Rahe Na Hum
Raja Aur Rana
Ram Tera Desh
1983 Bekaraar
Chor Police
Haadsaa
Kaya Palat
Love in Goa
Mahaan
Pasand Apni Apni
Prem Tapasya
Taqdeer
1982 Anokha Bandhan
Chalti Ka Naam Zindagi
Dard Ka Rishta
Mehndi Rang Layegi
Patthar Ki Lakeer
Shakti
Shaukeen
Sumbandh
1981 Jail Yatra
Jyoti
Maan Gaye Ustaad
Mahfil
Yeh Kaisa Nashaa Hai
1980 Aakhri Insaaf
Aap Ke Deewane
Judaai
Jyoti Bane Jwala
Khubsoorat
Khwab
Nazrana Pyar Ka
Saajan Mere Main Saajan Ki
Sau Din Saas Ke
Takkar
1979 Amar Deep
Bagula Bhagat
Guru Ho Jaa Shuru
Janta Hawaldar
1978 Anmol Tasveer
Anpadh
Apna Khoon
Chor Ke Ghar Chor
Dil Aur Deewaar
Do Musafir
Khatta Meetha
Phool Khile Hain Gulshan Gulshan
Tumhare Liye
1977 Ananda Ashram
Anurodh
Chala Murari Hero Banne
Chhailla Babu
Dream Girl
Hira Aur Patthar
Jadu Tona
Mastan Dada
Prayashchit
Safed Jhoot
1976 Aap Beati
Arjun Pandit
Balika Badhu
Barood
Bhanwar
Ek Se Badhkar Ek
Harfan Maula
Rangila Ratan
Santan
Shankar Dada
1975 Aakraman
Chori Mera Kaam
Dafaa 302: Indian Penal Code Section 302 (Section of Murder)
Ek Mahal Ho Sapnon Ka
Láska bez předpisu
Mili
Uljhan
1974 Do Aankhen
Do Phool
Dulhan
Khoon Ki Keemat
Paise Ki Gudiya
Prem Nagar
Ujala Hi Ujala
1973 Bada Kabutar
Dhund
Hifazat
Taxi Driver
1972 Anuraag
Dil Daulat Duniya
Garam Masala
Rakhi Aur Hathkadi
Sa-Re-Ga-Ma-Pa
Sazaa
Victoria No. 203
Zameen Aasmaan
Zindagi Zindagi
1971 Adhikar
Door Ka Raahi
Guddi
Hum Tum Aur Woh
Kangan
Naya Zamana
Čistota srdce
1970 Jawab
Maa Aur Mamta
Purab Aur Pachhim
Safar
Sau Saal Beet Gaye
Sharafat
1969 Aansoo Ban Gaye Phool
Bhai Bahen
Do Bhai
Intaquam
Paisa Ya Pyar
Pyar Ka Sapna
Satyakam
1968 Aabroo
Aashirwad
Dil Aur Mohabbat
Ek Kali Muskai
Sadhu Aur Shaitaan
1967 Bahu Begum
Hatey Bazarey
Jewel Thief
Mehrban
Nai Roshni
1966 Afsana
Daadi Maa
Mamta
Yeh Zindagi Kitni Haseen Hai
1965 Adhi Raat Ke Baad
Akashdeep
Bahu Beti
Bheegi Raat
Chand Aur Suraj
Naya Kanoon
Oonche Log
1964 Benazir
Chitralekha
Dooj Ka Chand
Phoolon Ki Sej
Pooja Ke Phool
1963 Aaj Aur Kal
Bandini
Grahasti
Gumrah
Mere Mehboob
Meri Surat Teri Ankhen
Ustadon Ke Ustad
Yeh Rastey Hain Pyar Ke
1962 Aarti
Bezubaan
Burmah Road
Hong Kong
Isi Ka Naam Duniya Hai
Mehendi Lagi Mere Haath
Naqli Nawab
Rakhi
Ummeed
1961 Dharmputra
Flat No. 9
Krorepati
Warrant
1960 Aanchal
Hospital
Kalpana
Kanoon
Masoom
1959 Baap Bete
Bedard Zamana Kya Jane
Dhool Ka Phool
Kangan
Naach Ghar
Nai Raahen
1958 Chalti Ka Naam Gaadi
Farishta
Howrah Bridge
Karigar
Light House
Night Club
Raagini
Savera
Sitaron Se Aage
Sone Ki Chidiya
1957 Bandi
Ek-Saal
Jeevan Saathi
Mr. X
Sheroo
Talaash
Ustad
1956 Bhai-Bhai
Ek-Hi-Rasta
Inspector
Shatranj
1955 Baadbaan
Bandish
Bhagwat Mahima
Sardar
1954 Lakeeren
Samaj
1953 Parineeta
Shole
1952 Betaab
Bewafa
Jalpari
Nau Bahar
Raag Rang
Tamasha
1951 Afsana
Deedar
1950 Aadhi Raat
Khiladi
Nishana
Samadhi
1949 Mahal
1947 Chandrashekhar
Saajan
1946 Eight Days
1945 Humayun
1943 Kismet
Najma
1941 Anjaan
Jhoola
1940 Azad
Bandhan
1939 Kangan
1936 Achhut Kanya

TV seriály

1988 Bharat Ek Khoj (TV seriál)
1986 Bahadur Shah Zafar (TV seriál)
1984 Hum Log (TV seriál)
1964 Crossroads (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

1986 Surabhi Yaamangal
1946 Eight Days
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace