foto

Reiko Aylesworth

  • nar. 9.12.1972 (45 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Reiko Aylesworth se narodila 9.12.1972 v Chicagu, největším městě státu Illinois. V Evantsonské nemocnici ji na svět přivedla její holandská maminka svému japonskému manželovi. Její křestní jméno pochází z japonštiny a příjmení je velšské. Ve třinácti se spolu s rodinou stěhuje do Seattlu. Zde dokončuje střední školu a v dalším vzdělání pokračuje na univerzitě ve Washingtonu.

Mezitím navštěvuje herecké kurzy a účinkuje v divadelních představeních, například ve West Side Story (postava Consuel), Invisible friends (Lucy Baines) nebo v Petru Panovi (Wendy). Herectví jí nadchlo natolik, že brzy opouští univerzitu a stěhuje se do New Yorku.

Získává své první role v televizi i u filmu. V počátcích své kariéry hostovala v seriálech ONE LIFE TO LIVE, PRÁVO A POŘÁDEK nebo v LIFESTORIES: FAMILIES IN CRISIS. První filmovou roli získala v dramatu s homosexuální tématikou CHILDHOODS END. Dařilo se jí i na prknech, co znamenají svět. Hrála v největších New Yorských divadlech, objevila se ve hrách The Gut girls, One Hundred gates, Robbers a ve spoustě dalších. Zahrála si vedlejší role v úspěšných filmech, jako LÁSKA PŘES INTERNET, NÁHODNÉ SETKÁNÍ nebo ve Formanově MUŽI NA MĚSÍCI.

V roce 2002 byla obsazena do druhé řady seriálu 24 HODIN, díky kterému se dostává do širšího diváckého podvědomí. Ztvárňuje zde agentku Michelle Dessler, která se specializuje na počítačové bezpečnosti a technologie. „Rozhodně neumím zacházet s počítačem jako Michelle. Sotva si umím zkontrolovat svůj email“, přiznává sama Reiko. Její postava se původně měla objevit jen ve zhruba pěti epizodách, nakonec zůstala ve všech čtyřech posledních řadách. Za svou roli byla dvakrát nominovaná na Screen Actors Guild Awards a jednou na Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films.

Během účinkování v seriálu si zahrála v televizním filmu MAGMA, ve kterém ztvárnila manželku kolegy z 24 Xander Berkeleymu a objevila se i v thrilleru PATRO SMRTI. Hostovala v CSI: LAS VEGAS, ED nebo v seriálu 3 LIBRY. V roce 2007 si zahrála v hororovém sci-fi VETŘELCI VS. PREDÁTOR 2, kde hrála vojačku Kelly OBrien, která čelí invazi dvou nejznámějších příšer filmové historie. Naposledy se objevila v hvězdně obsazeném thrilleru MR. BROOKS, kde si zahrála postavu právničky a nebo v seriálu POHOTOVOST. Stále se věnuje i divadelnímu herectví v New Yorku, kde žije.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ach, Lucy!
Rapid Eye Movement
2016 Muscle
2012 Bad Parents
BuzzKill
2009 The Assistants
2008 The Understudy
2007 First.
Mr. Brooks
Patro smrti
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Magma (TV film)
2005 Mezi otci a syny (TV film)
Shooting Vegetarians
Šílená láska
2000 No Deposit, No Return
1999 Muž na Měsíci
Náhodné setkání
1998 Láska přes internet
1996 Childhood's End
Příběhy ze života: Někdo musel být Benny (TV film)

TV seriály

2017 Tým SEAL (TV seriál)
Tip of the Spear (E01)
Tým Škorpion (TV seriál)
Who Let the Dog Out ('Cause Now It's Stuck in a Cistern) (S04E11)
It's Raining Men (O'War) (S04E09)
Grow a Deer, A Female Deer (S04E03)
další epizody (5)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Konspirační teorie 2/4 (S06E07)
2016 Tým Škorpion (TV seriál)
Mother Load (S03E09)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Domácí fronta (S13E22)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Tváří v tvář smrti (S07E18)
2014 Revoluce (TV seriál)
Vyhlašení nezávislosti (S02E22)
Den obětí války (S02E21)
Země zítřka (S02E20)
další epizody (4)
Havaj 5-0 (TV seriál) - herec, a.z.
Co kdyby (S05E07) - a.z.
Výpomoc (S04E13)
2013 King a Maxwellová (TV seriál)
2012 Jak prosté (TV seriál)
Flight Risk (S01E06)
Lovci zločinců (TV seriál)
C.O.D. (S02E09)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Svátek matek (S03E01)
Úmrtí v rodině (S02E23)
2011 Lights Out (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Navěky ztracený (S02E12)
Školní autobus (S02E10)
Čistý štít (S02E05)
další epizody (4)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Hlasová schránka (S02E08)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Patogen (S02E04)
Sabotáž (S01E16)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Život (S01E09)
V těle boubelky (TV seriál)
Zapomenutí (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Je jako ty (S05E10)
Namaste (S05E09)
Pan La Fleur (S05E08)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Zastánci blahobytu (TV seriál)
2006 3 libry (TV seriál)
Usvědčeni (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S05E01)
2005 24 hodin (TV seriál)
Day 4: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S04E24)
Day 4: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S04E23)
Day 4: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S04E22)
další epizody (13)
2004 24 hodin (TV seriál)
Day 3: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S03E24)
Day 3: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S03E23)
Day 3: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S03E22)
další epizody (16)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Viva Las Vegas (S05E01)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 3: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S03E08)
Day 3: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S03E07)
Day 3: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S03E06)
další epizody (24)
2002 American Embassy, The (TV seriál)
Mrtvá zóna (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S02E08)
Day 2: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S02E07)
Day 2: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S02E06)
další epizody (8)
2001 All Souls (TV seriál)
2000 Ed (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Slaves (S01E22)
Remorse (S01E20)
Contact (S01E19)
1999 Znovu na světě (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Z vlastní vůle (TV seriál)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
We Like Mike (S07E20)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1992 Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2007 Cinemassacre's Monster Madness (TV seriál) - a.z.
1996 E! přináší pravdivý příběh z Hollywoodu (TV seriál)

TV pořady

2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace